«Η ΑΕΚ έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου»

«Η ΑΕΚ έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου»
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ γιορτάζει τη συμπλήρωση 16 ετών από τη μαγική νύχτα στη Λοζάνη, όπου κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα στον τελικό, κόντρα στην Κίντερ Μπολόνια και ο σπουδαίος Μάρτιν Μιούρσεπ θυμάται, για χάρη του enwsi.gr, στιγμές από εκείνον τον άθλο.

Αγωνίστηκε μόλις 2 σεζόν στην Ελλάδα, για λογαριασμό της ΑΕΚ, όμως αγαπήθηκε όσο λίγοι. Πόσω μάλλον, όταν μιλάμε για έναν Εσθονό μπασκετμπολίστα, μιας και το άθλημα που διάλεξε να ακολουθήσει δεν ήταν και το πλέον διαδεδομένο στην χώρα του. Ο Μαρτιν Μιούρσεπ, ωστόσο «πάλεψε» και προτάσσοντας το ταλέντο, αλλά και την επιμονή του να πετύχει τον στόχο του, έφτασε πολύ ψηλά με την ΑΕΚ. Για την ακρίβεια, μέχρι το… Έβερεστ του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κατακτώντας το Κύπελλο Σαπόρτα.

Με αφορμή, λοιπόν, την 15η επέτειο της… επιστροφής της «Βασίλισσας» στον ευρωπαϊκό θρόνο της, το enwsi.gr μίλησε με έναν από τους κορυφαίους ξένους που φόρεσαν τη φανέλα της Βασίλισσας, ο οποίος δεν ξέχασε καμία από τις μεγάλες στιγμές που έζησε με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

«Θυμάμαι πως το παιχνίδι εκείνο δεν είχε ξεκινήσει καλά για εμάς», παραδέχεται αρχικά ο 41χρονος προπονητής, για να συμπληρώσει ότι «η άμυνα ζώνης της Κίντερ Μπολόνια μας δημιούργησε κάποια προβλήματα. Αλλά, κατά τη διάρκεια του αγώνα, καλύψαμε το χαμένο έδαφος και χάρη στην εκπληκτική υποστήριξη του κόσμου μας πραγματοποιήσαμε το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν. Δεν έχω ξαναδεί πουθενά τόσο πάθος και τέτοια υποστήριξη από οπαδούς, όπως συνέβη με την ΑΕΚ».

Παράλληλα, στέλνει το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο, για εκείνα τα δύο χρόνια που πέρασε στην Ένωση «Είναι δύσκολο να βρω λόγια για να περιγράψω τα δύο χρόνια που πέρασα στην Ελλάδα, για λογαριασμό της ΑΕΚ. Η ομάδα αυτή θα έχει πάντα  ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και πάντα θα θυμάμαι σαν χθες την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα, το 2000. Είχαμε τους καλύτερους φιλάθλους στη Λοζάνη, το καλύτερο τεχνικό επιτελείο και για εμένα προσωπικά τον καλύτερο προπονητή του κόσμου, τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Έπαιξε σημαντικό ρόλο και η χημεία που είχαμε μεταξύ μας, οι παίκτες, καθώς όλοι ήμασταν μια γροθιά. Η ΑΕΚ για μένα πάντα θα είναι ξεχωριστή».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X