Τόμας ο «φονιάς»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι συστάσεις είχαν γίνει στη Θεσσαλονίκη. Τώρα έγιναν και εντός έδρας, έστω και αν δεν υπήρχαν οι φίλοι της ΑΕΚ για να υπάρξει επισημότητα. Ο Τόμας Πέκχαρτ ήρθε να δείξει πως έχει φονικό ένστικτο και με δύο προσωπικές γκολάρες, η μία καλύτερη από την άλλη, έδιωξε τα σύννεφα που είχε φέρει η αποβολή του Κορδέρο και η κακή εμφάνιση και έφερε την επιστροφή στις νίκες, οδηγώντας την Ενωση στο 2-0 επί του Πανιωνίου. Ο Πέκχαρτ έδειξε πως είναι κίλερ και ένας επιθετικός που μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στη συνέχεια για την επίθεση της ΑΕΚ.

Ο Πογιέτ έψαξε αρκετά τρόπο να κάνει πιο αποτελεσματική την ομάδα του και να βρει τη φρεσκάδα που έλειπε στα προηγούμενα παιχνίδια. Ετσι, επιστράτευσε έπειτα από καιρό διάταξη 4-2-3-1, με τον Γιόχανσον δίπλα στον Κορδέρο και τον Μπουονανότε σε επιτελικό ρόλο, με τους Μάνταλο και Βάργκας στις πτέρυγες. Το πείραμα είχε αρχικά επιτυχία, καθώς η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα και είχε κάποιες καλές στιγμές, που ωστόσο στηρίζονταν κυρίως σε ατομικές εμπνεύσεις των παικτών της.

Σταδιακά, ο ρυθμός της ΑΕΚ χάθηκε τελείως. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν την παραμικρή κίνηση μέσα στο γήπεδο και έδειχναν απλά να περιμένουν την μπάλα να φτάσει σε αυτούς. Ζητήματα υπήρχαν και στην άμυνα, με αργές κινήσεις και τον Αρθο μόνιμη πηγή κινδύνων, ο Πανιώνιος ισορρόπησε το παιχνίδι και σταδιακά άρχισε να ψάχνει τρόπο να απειλήσει την εστία του Μπαρόχα.

Η ΑΕΚ περίμενε σχεδόν τα πάντα από τα κέφια του Μάνταλου, που ωστόσο δεν είχε συμπαραστάτες. Ο Μπουονανότε έπεφτε όσο περνούσε το παιχνίδι, ο Βάργκας είχε μόνο εξάρσεις και ο Γιόχανσον έδειχνε να ψάχνεται για τον χώρο που παίζει. Ισως μάλιστα τα πράγματα να είχαν γίνει χειρότερα, εάν είχε μετρήσει το γκολ που πέτυχε ο Ανσαριφάρντ και κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Ο Πογιέτ δεν έκανε κάποια διορθωτική κίνηση στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και περίμενε από τους παίκτες του να ανεβάσουν την απόδοση τους. Ωστόσο, το ζήτημα για την ΑΕΚ παρέμενε. Μια ομάδα δίχως κίνηση, χωρίς να έχει ταχύτητα στο παιχνίδι και με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ουσιαστικό πρόβλημα.

Η πρώτη κίνηση από τον πάγκο ήρθε στο 67’ και μάλιστα ήταν διπλή, με την είσοδο των Πέκχαρτ και Μπαρμπόσα. Ο Πογιέτ διατήρησε τον ίδιο σχηματισμό, αλλά ήθελε να δώσει ύψος στην επίθεση και φρεσκάδα στα άκρα. Κάθε σκέψη πάντως πήγε στράφι, καθώς λίγα δευτερόλεπτα μετά τις αλλαγές, ο Κορδέρο αποβλήθηκε με δεύτερη κάρτα για αχρείαστο φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πανιωνίου και αναγκάστηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο.

Η λύση ήρθε άμεσα από τις δύο αλλαγές του Πογιέτ. Ο Μπαρμπόσα γέμισε ωραία από αριστερά, ο Πέκχαρτ είχε φοβερή έμπνευση και με τακουνάκι στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Διούδη και άνοιξε το σκορ. Από το πουθενά η ΑΕΚ βρήκε το γκολ και όλα έγιναν πιο εύκολα. Ο Πογιέτ μετέτρεψε το σχήμα σε 5-3-1, αλλά η Ενωση βρήκε και δεύτερο γκολ με υπέροχη προσπάθεια του Τσέχου (και πάλι από δημιουργία Μπαρμπόσα) και όλα έγιναν πολύ εύκολα για την επιστροφή στις νίκες.

 

Δείτε πως μετέδωσε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ, 4-2-3-1): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Αρθο, Κολοβέτσιος, Γιόχανσον, Κορδέρο, Βάργκας (67’ Πέκχαρτ), Μάνταλος, Μπουονανότε (74’ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης (68’ Μπαρμπόσα)

Πανιώνιος (Μ. Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Διούδης, Βλάχος, Τασουλής, Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Κόρμπος (79’ Βιγιάλμπα), Σιώπης, Καθάριος (68’ Καραμάνος), Μπακασέτας, Μασούρας (75’ Μπαργκάν), Ανσαριφάρντ

Ο Γιάχος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Κορδέρο (60’), Μπακασέτα (40’), Οικονόμου (84’), ενώ αποβλήθηκαν με δεύτερη κάρτα ο Κορδέρο στο 70’ και ο Μπακασέτας στο 90’+.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X