Είμαστε όλοι…Ζακυνθινοί

Είμαστε όλοι…Ζακυνθινοί
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αντιλαμβάνομαι, πως για κάποιους είναι ξένα και κουραστικά όλα αυτά. Πως αρκετοί (ίσως οι περισσότεροι) προτιμούν να μιλούν για ποδόσφαιρο και για όσα συμβαίνουν μέσα στο χορτάρι. Αλλά αυτό φαντάζει ιδανικό σενάριο. Και ξέρετε ποιοι μιλούν με καημό γι’ αυτό. Οι βολεμένοι της χούντας, αυτοί που είναι ικανοποιημένοι από το παρακράτος που διοικεί το ποδόσφαιρο και τα δίνει όλα, μονά ζυγά μονόζυγα για χάρη του Βαγγέλη (και παλιότερα του Σωκράτη για να μην ξεχνιόμαστε).

Γι’ αυτό, όση σημασία είχε το γκολ του Βάργκας και η χαρά του σπασίματος του ψευδοαήττητου που προσπαθούσαν με μανία να χτίσουν φέτος, έχουν και τα μικρά χτυπήματα που δέχεται παρασκηνιακά το καθεστώς. Για να πέσει μια χούντα, δεν χωρούν κυριλίκια. Εδώ αυτή η απαίσια περίπτωση που λέγεται Γκιρτζίκης και όλο το συνάφι του, βλέπουν πως έχουν τη χλεύη όλου του κόσμου, αλλά μένουν πεισματικά κολλημένοι στις καρέκλες τους.

Τα καθεστώτα πέφτουν κάπως έτσι. Με σαμποτάζ και ενέργειες όπως αυτή που συνέβη στη Ζάκυνθο. Για να μην τα λέω εγώ, απολαύστε κλάμα και οδυρμό από τους απερχόμενους. Εκείνους που είχαν επί δύο δεκαετίες τον έλεγχο του νησιού και έστελναν στην ΕΠΟ όποιους ήθελαν. «Δεν ενδώσαμε σε ανήθικες προτάσεις. Δεν μας συγκίνησε ο χαρτοπόλεμος των πεντακοσάευρων, που έριχναν «εν είδη» φέιγ-βολάν. Δεν κιοτέψαμε σε προκλήσεις. Πέσαμε όρθιοι και κυκλοφορούμε με ψηλά το κεφάλι. Υπηρετήσαμε το χώρο επί δεκαέξι έτη, χωρίς τον παραμικρό υπαινιγμό ουδενός, χωρίς νοθευμένα πρωταθλήματα, με πειθαρχικές αποφάσεις άμεμπτες και οικονομική διαχείριση διαυγή, με θετικό πάντα πρόσημο». Εδώ γελάνε.

Δεν είναι τυχαίο πως η Ζάκυνθος μετατράπηκε σε κομβικό σημείο διαμάχης. Τη θεωρούσαν προπύργιο του συστήματος, μετρούσαν ήδη τα ψηφαλάκια τους. Γι’ αυτό και έβαλαν τον επικοινωνιακό μηχανισμό, να τα κάνει όλα μίξερ. Εδωσαν βήμα στον γνωστό για την εγκυρότητα του ποινικολόγο κ. Αλέξη Κούγια, για να κάνει καταγγελίες επί παντός επιστητού. Η χούντα καταρρέει με κρότο.

Νομίζω πως δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη έκφραση όσων συνέβησαν από την ανακοίνωση της Νέας Σάντας, μιας εκ των ομάδων που πρωταγωνίστησαν στην αλλαγή. «Με πολύ γέλιο και κλάμα Μάρθας Βούρτση, παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες ένα απίστευτο γαϊτανάκι με ρεπορτάζ αθλητικών ιστοσελίδων και εφημερίδων της Αθήνας (προεξέχοντος του κ. Κούγια), για το τι συνέβη στις περιβόητες εκλογές της ΕΠΣ Ζακύνθου.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε να προσθέσει η ανακοίνωση της 16χρονης Χούντας του Ζακυνθινού ποδοσφαίρου, που βγάζει τις μισές ομάδες του τοπικού πουλημένες, επειδή κατάφεραν αυτή τη φορά να μην τους ψηφίσουν. Πραγματικά ντρεπόμαστε για όλα τα μέλη της ξεπερασμένης διοίκησης, που υπογράφουν αυτά που τους υπαγόρευσαν και διοχέτευσαν σε όλο τον τύπο της Αθήνας, χωρίς να σκεφτούν ότι διχάζουν τη Ζακυνθινή κοινωνία και διαλύουν το τοπικό ποδόσφαιρο.

Για να ξεκαθαριστούν ορισμένα πράγματα επειδή μας διαβάζει όλη η Ελλάδα, πρέπει να τονίσουμε τα ακόλουθα: Οι καρεκλάκηδες πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ζακύνθου, μετά το τέλος όλων των προηγούμενων ψηφοφοριών, προγραμμάτιζαν επιστημονικά και με ακρίβεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, τις επόμενες εκλογές. Μάθαμε εδώ στη Ζάκυνθο απίστευτα πράγματα όλα αυτά τα χρόνια. Μάθαμε για γεμάτα πορτ-μπαγκάζ με… πάμπερς στην Καλαμάτα και την Αλεξανδρούπολη. Μάθαμε για νυχτερινές κούρσες ταξί, με αστρονομικές για το δρομολόγιο… ταρίφες, λίγες ώρες πριν αρχίσουν οι εκλογές. Μάθαμε ότι για την κακομοίρα τη Ροδούλα άλλαξε η ψήφος μια ώρα πριν τις εκλογές και δεν την ψήφισε ούτε το χωριό της. Μάθαμε, μάθαμε και τι δε μάθαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Κύριοι εξυγιαντές της Αθήνας που ξαφνικά αγαπήσατε το νησί μας να σας πούμε με απλά λόγια τι έγινε την περασμένη Κυριακή στις εκλογές της ΕΠΣ Ζακύνθου; Έγινε ακριβώς «καρμπόν» ότι γινόταν απ’ τους απερχόμενους, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Καρμπόν! Ήταν οι πρώτοι διδάξαντες του πως πρέπει να κερδίζονται με «9-0» οι εκλογές και έγιναν επιστήμονες και δίδαξαν έργο. Μόνο που αυτή τη φορά οι μαθητές κέρδισαν τους δασκάλους. Για την ακρίβεια οι παρελθόντες βρήκαν το μάστορα τους. Ρε παιδιά γιατί τόση πρεμούρα για το ποιος έριχνε το φάκελο στην κάλπη, αφού ο εκπρόσωπος είχε την εντολή της διοίκησης της ομάδας του. Δηλαδή τι ήθελαν οι προηγούμενοι κύριοι της ΕΠΣ; Άλλη απόφαση να παίρνει το Δ.Σ. και άλλο να ψηφίζει ο εκπρόσωπος στην κάλπη; Είναι για γέλια. Μήπως αυτή ήταν η «τακτική» προηγούμενων χρόνων…;;;».

Κρατάω την τελευταία αναφορά. Τώρα, βρήκαν τον μάστορα τους. Τώρα, δεν θα παίζουν μόνοι τους. Εφαγαν, ήπιαν, γλέντησαν στις πλάτες όλων. Το καταλαβαίνουν και γι’ αυτό εμφανίζονται σαν κλαίουσες που χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Την πορεία της αλλαγής. Και έπειτα, θα δούμε πόσα απίδια θα πιάσει ο σάκος από τη νέα χρονιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X