Ο Ζήσης αποφάσισε για το μέλλον του...

Καλή εμφάνιση (ξανά) από Ζήση
Photo Credits: INTIME

Ο Νίκος Ζήσης ήταν ο καλεσμένος της εκπομπής της ΕΡΤ και μεταξύ άλλων ο πρώην γκαρντ της ΑΕΚ μίλησε για την ερχόμενη σεζόν, η οποία αναμένεται να τον βρει στην Γερμανία με την φανέλα της Μπάμπεργκ.

Η συνέντευξη του Νίκου Ζήση στην ΕΡΤ:

Για το γεγονός πως μίλησε στους φίλους της Μπάμπεργκ μετά το ματς με τη Λαμποράλ: «Πάντα, μετά το τέλος των αγώνων, υπάρχουν happenings. Μιλάμε με τους φιλάθλους, βγάζουμε φωτογραφίες, μοιράζουμε αυτόγραφα. Επειδή είδα τον κόσμο πολύ χαρούμενο και περήφανο και σε όλο το Top 16 είχε δημιουργήσει εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, θα θέλαμε κάτι ανάλογο και στα πλέι οφ της Γερμανίας»

Για το αν νιώθει δικαιωμένος από την επιλογή της Μπάμπεργκ:«Εγώ δεν το θεωρούσα υποβάθμιση, γιατί ήξερα πολύ καλά που ήρθα. Ξέρω τον κόουτς Τρινκιέρι, αλλά δεν περίμενα ότι θα ήμασταν τόσο καλοί. Από την αρχή, όμως, κατάλαβα πως η ομάδα έχει παίκτες με πολύ ταλέντο και χαρακτήρα, δουλευταράδες. Ολα αυτά σε ένα περιβάλλον που δουλεύεις με ηρεμία και γι’ αυτό είδατε αυτό το αποτέλεσμα απέναντι σε παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ».

Για το αν στοίχισε η ήττα από τη Ρεάλ, σε ματς που έγινε στη Νυρεμβέργη: «Θα φανώ μετά Χριστόν προφήτης, αλλά θυμάμαι πως μετά τη νίκη με την Μπαρτσελόνα, ρωτούσα γιατί θα παίξουμε με τη Ρεάλ στη Νυρεμβέρη. Η ομάδα ήθελε να προσελκύσει νέους χορηγούς και εγώ πίστευα πως θα μπορούσαμε να το πληρώσουμε αυτό. Και όντως. Για εμάς, με την απειρία που είχαμε, ήταν πολύ δύσκολο να πάρουμε πάνω από 1 ή 2 νίκες εκτός έδρας. Πράγματι, καμία ομάδα δεν τα κατάφερε».

Για τη συνολική πορεία της ομάδας του: «Κάναμε μία πόλη πραγματικά περήφανη. Είναι η μόνη πόλη που έχει τόση αγάπη για το μπάσκετ σε μία ποδοσφαιρική χώρα. Είχε δύο ή τρεις συμμετοχές στο Top 16, χωρίς καμία νίκη, και σε έναν όμιλο με τόσο μεγαθήρια καταφέραμε να είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί. Σήμαινε πολλά για τον κόσμο.

Σε έναν τέτοιο όμιλο, είναι λογικό κάποιες φορές να σου χαμογελά η τύχη, όπως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Εγω απ’ όλο αυτό το παιχνίδι θα στεκόμουν στο γιατί δεν παίξαμε με την Ρεάλ στο Μπάμπεργκ. Ετσι είναι το μπάσκετ. Κάποια παιχνίδια θα τα χάσει και κάποια θα τα κερδίσεις με την τύχη. Στο ΣΕΦ βγάλαμε την καλύτερή μας εικόνα, αφού ήταν σε ένα τέτοιο γήπεδο. Το να κερδίζεις μέσα στο ΣΕΦ, ήταν η μεγαλύτερη νίκη στη σεζόν».

Για το τί φέρνει η φετινή Μπάμπεργκ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Να ξεχάσουμε ότι είμαστε γερμανική ομάδα. Απλά τυχαίνει να παίζουμε στη Γερμανία. Ο προπονητής έχει βάλει τη δική του σφραγίδα, δουλεύει πολύ σκληρά και έχει μεγάλες γνώσεις στο μπάσκετ. Δεν ήθελε να είναι μία κλασική ομάδα. Ηθελε πάντα τρεις δημιουργούς στο παρκέ, που θα μπορούν να δημιουργήσουν για τους συμπαίκτες τους. Ετσι, αμα σταματούσε η δημιουργία του ενός, η ομάδα δεν θα κολλούσε. Παρ’ όλο που δεν έχουμε έναν παίκτη που θα απειλήσει μέσα στο καλάθι, στην έδρα μας ήταν πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να μας σταματήσει. Ο Ολυμπιακός ήταν η μόνη ομάδα που μας χάλασε το ρυθμό».

Για το αν θα μείνει στην Μπάμπεργκ: «Εχω συμβόλαιο, είμαι χαρούμενος εδώ και το πιο πιθανό είναι να μείνω εδώ. Φυσικά, ποτέ δεν ξέρεις. Είμαι ευτυχισμένος εδώ, η οικογένεια μου περνά πολύ καλά».

Για το ζευγάρι του Παναθηναϊκού με την Λαμποράλ.  «Για μένα, είναι ένα πολύ αμφίρροπο ζευγάρι. Η Λαμποράλ είναι μία ομάδα που πολύ δύσκολα χάνει στην έδρα της και έχει τον Γιάννη που κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, εμπνέει τους συμπαίκτες του και θα έχει έξτρα κίνητρο. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ βελτιωμένος με την έλευση του Ουίλιαμς και έχει τη φανέλα και το βάρος να κερδίσει εκτός έδρας. Είναι πολύ μεγάλη απώλεια ο Κοζέρ και σε αυτά τα παιχνίδια θα φανεί ακόμη περισσότερο η απουσία. Νομίζω πως θα δούμε μία πολύ μεγάλη σειρά. Ο Γιάννης θα είναι σίγουρα το κλειδί

Φέτος πιστεύω ότι είναι πιο δύσκολο από κάθε άλλη χρονιά να κερδίσεις εκτός έδρας στην Ευρωλίγκα. Εγω, για μένα, θα ήθελα να παίζω το πέμπτο ματς στην έδρα μας. Γενικά πιστεύω πως σε τρία ζευγάρια μπορεί να δούμε πέντε αγώνες».

Για το αν θα ξαναβρεθεί με τον Μπουρούση στην Εθνική: «Θα έρθει σύντομα η στιγμή που θα μιλήσω για την Εθνική».

Για το τί έφταιξε για τον Ολυμπιακό φέτος: «Ήταν μία περίεργη χρονιά. Είχε δύο πολύ μεγάλους τραυματισμούς με τον Γιανγκ και τον Λοτζέσκι. Η ήττα από εμάς τον ξάφνιασε πάρα πολύ και φάνηκε και από την επόμενη ήττα στο Κάουνας. Αυτές τις ήττες κουβαλούσε στο Top 16. Πιστεύω πως και φέτος θα μπορούσε να είναι στο Final Four. Είχε αρκετές ατυχίες και όλα τα μικρά πράγματα που δεν ήταν μαζί τους, τούς στέρησαν κάτι. Πάντως, και στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν είχαν πολύ καλή απόδοση, σε αντίθεση με προηγούμενα χρόνια».

Για την τελευταία χρονιά του Δημήτρη Διαμαντίδη: «Τι να πω για τον Δημήτρη. Ήταν πολύ μεγάλη τιμή που έπαιξα μαζί του τόσα καλοκαίρια. Είναι ένας παίκτης-κόσμημα και είδωλο για πάρα πολλούς παίκτες. Πάρα πολλοί παίκτες βλέπανε εμένα με δέος, επειδή είχα συμπαίκτη τον Δημήτρη ή τον Σπανούλη. Αυτοί οι παίκτες είναι Θεοί για πάρα πολλά παιδιά. Αξίζουν στον Δημήτρη πολλά συγχαρητήρια για την καριέρα του και του εύχομαι καλή επιτυχία σε ο, τι αποφασίσει για το μέλλον του».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X