Για αυτό διαλέγει Eurocup η ΑΕΚ

Το μήνυμα του Μάκη
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να διαλέξει -επισήμως- την ευρωπαϊκή διοργάνωση στην οποία θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν, έχοντας εξαντλήσει όλα τα -χρονικά- περιθώρια που είχε στη διάθεσή της.

Η Βασίλισσα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αγωνίζεται στο Eurocup, αφήνοντας στα… κρύα του λουτρού την FIBA, αν και η αρχική πρόθεση όλων στην ομάδα ήταν η ΑΕΚ να συμμετάσχει στο νεοσύστατο Basketball Champions League της νέας σεζόν.

Ο λόγος που η Ένωση προχώρησε σε αυτή την κίνηση είναι επειδή από την μία βλέπει πως όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες τάχθηκαν στο πλευρό της Ευρωλίγκα. Αρχή των διοικούντων την ΚΑΕ ήταν, άλλωστε, η ομάδα να κοντραριστεί με τους καλύτερους και να δώσει…. μάχες με τα top class κλαμπ της Ευρώπης.

Ένας ακόμα λόγος σχετίζεται και με την ίδια την Ευρωλίγκα. Με την παραμονή της ομάδας στη διοργάνωση της Βαρκελώνης παραμένει «ανοιχτός» ο δρόμος της συμμετοχής στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, κάτι το οποίο είναι επιθυμία όλων στην ομάδα.

Παράλληλα, πέραν κάποιων εξαιρέσεων (Άρης, Λιμόζ, Παρτιζάν οι πιο «κραυγαλέες» περιπτώσεις) η νεοσύστατη διοργάνωση της FIBA, το Basketball Champions League, δεν έχει ομάδες υψηλού επιπέδου, κάτι το οποίο ανέτρεψε τα -αρχικά- σχέδια των ανθρώπων της Ένωσης.

Τέλος, καθοριστική ήταν και η απόφαση των ομάδων της ACB. Μάλαγα, Βαλένθια και Γκραν Κανάρια θα συμμετάσχουν στο Eurocup, πράγμα που σημαίνει πως ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος, κάτι το οποίο μόνο αδιάφορη δεν άφησε την Ένωση, η οποία παρακολουθούσε ενδελεχώς τις εξελίξεις όλο αυτό το διάστημα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X