"Αναμένουμε δικαιότερη απόφαση με την έφεση"

Διώξεις μεν, προς όλους δε
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

Μετά το πρώτο… σοκ από μια ποινή που δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση, η ΑΕΚ και το νομικό της επιτελείο έχουν πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για να ετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή για να στηρίξουν την έφεση. Άλλωστε θεωρούν πως υπάρχει στέρεα νομική βάση για να δικαιωθούν. Μάλιστα ο νομικός σύμβουλος της “κιτρινόμαυρης” ΠΑΕ Πέτρος Καϊμακάμης, αυτό ακριβώς υποστήριξε, τονίζοντας μάλιστα πως η τιμωρία σε πρώτο βαθμό, είναι μια προσπάθεια ισοζυγίου μ’ άλλες ποινές που έχουν επιβληθεί σε άλλες ΠΑΕ.

«Η απόφαση του κ. Αθλητικού Δικαστή μου προκαλεί κατάπληξη και εύλογη απορία, δεδομένου ότι δεν βασίζεται στο νόμο και αποτελεί δικαστικό ακροβατισμό, που εύλογα δημιουργεί την εντύπωση ότι η τιμωρία της ΑΕΚ επιχειρείται ουσιαστικά να ισοζυγιστεί με άλλες ποινές, που έχουν επιβληθεί σε άλλες ΠΑΕ. Όταν στην ακροαματική διαδικασία τα στοιχεία τα οποία προέκυψαν ουσιαστικά κονιορτοποίησαν το κατηγορητήριο, σε βαθμό που ανάγκασαν τον κ. Καποδίστρια να δηλώσει ότι θεωρεί δεδομένη την ύπαρξη ευθύνης της αστυνομίας για τη δημιουργία των επεισοδίων στο συγκεκριμένο αγώνα, δεν δικαιολογείται τέτοια απόφαση. Ταυτίζει δυστυχώς τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον συγκεκριμένο αγώνα με άλλης μεγαλύτερης έκτασης, που οδήγησαν σε διακοπή αγώνων κλπ, παραγνωρίζοντας την παντελή έλλειψη αντικειμενικής ευθύνης της φιλοξενούμενης ΑΕΚ, θεωρώντας τα, εκτεταμένα έχοντας προκαλέσει ο ίδιος την εισαγγελική παρέμβαση για την άσκηση της δίωξης, αν και έχει κρίνει ο ίδιος κατά το παρελθόν, ότι δεν χρειαζόταν την παρέμβασή του».

Όσο για το ενδεχόμενο να καταθέσει η ΑΕΚ έφεση στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, απάντησε: «Ασφαλώς και θα προσφύγουμε στην επιτροπή εφέσεων, η οποία αναμένουμε να εκδώσει δικαιότερη και νομικά ορθότερη απόφαση και κυρίως με νηφαλιότητα, αντικειμενικότητα και με συγκροτημένη δικαστική κρίση. Εκτιμώ, ότι ο κ. Καποδίστριας με την απόφασή του αυτή θα πρέπει να κλείσει τον κύκλο του ως αθλητικού δικαστού και να ασχοληθεί με τα δικαστικά του αποκλειστικά καθήκοντα, τα οποία είναι σοβαρότερα και σημαντικότερα. Η βία δεν καταπολεμάται με λανθασμένες δικαστικές κρίσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X