Κι όμως, η ΑΕΚ έβαλε πολλά γκολ στην Μυτιλήνη

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπορεί η ΑΕΚ να μην κατάφερε να σκοράρει στο ματς με την Καλλονή Όμως στην Μυτιλήνη πέτυχε γκολ. Πολλά και σημαντικά. Πρώτα με τρεις ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που επισκέφτηκαν το ΠΙΚΠΑ που φιλοξενεί ευπαθείς ομάδες προσφύγων και έπαιξαν μπάλα μαζί τους. Και κατόπιν με την επίσκεψη του Ντούσαν Μπάγεβιτς στη Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης. Η Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, που στεγάζεται σε παλιό αρχοντικό στο κέντρο της Μυτιλήνης, λειτουργεί από τον Ιανουάριο και φιλοξενεί σε άψογες συνθήκες διαμονής 26 παιδιά που έχουν φτάσει στην Ελλάδα μόνα τους, από χώρες που πλήττονται από βίαιες συγκρούσεις, έχοντας χάσει τους γονείς τους ή έχοντας χωριστεί από αυτούς. Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ μίλησε για αρκετή ώρα με τους εθελοντές που επιτελούν τεράστιο έργο, ενώ έπαιξε και μπάλα με τους πιτσιρικάδες και τους μοίρασε και δώρα. Μάλιστα η μπάλα του παιχνιδιού, ήταν η επίσημη της Σουπερλίγκα.

«Αυτό που κάνετε είναι πάρα πολύ υπεύθυνο και σας αξίζουν συγχαρητήρια. Είμαστε εδώ για να σας δείξουμε ότι δεν είστε μόνοι σας σε αυτή την προσπάθεια και ότι θέλουμε να κάνουμε γνωστό το έργο σας για να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού»  ήταν το μήνυμα που μετέφερε ο Μπάγεβιτς στους εθελοντές.

Η ΜΕΤΑδραση, στο πλαίσιο της προστασίας των ασυνόδευτων ανηλίκων, δημιούργησε τη Μεταβατική Δομή Φιλοξενίας στη Λέσβο, ενώ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσουν και δύο ακόμα ανάλογες δομές, στη Σάμο και στη Χίο. Στόχος της δράσης είναι η ελαχιστοποίηση έως και εξάλειψη του χρόνου παραμονής των ανηλίκων στα κέντρα κράτησης έως ότου ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, για την ασφαλή συνοδεία τους από την ομάδα συνοδών της ΜΕΤΑδρασης σε Κέντρα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων μόνιμου χαρακτήρα ανά την ελληνική επικράτεια.
Ταυτόχρονα, οργανώνει και τις διαδικασίες οικογενειακής επανένωσης προκειμένου όποια παιδιά έχουν κάποιο συγγενή σε άλλη χώρα της Ευρώπης να μπορέσουν να επανενωθούν μαζί του. Παράλληλα, προσφέρει στα ασυνόδευτα παιδιά εξατομικευμένη υποστήριξη μέσω του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και την δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε οικογένειες που κατά προτεραιότητα μιλούν τη γλώσσα τους.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο της ΜΕΤΑδρασης καθώς και να υποστηρίξετε τις δράσεις της για τα ασυνόδευτα παιδιά μέσω PayPal από την ιστοσελίδα της www.metadrasi.org, ή μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό GR29 0140 1040 1040 0200 2019 320 (Alpha Bank). Για ιστορίες και εικόνες από την καθημερινότητα της ομάδας της ΜΕΤΑδρασης επισκεφτείτε τα facebook & twitter “ΜΕΤΑδραση”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X