Ισπανική «υπόκλιση» στην Βασίλισσα

Photo Credits: INTIME

Το «έπος του ’68» ξαναζωντανεύει για μία ακόμα φορά, για να θυμηθούν άπαντες πως η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο στα χρονικά, χάρη σε εκείνη τη σπουδαία ομάδα του Νίκου Μήλα.

Το γεγονός εκείνο θυμήθηκε και η ομοσπονδία μπάσκετ της Ισπανίας. Στην ιστοσελίδα feb.es υπάρχει εκτενές αφιέρωμα για το κατόρθωμα της ΑΕΚ, που από τότε έγινε… Βασίλισσα, κάνοντας το όνομά της να ακουστεί περίτρανα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης.

«Κάποιες πηγές αναφέρουν πως δεν ήταν λιγότεροι από 80.000 θεατές στις 4 του Απρίλη του 1968 στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, τον χώρο των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων της σύγχρονης εποχής (1896), να δίνουν το παρών στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων ανάμεσα σε ΑΕΚ και Σλάβια Πράγας.

Κι έμειναν άλλες 40.000 εκτός σταδίου, ακούγοντας το παιχνίδι από το ραδιόφωνο. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για 65.000, άλλες για 10.000 και άλλες για 15.000. Η μόνη επίσημη πηγή είναι ότι πουλήθηκαν 52.800 εισιτήρια. Και ο τίτλος που κέρδισε η ΑΕΚ ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός σε οποιοδήποτε άθλημα για σύλλογο ή εθνική», αναφέρει μεταξύ άλλων το αφιέρωμα της ομοσπονδίας της χώρας, κάνοντας αναφορά και στην πορεία της Ένωσης προς την μεγάλη στέψη!

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X