Ο «κουμπάρος» που όλοι αγάπησαν (VIDEO)

Στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα της περιόδου 1988-89, υπάρχουν πολλές μικρές ιστορίες μέχρι την «ανάσταση» του Μαΐου. Μια τέτοια ήταν αυτή που γράφτηκε μια μέρα σαν σήμερα πριν 31 χρόνια. Όταν η ΑΕΚ αντιμετώπισε τον ΟΦΗ ως φιλοξενούμενη στο Ολυμπιακό στάδιο. Και αυτό, γιατί η διοίκηση του Στράτου Γιδόπουλου είχε φροντίσει να καταστήσει σαφές προς όλους, πως η Ενωση δεν θα δεχόταν τίποτε διαφορετικό από αυτό που δικαιούνταν. Ας θυμηθούμε όσα είχαν συμβεί τότε.

Ο πολύ ισχυρός τότε ΟΦΗ (αγωνιστικά και όχι μόνο) είχε τιμωρηθεί για επεισόδια που είχαν κάνει οπαδοί του με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής της έδρας του. Τότε, οι ομάδες δεν υποχρεώνονταν να παίξουν κεκλεισμένων των θυρών, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά να αγωνιστούν με κόσμο μακριά από την έδρα τους, σε απόσταση μίνιμουμ 100 χλμ. Όπως ήταν εύλογο, ο ΟΦΗ (με τις γνωστές «πράσινες» πλάτες) επιχείρησε να εκτίσει την ποινή του δίχως να φύγει από το νησί.

Στις ημέρες που προηγήθηκαν της αναμέτρησης, υπήρξε τεράστιος «τζόγος» στην ΕΠΟ με τις διοικήσεις των δύο ομάδων να παλεύουν για τα δικαιώματα τους. Οι Κρητικοί ήθελαν να υποδεχθούν την ΑΕΚ στα Χανιά, αλλά ο Γιδόπουλος ήταν σαφής. «Εγώ το μεσημέρι της Κυριακής θα έχω παρατάξει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Να είστε εκεί!». Αλλωστε, έπρεπε να γίνει πραξικόπημα για να παιχθεί το ματς στα Χανιά, δεδομένου πως η χιλιομετρική απόσταση από το Ηράκλειο είναι 85 χλμ. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ δεν έκανε πίσω, ΕΠΟ και ΟΦΗ έκαναν πίσω και το παιχνίδι έγινε στο ΟΑΚΑ (δεν ήταν τότε έδρα της Ενωσης, που είχε επιστρέψει στην Νέα Φιλαδέλφεια).

Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο βέβαια, αλλά η ΑΕΚ είχε τουλάχιστον τη στήριξη των οπαδών της που κατέκλυσαν το Ολυμπιακό στάδιο. Αν και το ματς ήταν γεμάτο ένταση, η Ενωση κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη σε κεφαλιά του Γιώργου Σαββίδη λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου. Και έτσι πήρε μια σημαντικότατη νίκη, δείχνοντας παράλληλα προς κάθε κατεύθυνση πως είχαν αλλάξει τα…κόζια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X