«Έφυγε» ο Τσέζαρε Μαλντίνι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ακόμα μία απώλεια για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο καθώς μετά τον θάνατο του Γιόχαν Κρόιφ, έφυγε από τη ζωή και ο Τσέζαρε Μαλντίνι.

Ο 84χρονος πατέρας του Πάολο Μαλντίνι, ήταν από τους κορυφαίους αμυντικούς στην ιστορία του ιταλικού ποδοσφαίρου, με το μεγαλύτερο μέρος της σπουδαίας του καριέρας να το έχει αφιερώσει στη Μίλαν (1954-1966).

Στις 347 συμμετοχές του με τη φανέλα των «ροσονέρι» κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών μεταξύ άλλων, ενώ πριν κρεμάσει τα σπουδαία ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 1967, αγωνίστηκε για τις Τριεστίνα και Τορίνο.

Με την εθνική ομάδα της Ιταλίας μέτρησε 14 εμφανίσεις, της οποίας υπήρξε αρχηγός και στο Μουντιάλ του 1962, όταν και επελέγη στην κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά την προπονητική του καριέρα, κορυφαία του στιγμή ήταν η κατάκτηση του Κυπελλούχων το 1973 με τη Μίλαν, ενώ δούλεψε σε Φότζια, Τερνάνα, Πάρμα, τις εθνικές Ιταλίας και Παραγουάης συμμετέχοντας στα Μουντιάλ του 1998 και του 2002 αντίστοιχα.

πηγή sentragoal.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X