Ανδριόπουλος: «Τον Αύγουστο του 2018 η ΑΕΚ παίζει στο γήπεδο της»

Πανέτοιμη να καταρρίψει κάθε σενάριο του δήμου η ΑΕΚ στην αποψινή συνάντηση
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για όλους και για όλα για το θέμα του γηπέδου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο project manager του έργου Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Αναλυτικά:

-το αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το γήπεδο: «Τα τελευταία δύο χρόνια όποτε έκανα πρόβλεψη χρονοδιαγράμματος έπεσα έξω. Το περιβάλλον που ζούμε όλοι μας είναι ασταθές, μιλώντας γενικότερα την αστάθεια της χώρας, κάτι που παρασύρει όλες τις διαδικασίες, αδειοδοτικές και μη. Είναι πάντα παρακινδυνευμένο να μιλάμε για χρονοδιάγραμμα σε αυτή τη χώρα. Πάντως χθες υπογράφτηκε η ΜΠΕ και θέλω να ευχαριστήσω τον υπουργό και τις αρμόδιες υπηρεσίες που ολοκλήρωσαν, έστω και με καθυστέρηση, αυτή τη διαδικασία».

-τα επόμενα βήματα που θα γίνουν: «Κατ’ αρχάς δεν έχουμε ακόμη διαβάσει την ΜΠΕ, για να σας πω με ασφάλεια τι ακριβώς έχει γραφτεί. Το πρώτο βήμα είναι να μάθουμε τι ακριβώς λέει. Αυτό δεν είναι τυπικό, αλλά ουσιαστικό, γιατί κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιους όρους βάζει για το έργο. Πιστεύω πως ο τρόπος που θα έχει εκδοθεί θα είναι σύμφωνα με το πνεύμα του νόμου που ψηφίστηκε για το γήπεδο. Αφού διαβάσουμε την ΜΠΕ κι όλα είναι κατ’ ευχήν, θα πρέπει στην υπηρεσία του υπουργείου να καταθέσουμε το φάκελο οικοδομικής άδειας μαζί με την ΜΠΕ. Αφού καταθέσουμε το φάκελο οικοδομικής άδειας, που τον έχουμε έτοιμο, τον φάκελο θα εξετάσει η ΔΟΚΚ, που μπορεί να μας καλέσει για διορθώσεις. Έχουμε κάνει έναν προέλεγχο και κάποια θέματα έχουν ρυθμιστεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι άλλο μπορεί να μας ζητηθεί. Τις επόμενες 60 με 90 μέρες, γιατί έχουμε και τις διακοπές του Πάσχα, πιστεύουμε πως θα έχουμε τελειώσει».

-το πότε υπολογίζεται πως θα μπουν μπουλντόζες στο οικόπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας: «Οι μπουλντόζες συνδέονται με διάφορα πράγματα. Η ‘Δικέφαλος 1924 ΑΕ’ είναι έτοιμη για τις μπουλντόζες. Θα πρέπει να μεθοδεύσουμε με την Περιφέρεια την υπογειοποίηση δύο οδών, που είναι πολύ σημαντική για το γήπεδο και την περιοχή. Θα πρέπει να έχουμε καλή συνεργασία με την Περιφέρεια για να προχωρήσει η διαδικασία».

-το αν υπάρχει ανησυχία για τη στάση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας στο εξής: «Έχω πει πολλές φορές πως για ένα τόσο μεγάλο έργο χρειάζεται η συνεργασία και η βοήθεια του Δήμου. Ο Δήμος είχε μια αρνητική στάση για τους δικούς του λόγους απέναντι στο έργο. Είχε επιφυλάξεις, αντιρρήσεις, διαφορετικές θέσεις μέχρι το τέλος. Τώρα με την έκδοση της ΜΠΕ αυτό θα είναι τετελεσμένο. Πρέπει, λοιπόν, να συνεργαστούμε για να προχωρήσουμε ομαλά μέχρι το τέλος. Ελπίζω ο Δήμος και οι υπηρεσίες του να συνεργαστούν μαζί μας για να μην έχουμε άλλες καθυστερήσεις. Πρέπει ΚΑΙ η Περιφέρεια, αλλά και ο Δήμος να συνεργαστούν μαζί μας για να γίνει σωστά και αρμονικά το έργο».

-το πότε, από τη στιγμή που θα αρχίσουν τα έργα, θα είναι έτοιμο το γήπεδο: «Αν δεν έχουμε άλλου είδους εμπόδια και αρνητικές εκπλήξεις-είτε στη χώρα, είτε στην Περιφέρεια, είτε στο Δήμο, γιατί βλέπετε ότι μόνο με τις εκλογές έχουμε καθυστέρηση της τάξης των έξι μηνών-από τη στιγμή που θα εκδοθεί η οικοδομική άδεια, το έργο θα ολοκληρωθεί από 18 ως 24 μήνες. Αν, δηλαδή, πάρουμε την οικοδομική άδεια τον Ιούνιο, θα παίξουμε τον Αύγουστο του 2018 στο γήπεδό μας».

-το αν είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του έργου: «Τα οικονομικά είναι εξασφαλισμένα. Τα χρήματα της Περιφέρειας έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας. Αυτά έχουν προβλεφθεί, αλλά χρειάζονται διαδικασίες για να υλοποιηθούν. Γι’ αυτό απαντώ στα χρονοδιαγράμματα με επιφυλάξεις. Η Περιφέρεια θα κάνει δύο πράγματα: την υπογειοποίηση των δύο οδών που αφορούν ένα δημόσιο έργο και θα γίνει είτε γίνει το γήπεδο είτε όχι γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος, και τα 20 εκατ. ευρώ προς το ερασιτεχνικό σωματείο. Η κυριότητα και η ιδιοκτησία του γηπέδου παραμένει στο ερασιτεχνικό σωματείο».

-το αν τίθεται κίνδυνος από το Συμβούλιο της Επικρατείας: «Στο ΣτΕ έχει κριθεί το σύνολο του έργου. Έχουν γίνει τρεις προσβολές, δύο έχουν απορριφθεί και θα γίνει και για την τρίτη. Άρα το ΣτΕ έχει τελειώσει. Μπορεί όμως οποιοσδήποτε να προσβάλει την ΜΠΕ ή και την οικοδομική άδεια του γηπέδου το ΣτΕ, ως διοικητικές πράξεις, αλλά δεν θεωρώ πως μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση. Δεν κινδυνεύει το έργο πάλι από το ΣτΕ. Ακόμη κι αν κάποιος προσφύγει στο ΣτΕ η ΑΕΚ μπορεί να συνεχίσει τα έργα της, εκτός κι αν κάποιος καταθέσει αίτηση ακύρωσης κι αυτή γίνει δεκτή. Το θεωρώ όμως εξαιρετικά απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο».

-το αν έχει συναντήσει μια τόσο δύσκολη υπόθεση στην καριέρα του: «Είναι ό,τι πιο σύνθετο έχω αντιμετωπίσει στα 16 χρόνια που ασχολούμαι με αυτή τη δουλειά».

-το αν ο Δ. Μελισσανίδης απογοητεύτηκε κάποια στιγμή μετά τις τόσες δυσκολίες: «Και ο κ. Μελισσανίδης και όλη η οικογένεια της ΑΕΚ έδειξαν από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ψυχραιμία. Μπορεί άλλοι να τα είχαν παρατήσει με τις δυσκολίες που υπήρχαν, αλλά όλη η οικογένεια της ΑΕΚ είναι ενωμένη γι’ αυτή την προσπάθεια».

-τις καθυστερήσεις από πλευράς του Δήμου: «Στην πίσω πλευρά από το άλσος υπάρχουν παράνομες εγκαταστάσεις του Δήμου εδώ και χρόνια. Για να υλοποιηθεί το έργο πρέπει, σύμφωνα με τελεσίδικη απόφαση από το 2011, να μετακινηθούν. Ο Δήμος δεν έχει πάρει απόφαση ακόμη, όχι μόνο η τωρινή αρχή αλλά και η προηγούμενη ή και η πιο προηγούμενη. Είναι εκεί δέκα χρόνια. Σε εκείνο το σημείο είναι ο περιβάλλοντας χώρος του γηπέδου».

-το αν η στάση του Δήμου ή αν έλειπαν άλλα εμπόδια θα είχαν οδηγήσει σε ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου: «Αναμφισβήτητα θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα. Αν δεν υπήρχαν οι αντιρρήσεις του Δήμου ή οι καθυστερήσεις στη χώρα λόγω εκλογών, capital controls και τα λοιπά, το γήπεδο θα ήταν έτοιμο να λειτουργήσει φέτος το Σεπτέμβριο. Είμαστε σε μια καθυστέρηση 18 ως 24 μηνών, χωρίς να επιρρίπτω κάπου τις ευθύνες συγκεκριμένα».

-το αν ενδεχόμενη καθυστέρηση στην υπογειοποίηση θα φέρει καθυστέρηση και για το γήπεδο: «Είναι δύο τελείως ανεξάρτητα έργα, αλλά όταν θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει το γήπεδο, θα πρέπει να είναι έτοιμη και η υπογειοποίηση των δρόμων. Διαφορετικά δεν θα μπορεί να πάρει άδεια λειτουργίας το γήπεδο ή θα πρέπει να γίνουν κι άλλες ενέργειες».

-το αν το νέο γήπεδο θα είναι αισθητικά όμορφο: «Η αρχιτεκτονική και η αισθητική είναι υποκειμενικό στοιχείο. Υπάρχουν πράγματα που εγώ θαυμάζω κι άλλος δεν θέλει να δει. Όμως μετά από τόσα χρόνια που βρίσκεται εκεί μια χαβούζα στρεμμάτων, η διαφορά με το έργο που θα γίνει εκεί θα είναι πολύ μεγάλη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X