«Είναι φοβερό αυτό που έκανε ο Κοντονής με τον Ντογιάκο»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επίθεση στον Σταύρο Κοντονή για τους χειρισμούς και τα λεγόμενά του στο θέμα της συνάντησης με τους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου εξαπέλυσε η Ελένη Αυλωνίτου.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Κυριάκο Θωμαΐδη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε αδιανόητη την ενέργεια του υφυπουργού να εγκαλέσει τον εισαγγελέα Ντογιάκο για την παρέμβασή του στο θέμα Μαρινάκη. Σημείωσε, δε, ότι η συνάντηση με τους εκπροσώπους των ομάδων δεν θα έπρεπε καν να προγραμματιστεί, αφού κατά τη γνώμη της συνομιλητής του Κοντονή έπρεπε να είναι μόνο η ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε η Ελένη Αυλωνίτου

«Στενοχωριέμαι ιδιαιτέρως για αυτά που συμβαίνουν στο χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. Η κυβέρνηση επιδιώκει θεσμικές λύσεις, ιδίως όταν θέλουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Ο συνομιλητής για τον υπουργό έπρεπε να είναι η ΕΠΟ και όχι οι παράγοντες.

Το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης είναι το ποιοι κλήθηκαν. Γνωρίζει ο κ. Κοντονής ότι ο κ. Μαρινάκης έχει έναν περιοριστικό όρο. Γνωρίζοντας ότι υπάρχει, θα έπρεπε να ρωτήσει πρώτα τον εισαγγελέα αν επιτρέπεται να βρεθεί στη συνάντηση. Το φοβερό είναι ότι μετά εγκαλεί τον εισαγγελέα γιατί παρενέβη και ότι θα διερευνήσει το γιατί. Θα ερευνήσει ο κ. Κοντονής γιατί παρενέβη ο εισαγγελέας για ένα δικαστικό θέμα; Είναι φοβερό εκπρόσωπος της πολιτείας να εγκαλεί Εισαγγελέα.

Κι έπειτα είναι το γιατί επρόκειτο να γίνει αυτή η συζήτηση. Για τη διαφάνεια του ποδοσφαίρου; Τότε δεν έπρεπε να μιλήσει ο υφυπουργός με την ΕΠΟ; Αυτά που έχουν γίνει και ιδίως ότι εγκαλεί τον δικαστικό λειτουργό είναι απαράδεκτα. Επίσης, θα ορίσει ο υφυπουργός το ποια πρόσωπα θα υπάρχουν στα θεσμικά όργανα των ομοσπονδιών; Με ποιους να συζητήσει για τη διαιτησία; Με τους εκπροσώπους των ομάδων; Αποδέχεται δηλαδή ότι αυτοί ορίζουν τους διαιτητές;

Να δεχθώ την αποβολή από την Ευρώπη αν αυτό επιβάλλεται για να βρεθεί λύση. Ο ρόλος της Πολιτείας είναι να ορίσει το νομικό πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν όλοι και να συζητά με την ομοσπονδία, όχι με τις ομάδες. Είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης το θέμα της διαιτησίας και η απλή αναλογική και περιμένουμε να το φέρει σε νομοσχέδιο, όπως δεσμεύτηκε. Και τον Μάιο όμως να έρθει, το θέμα είναι αν θα προλάβουν οι ομοσπονδίες να αλλάξουν το εκλογικό τους σύστημα και να γίνει βάσει αυτού η διαδικασία.

Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να συζητά με τις ομοσπονδίες και να μην παρεμβαίνει σε δικαστικές αποφάσεις. Ο υφυπουργός δεν δέχεται να με συναντήσει. Έχω κάνει επιστολή στο γραφείο του πρωθυπουργού και περιμένω να δω τι θα γίνει. Ο λαός με τίμησε με την ψήφο του και δεν θα με καταργήσει ο κ. Κοντονής και κανένας κ. Κοντονής».

Πηγή: sportfm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X