Στην ΕΠΟ «βλέπουν» ευρωπαϊκό αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων τον Ιούνιο!

Βόμβα από την ΕΠΟ και δύο Ολυμπιακοί στην Εθνική!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τρία θέματα θα αποτελέσουν τις κόκκινες γραμμές της τρόικας, που αποτελείται από τις FIFA, UEFA και ΕΠΟ, στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη 30/3 με τον υφυπουργό Αθλητισμού Στ. Κοντονή.

Το πρώτο θέμα είναι η ακύρωση της απόφασης του υφυπουργού για οριστική διακοπή της διοργάνωσης του κυπέλλου, λόγω των γεγονότων στο γήπεδο της Τούμπας κατά τον ημιτελικό ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού.

Το δεύτερο θέμα, που σχετίζεται με το πρώτο, είναι η αλλαγή του νόμου που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο, χωρίς αντιδράσεις από τις FIFA, UEFA και ΕΠΟ, και δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε αρμόδιο για τον αθλητισμό υπουργό, να προχωρεί σε σειρά διοικητικών μέτρων για λόγους «δημόσιας τάξης», που φτάνουν μέχρι την οριστική διακοπή διοργάνωσης. Από τον κ. Κοντονή θα ζητηθεί η τροποποίηση του νόμου ώστε να του παρέχεται η δυνατότητα μόνον αναβολής αγώνα ή αγώνων για λόγους δημόσιας τάξης και όχι ματαίωσης κάτι το οποίο θα μπορεί να γίνει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ.

Το τρίτο θέμα έχει να κάνει με τους προπονητές και πέρασε πρόσφατα στο νόμο που αφορά στην καταπολέμηση του ντόπινγκ. Θα ζητηθεί από τον κ. Κοντονή να τροποποιηθεί η διάταξη που προβλέπει ότι όποιος έχει πτυχίο προπονητή από ΤΕΦΑΑ ή ισότιμη σχολή της αλλοδαπής θα μπορεί να εργαστεί ως προπονητής ποδοσφαίρου εφόσον έχει τέτοια ειδικότητα και να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς στο οποίο οι άδειες εξάσκησης επαγγέλματος προπονητή στο οργανωμένο ποδόσφαιρο δίνονται μόνο από την ΕΠΟ μέσω των σχολών που η ίδια συστήνει.

Στην ΕΠΟ εκτιμούν ότι ο κ. Κοντονής δεν θα υποχωρήσει σε κανένα από τα τρία αιτήματα και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα -εφόσον δεν δικαιωθούν και από το ΣτΕ για το θέμα του κυπέλλου – τον αποκλεισμό της ΕΠΟ και συνεπώς των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Την εξέλιξη αυτήν την τοποθετούν μέσα στον Ιούνιο!

Το βράδυ της Δευτέρας επρόκειτο να αφιχθεί στην Αθήνα η τριμελής επιτροπή των FIFA/UEFA που έχε ως επικεφαλής τον από το 2001 πρόεδρο της ΚΟΠ, Κ. Κουτσοκούμνη, τον επίσης Κύπριο δικηγόρο κ. Ρηγόπουλο και τον επικεφάλης του νομικού τμήματος της UEFA.

Πηγή: sdna

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X