Καταγγελία για την προπονήτρια του Ολυμπιακού για δηλώσεις που προάγουν τη βία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε καταγγελία στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) εις βάρος της προπονήτριας του Ολυμπιακού, Ελένης Καπογιάννη, προχώρησε ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός με αφορμή δηλώσεις της για τον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Για δηλώσεις που προάγουν τη βία και την αντιπαλότητα κάνει λόγο ο Παναθηναϊκός, επικαλούμενος το άρθρο 130 παράγραφος 1 του νόμου 2725 που αναφέρει πως «οι ασχολούμενοι με τα κάθε είδους αθλήματα και τις εν γένει αθλητικές, αγωνιστικές ή γυμναστικές εκδηλώσεις, καθώς και οι παρακολουθούντες τις εκδηλώσεις αυτές, οφείλουν να τηρούν τις αρχές του φιλάθλου πνεύματος και των παραδόσεων του αθλητισμού και του ολυμπιακού ιδεώδους».

Η Καπογιάννη μίλησε στην εφημερίδα «ΦΩΣ» μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στον τελικό του Final Four της Λευκάδας και η δήλωση που προκάλεσε την αντίδραση του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ήταν η εξής: «Είπα στις παίκτριες στα αποδυτήρια: “Μαλάκες, παίξτε το μπάσκετ που ξέρετε και ας χάσετε. Να πλησιάσουμε τον χαρακτήρα μας, όμως, τον χαρακτήρα της ομάδας μας. Αν βγάλετε τα σήματα από τις φανέλες, αυτές του Παναθηναϊκού δέκα φορές να τις αντιμετωπίσετε, δέκα φορές θα τις γαμ…τε”»!

Στην 2η παράγραφο του άρθρου 130 της αθλητικής νομοθεσίας επισημαίνεται πως «η παράβαση των ανωτέρω αρχών επισύρει στους παραβάτες ως κύρωση την οριστική ή για ορισμένη χρονική διάρκεια απαγόρευση παρακολούθησης οποιασδήποτε αθλητικής εκδήλωσης, συμμετοχής τους υπό οποιαδήποτε ιδιότητα» και πρόκειται για ποινή που επιβάλλεται από την ΕΦΙΠ, στην οποία κατήγγειλε την Ελένη Καπογιάννη ο Παναθηναϊκός.

Ετσι, πλέον ο λόγος έχει περάσει στην ΕΦΙΠ, η οποία σύμφωνα με την ίδια παράγραφο «οφείλει να εκδώσει απόφαση σε χρονικό διάστημα το αργότερο δύο (2) μηνών από την πειθαρχική δίωξη ή την καταγγελία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X