Η αλήθεια για την αδειοδότηση της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τη δήθεν καταγγελία ομάδων εις βάρος της ΑΕΚ, ήρθε στην επιφάνεια το ζήτημα της ευρωπαϊκής προοπτικής και της αδειοδότησης της ομάδας. Ακόμα και όταν υπήρξαν διαψεύσεις για κάθε πιθανότητα καταγγελίας, υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν λανθασμένα πως η ΑΕΚ έχει πάρει ήδη άδεια από την ΟΥΕΦΑ, αλλά και άλλα ανακριβή πως παίρνει κατ’ εξαίρεση αδειοδότηση από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Το enwsi.gr έψαξε, έμαθε και σας παρουσιάζει την πλήρη αλήθεια για ό,τι αφορά το ευρωπαϊκό μέλλον της ΑΕΚ.

Στην ΑΕΚ κρατούν χαμηλούς τόνους και χωρίς τυμπανοκρουσίες, όπως ακριβώς και πέρυσι, περιμένουν απλώς την ώρα της κρίσης από τις επιτροπές αδειοδότησης της ΕΠΟ σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, μετά από την εισήγηση του διευθυντή αδειοδότησης της ομοσπονδίας, κ. Δημητρίου χωρίς να έχουν τον παραμικρό λόγο να ανησυχούν.  Είναι ξεκάθαρο, πως δεν ευσταθεί αυτό που γράφτηκε τις τελευταίες ημέρες, ότι δηλαδή η ΑΕΚ έχει ήδη πάρει άδεια από την ΟΥΕΦΑ για την πολυπόθητη ευρωπαϊκή της επιστροφή. Και δεν έχει πάρει καμία άδεια πολύ απλά γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.

Η ΑΕΚ θα αδειοδοτηθεί από την ΕΠΟ, πριν ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Η ΟΥΕΦΑ σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να παρακάμψει την ΕΠΟ, αφού όλες οι ομάδες της Ευρώπης αδειοδοτούνται από τις οικείες ομοσπονδίες. Κάτι τέτοιο πριν από μερικά χρόνια είχε επιχειρήσει ο Παναθηναϊκός και η προσπάθειά του είχε πέσει στο απόλυτο κενό. Αυτό που έχουν κάνει οι άνθρωποι της ΑΕΚ, κινούμενοι οργανωμένα και μεθοδικά από τα τέλη του 2015, χωρίς καν να περιμένουν τη νέα χρονιά, είναι ότι όπως και πέρυσι απευθύνθηκαν στην ΟΥΕΦΑ και στην εκεί κεντρική διεύθυνση licensing και financialfairplay προκειμένου να διευκρινίσουν τα των προϋποθέσεων της ευρωπαϊκής επιστροφής της ομάδας, λόγω της ιδιαιτερότητας που υπήρχε με την εκκαθάριση της παλιάς εταιρίας.

Στη Νιόν, παρουσία των ανθρώπων της Ενωσης, διαπίστωσαν ότι για την ΑΕΚ δεν συντρέχει καν ο λόγος της κατ’ εξαίρεσης αδειοδότησης της ομάδας, όπως μπορεί να κάνει η ΟΥΕΦΑ, αφού η Ενωση πληροί απόλυτα τις προϋποθέσεις του άρθρου 12 του κανονισμού αδειοδότησης. Εκεί δηλαδή που υπάρχει η προϋπόθεση της τριετίας, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα επειδή στην πρώτη σεζόν στη Γ’ Εθνική η ΑΕΚ δεν ήταν εταιρία, αλλά ανήκε στο ερασιτεχνικό σωματείο. Αλλωστε για την ΟΥΕΦΑ δεν υπάρχει καν η προϋπόθεση για τον οποιοδήποτε σύλλογο να είναι ανώνυμη εταιρία για να μετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ούτε καν οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι δεν έχουν την ίδια εταιρική δομή. Aπαιτείται απλώς η λειτουργία τριών ετών ενός συλλόγου, όταν έχει μπει σε καθεστώς πτώχευσης ή εκκαθάρισης, όπως η ΑΕΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X