Πέρασε στην αντεπίθεση η Euroleague

H FIBA προτείνει: 1,6 εκατ.ευρώ η συμμετοχή στην Euroleague

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο… πόλεμος ανάμεσα σε Ευρωλίγκα και FIBA καλά κρατεί, με την πρώτη να περνά στην αντεπίθεση και να εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση προς την παγκόσμια ομοσπονδία, την οποία κατηγορεί για έλλειψη σεβασμού προς τις ομάδες.

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση η Ευρωλίγκα επισημαίνει πως η FIBA είναι αυτή που απειλεί τις ομάδες που δεν επιλέγουν το Basketball Champiosn League με κυρώσεις, αγνοώντας πως ο αθλητισμός είναι μια ελευθερία και όχι υποχρέωση των ομάδων.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος και για επιθετική συμπεριφορά της παγκόσμιας ομοσπονδίας προς την Ευρωλίγκα, η οποία ξεκινά από τα τέλη του 2012. Επιπλέον, η διοργάνωση της Βαρκελώνης κατηγορεί την FIBA πως με τις πρακτικές της προκαλεί την διάσπαση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, καθώς, επιβάλει κυρώσεις σε όσους δεν συμφωνούν μαζί της.

Παράλληλα, η Ευρωλίγκα ανέφερε πως κάλεσε πολλάκις την παγκόσμια ομοσπονδία σε διάλογο, ώστε να υπάρξει συνεργασία των δύο πλευρών με την FIBA να απαντά αρνητικά, κάτι που -πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση- έχει προκαλέσει την λύπη της Ευρωλίγκα για τις πρακτικές που χρησιμοποιεί ώστε να λύσει τα ζητήματα που προκύπτουν, υπενθυμίζοντας πως οι σύλλογοι είναι αυτοί που αποτελούν θεμέλιο των διοργανώσεων, καθώς πρέπει να υπάρχει η ελευθερία επιλογής των διοργανώσεων που θεωρούν εκείνοι καλύτεροι για το μέλλον τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X