«Δεν πάω για... παρέλαση στο Ρίο το καλοκαίρι»

Παπαϊωάννου: "'Οσο γίνεται ψηλότερα στο πρωτάθλημα"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Ραμόνα Παπαϊωάννου είναι η δεύτερη ταχύτερη Κύπρια όλων των εποχών και μια από τις εκπροσώπους της Κύπρου στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αθλήτρια της ΑΕΚ έχει κάνει πολύ δυνατή προετοιμασία και είναι έτοιμη για να ξεχωρίσει και στη Βραζιλία. Η ίδια μιλώντας στην ιστοσελίδα reporter της Κύπρου μίλησε για την προετοιμασία της και τον μεγάλο της στόχο: «Τώρα δουλεύουμε πάλι με μεγάλο όγκο προπόνησης, σε δυνατούς ρυθμούς, ώστε να είμαστε έτοιμοι τον Μάιο για μερικές κούρσες. Πρώτα να έχουμε υγεία και μετά στόχος είναι το Πανευρωπαϊκό του Άμστερνταμ (6-10 Ιουλίου). Θέλω κάτι παραπάνω από τον ημιτελικό, που έχω ξαναμπεί. Πέρσι ήμουν έκτη Ευρωπαία στο Παγκόσμιο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι σαφώς πιο δύσκολα τα πράγματα, αλλά πάω για μια αξιοπρεπή εμφάνιση και σίγουρα όχι για να κάνω την παρέλαση στην τελετή έναρξης ή να δω τους άλλους αθλητές. Σίγουρα είναι η εμπειρία -εδώ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν εμπειρία- όμως θέλω και αγωνιστικά να πετύχω όσο πιο πολλά γίνεται.

Όσο για το αν είναι στόχος της το παγκύπριο ρεκόρ στο 100άρι: Για να τρέξω στα 100μ στην Ολυμπιάδα πρέπει να κάνω 11.32, άρα παγκύπριο ρεκόρ (σ.σ. το κατέχει η Μαρίλια Γρηγορίου με 11.33). Το 100άρι σκέφτομαι και όχι το ρεκόρ. Παράλληλα σχολίασε και αν προτιμάει τα 60μ, τα 100μ ή τα 200μ: «Κάποτε έλεγα ότι δεν είμαι 200άρα, όμως πέρσι ξεκίνησα να δουλεύω πιο πολύ τα 100μ και έτσι ήρθε το όριο στα 200μ, διότι δούλεψα την ταχύτητα. Αλλά το 100άρι μου αρέσει πιο πολύ, αν και θέλω να τα κάνω και τα δύο το ίδιο καλά. Δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές και τα δύο είναι σπριντ. Μόνο η προπόνηση έχει διαφορά, διότι κάνεις πιο μεγάλα κομμάτια. Τώρα τα 60μ δεν έχουν καμιά σχέση, χωρίς να τα υποτιμώ. Είναι απλά εκκίνηση και δύναμη και οι πιο πολλοί αθλητές το κάνουν για να σπάει η ρουτίνα της προετοιμασίας». Η Ραμόνα Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Η γιαγιά της, από την πλευρά του πατέρα της, είναι Βραζιλιάνα. Η μητέρα της Ελληνίδα. Ο πατέρας της είναι δέκα φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδας, ενώ αγωνίστηκε στην ΑΕΚ μέχρι το 1993.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X