Κάνει πλάκα, προκαλεί φόβο

Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στη Σαρακοστή μπήκαμε. Σε περίοδο νηστείας και ηρεμίας. Βέβαια, για όποιον ασχολείται με την ΑΕΚ, αντιλαμβάνεται πως η περίοδος που μεσολαβεί ως το Πάσχα – και λίγο μετά – θα είναι εκείνη που θα κρίνει τα πάντα για το πρόσημο της φετινής σεζόν. Τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ, έχουν γίνει πολλά, οι αφετηρίες είναι διαφορετικές, αλλά η κατάληξη πρέπει να είναι η ίδια και να κλείσει με επιτυχία τη χρονιά.
Ας ξεκινήσω από τα φρέσκα κουλούρια, του ποδοσφαίρου. Η ΑΕΚ έκανε πλάκα με τον Πανθρακικό, όπως μπορεί να κάνει πλέον με όλες τις ομάδες ανάλογου επιπέδου. Είναι τέτοια η ποιότητα και το βάθος του «κιτρινόμαυρου» υλικού, που δίνει τη δυνατότητα να βρίσκει λύσεις ακόμα και όταν λείπει μισή ομάδα. Όχι με περιπτώσεις τύπου Μαμούτε, αλλά με κανονικούς ποδοσφαιριστές, που μπαίνουν σε ένα σύνολο που έχει βασικές ποδοσφαιρικές αρχές και βρίσκουν τον ρόλο τους.
Για εμένα, η μεγαλύτερη επιτυχία του Πογιέτ και η αδιαμφισβήτητη ικανότητα που εμφανίζει είναι πως δεν έχει εμμονές. Δεν έχει κολλήματα με συγκεκριμένα σχήματα και τακτικές, αλλά προσαρμόζεται ανάλογα με τις επιλογές που έχει διαθέσιμες. Ετσι έκανε και χθες, βλέποντας ποιους είχε στη διάθεση του και κάπως έτσι εγένετο ρόμβος στη μεσαία γραμμή. Ετσι πήρε η ΑΕΚ το μέγιστο από τον Μάνταλο, τον Μπουονανότε, τον Αραβίδη και είχε το καταιγιστικό ξεκίνημα.
Επίσης, προς όσους επέμεναν να θεωρούν προβληματικό και λίγο το ρόστερ, αναρωτιέμαι πόσες ομάδες έχουν ποδοσφαιριστές της ποιότητας του Μπουονανότε. Πόσες έχουν Μάνταλο και πόσες Αραβίδη. Το θέμα για κάθε παίκτη είναι πως θα τον αξιοποιείς και πως θα δημιουργείς μια ομάδα που θα έχει ισορροπία και θα ξέρει μέσα στο γήπεδο τι θέλει και πως θα το πάρει. Η ΑΕΚ σκόραρε τρεις φορές, δίχως ούτε ένα στημένο, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά στο παιχνίδι.
Η διαφορά άνοιξε και άλλο από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Ηδη, εάν τα πλέι οφ άρχισαν σήμερα η ΑΕΚ θα είχε τρεις πόντους, έναντι ενός των «πράσινων» και μηδέν του ΠΑΟΚ και όποιας ομάδας μπει στην πεντάδα. Πέραν του πλεονεκτήματος όμως, το σημαντικό και πιο ενθαρρυντικό είναι η εικόνα της ομάδας. Η ΑΕΚ πείθει πως δεν χάνει εύκολα και πως σε κάθε ματς θα βρει τρόπο για να βρει το γκολ που θα της δώσει τη νίκη. Και έτσι προχωρά και δυναμώνει συνέχεια.
Στο ποδόσφαιρο κάνει πλάκα. Στο μπάσκετ, που τα μεγέθη είναι διαφορετικά και οι αντίπαλοι σαφώς πιο δυνατοί (δίχως υπερβολή, πρόκειται για τις αντίστοιχες ποδοσφαιρικές Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης), ακόμα κι έτσι η ΑΕΚ αρχίζει να προκαλεί φόβο. Γι’ αυτό και βλέπετε πως λυσσάει το σύστημα, γι’ αυτό και οι περισσότερες αναφορές των παικτών του Ολυμπιακού ήταν για τη σειρά των ημιτελικών που θα έρθει, γι’ αυτό και έκαναν επί μέρες σπέκουλα με τη διαιτησία για να επηρεάσουν υπέρ τους.
Πολλοί έχουν τοποθετηθεί και έχουν κράξει τις επιλογές που έγιναν σε ξένους. Οι πολλές αλλαγές έφτασαν να λοιδορηθούν και να γίνουν ανέκδοτο. Βέβαια, αρκετοί λησμονούν πως κάθε ομάδα θα πρέπει να πειραματιστεί, να κάνει λάθη, να μάθει από αυτά. Ηδη, με την επιλογή του Ζντοβτς η ΑΕΚ έκανε μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Παίζει διαφορετικό, σύγχρονο μπάσκετ, παίρνει από τον κάθε παίκτη ό,τι μπορεί να δώσει μέσα στο γήπεδο για την ομάδα.
Ενδεχομένως να υπάρχουν κάποιοι παίκτες που δεν θα ήταν στις επιλογές του Ζντοβτς. Αυτό που φαίνεται όμως είναι πως η ΑΕΚ βάζει τα τελικά κομμάτια σε καίρια σημεία. Βρήκε δύο περιφερειακούς με Μπράουν και Γκριν, βάζει μια τελευταία προσθήκη με ψηλό που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους παρόντες. Κάθε μέρα που περνά και δεν υπάρχουν τα απίστευτα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει αυτή η ομάδα, είναι υπέρ της.
Η ΑΕΚ έχει χρόνο, έχει μπροστά δύο μήνες για να δουλέψει σε φουλ επίπεδο και να κυνηγήσει τους στόχους της. Το μίνιμουμ προφανώς και είναι η 3η θέση, την οποία θεωρώ εκ των ουκ άνευ. Ωστόσο, όταν ο ίδιος ο Ζντοβτς που αποφεύγει τις μεγάλες κουβέντες μιλά ανοιχτά για συμμετοχή στον τελικό, δεν μπορεί κανένας να ζητά κάτι λιγότερο. Το θέμα για την ΑΕΚ είναι να δουλέψει απερίσπαστη και κάποια στιγμή, θα αλλάξει και η τύχη. Ετσι κι αλλιώς, η τύχη πάει με τους ικανούς και η νέα ομάδα του Ζντοβτς είναι τέτοια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X