Τα είπες όλα σε τρεις λέξεις

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

“Η ποιότητα κοστίζει”. Με τη φράση αυτή ολοκλήρωσε ο Γκουστάβο Πογιέτ την παρουσία του στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Αστέρα. Τρεις λέξεις που φανερώνουν πολλά τόσο για την εικόνα που εμφάνισε η ομάδα στην Τρίπολη, όσο και γενικά για το πρόβλημα της δημιουργίας ευκαιριών που κάνει συχνά πυκνά την εμφάνισή του στα παιχνίδια της Ένωσης. Γιατί ας μη γελιόμαστε. Παρά τις σημαντικότατες (απ’ όλες τις πλευρές) νίκες στα ντέρμπι και σε αρκετές ακόμα αναμετρήσεις, ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που είδαμε τον Δικέφαλο να κάνει πολλές τελικές προσπάθειες στην αντίπαλη εστία και να βάζει το …εύκολο γκολ. Στις περισσότερες απ’ αυτές, βρισκόταν στην ενδεκάδα ο Πέτρος Μάνταλος κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι.

“Στην πλειοψηφία τους οι προπονητές για να λύσουν το πρόβλημα της δημιουργίας ευκαιριών αγοράζουν παίκτες. Η ποιότητα κοστίζει”, ήταν ακριβώς η ολοκληρωμένη τοποθέτηση του προπονητή της ΑΕΚ στην Τρίπολη, δείχνοντας ξεκάθαρα τις σκέψεις του τόσο για τις αδυναμίες της ομάδας του, όσο και για τις απαιτήσεις που πρόκειται να έχει στο φινάλε της σεζόν. Έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ο Πογιέτ και η αλήθεια είναι πως δεν ήταν το πρώτο. Ας θυμηθούμε ότι σε προηγούμενη δήλωσή του είχε αναφερθεί στην απόκτηση του Μπουονανότε, την οποία δεν ενέκρινε ο ίδιος το προηγούμενο καλοκαίρι, αλλά και την έλλειψη εναλλακτικών επιλογών στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Γι’ αυτό άλλωστε πίεσε και πήρε τελικά τον Ζουκουλίνι στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, άσχετα με την εξέλιξη που υπήρξε λόγω του τραυματισμού του παίκτη.

Ο Πογιέτ ήταν για μια ακόμα φορά ξεκάθαρος ως προς τις προϋποθέσεις που θα θέσει στο φινάλε της σεζόν προκειμένου να αποδεχθεί την οποιαδήποτε πρόταση παραμονής του στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και όσο θα πλησιάζουμε προς το τέλος, τόσο περισσότερο θα αυξάνονται αυτά τα μηνύματα προς τους διοικούντες. Σε ότι αφορά πάντως στη τελευταία τοποθέτησή του περί κόστους και ποιότητας στο ρόστερ, δεν έχει κι άδικο.

Στην Τρίπολη άλλωστε φάνηκε αυτό ακριβώς που είδαμε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και σε αρκετά ακόμα παιχνίδια. Ότι δηλαδή απόντος του Μάνταλου, η ομάδα δεν διαθέτει στο κέντρο έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος να έχει την ικανότητα να μεταβιβάσει τη μπάλα από την άμυνα στην επίθεση. Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις ο Βάργκας έδειξε πως δυσκολεύεται να αναλάβει αυτό τον ρόλο. Σιμόες, Γιόχανσον και Κορδέρο ήταν πολύ καλοί στα αμυντικά τους καθήκοντα, αλλά επίσης δεν μπορούν να δώσουν πολλές λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι. Εννοείται ότι θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Οι αγώνες δηλαδή στους οποίους έναν εκ των τριών παραπάνω παικτών θα βρεθεί σε καλή μέρα επιθετικά και θα έχει συμμετοχή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Αν η ΑΕΚ όμως θέλει να θέσει υψηλούς στόχους, δεν είναι δυνατόν να ποντάρει στις “εξαιρέσεις”. Φυσικά στα μέσα Μαρτίου δεν υπάρχουν επιλογές. Όλα αυτά αφορούν στον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν κι εκεί θα πρέπει να πέσει από τώρα το βάρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X