ΑΕΚ: «Χρειάζεται βαθιές τομές, δεν πάει άλλο»

«Το πανηγύρι της ανομίας φτάνει στο τέλος του»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την αποφασιστικότητα της ΑΕΚ να φτάσει μέχρι τέλους για την επίτευξη κάθαρσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο δίχως ταλαντώσεις και κρυφές σκέψεις, επιβεβαίωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημάτος. «Αφήνει πικρία η διακοπή του Κυπέλλου, η ΑΕΚ είναι η μεγάλη χαμένη, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο παρά να αποδεχθεί και να σεβαστεί. Χρειάζεται βαθιές τομές στο ποδόσφαιρο, δεν μπορεί να πάει άλλο. Είναι η κατάσταση που έχει φτάσει το ποδόσφαιρο. Δεν μπορεί να αδικήσει κανείς τον κ. Κοντονή, όταν στην ανακοίνωση ματαίωσης, μιλά για κλίμα βίας στους αγωνιστικούς χώρους που τροφοδοτείται από την καχυποψία ή αναξιοπιστία που προκύπτει από την ΕΠΟ. Ή αν υπάρχει κάποιος Ελληνας φίλαθλος που να αισθάνθηκε τρομαγμένος από όσα είπε για την ΕΠΟ. Ή αν υπάρχει έστω ένας φίλαθλος που να είναι ικανοποιημένος από τον τρόπο που θεσμικά λειτουργεί το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα», είπε σε τηλεοπτική παρουσία του στον ΣΚΑΪ.
Ο Ανδρέας Δημάτος κατέστησε σαφές, για ποιους λόγους η ΑΕΚ συντάσσεται με τις ενέργειες του Κοντονή: «Εμείς αποδεχόμαστε την άποψη του Υφυπουργού Αθλητισμού. Η άποψη της ΑΕΚ είναι ξεκάθαρη. Η διακοπή του κυπέλλου δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν να διαφωνούσαμε, με μια ανακοίνωση του Υφυπουργού, ο οποίος συνέδεσε τα επεισόδια και τη βία στα γήπεδα, με την καχυποψία, την ανισονομία της ΕΠΟ. Το συνολικό βήμα που θα πρέπει να προχωρήσουμε είναι να ανατρέψουμε τη διοίκηση της ΕΠΟ. Δεν είναι πως δεν αρέσει σε εμάς, αλλά είναι πως αποτελείται από μέλη που κατηγορούνται από την ποινική δικαιοσύνη για σοβαρότατα κακουργήματα. Δεν μπορούν να δώσουν εμπιστοσύνη στον Ελληνα φίλαθλο, πως όσα βλέπει μέσα στο γήπεδο είναι και αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Για την ΑΕΚ είναι η αρχή σε μια προσπάθεια. Τις όποιες απόψεις τις διατυπώσαμε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, για τις οποίες δικαιωθήκαμε από το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ».

Σε ό,τι αφορά για τη συνεννόηση των τριών για την αλλαγή στο ποδόσφαιρο, ο Δημάτος τόνισε: “ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, όπως και όλες οι υγιείς δυνάμεις κάνουν όσα χρειάζονται για να αλλάξει η συγκεκριμένη διοίκηση της ΕΠΟ. Το αυτοδιοίκητο λειτουργεί, όταν λειτουργεί και αυτοκάθαρση. Οπως συνέβη στη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ το τελευταίο διάστημα. Είναι θέμα ηθικής και όχι δικαστικής έρευνας. Ετσι λειτουργεί το αυτοδιοίκητο και έτσι θα έπρεπε να λειτουργούν πρόσωπα που έχουν κατηγορίες από τη δικαιοσύνη. Το πρόσωπο του προέδρου είναι το λιγότερο που θα μετρήσει, εάν υπάρξει συμφωνία όλων για κάποιον. Είναι νωρίς να συζητάμε για το πρόσωπο του προέδρου. Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η αντίδραση των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Θα εξαρτηθεί από την εμμονή που θα κινηθεί η ΕΠΟ, καθώς είναι μια απόφαση του Υπουργού, αλλά με βάση νόμο που έχουν εγκρίνει οι διεθνείς ομοσπονδίες. Εκτίμηση μου είναι πως μία σύγκρουση με την ελληνική κυβέρνηση δεν θα ήταν στην ατζέντα τους”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X