Η νέα ΑΕΚ είναι καλύτερη

Η νέα ΑΕΚ είναι καλύτερη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας ξεκινήσω τη σκέψη μου με αυτό που θεωρώ δεδομένο. Το κύπελλο είναι ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ την τρέχουσα περίοδο. Από τη στιγμή που η ομάδα δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, το κύπελλο είναι ο τίτλος που θα δώσει χαρά στον κόσμο, θα εξυψώσει το πρεστίζ του συλλόγου, θα αποτελεί το βουλοκέρι στο «ερχόμαστε». Δεν υποτιμώ τη 2η θέση και τη δυνατότητα για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά κανείς δεν πρέπει να λησμονεί πως είναι μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία. Είναι δύο ζαριές, αλλά πολύ δύσκολες.
Αρα, το αυριανό ματς σηματοδοτεί πολλά. Και γίνονται ακόμα σημαντικότερα, από τη στιγμή που απέναντι από την ΑΕΚ θα βρεθεί ο προπονητής (και το επιτελείο) που την έφεραν ως εδώ. Εκείνοι που της έκαναν τη ζημιά στο πρόσφατο ματς του Περιστερίου και ανέκοψαν την ξέφρενη πορεία μέσα στο 2016, που συνεχίζεται ακόμα με εξαίρεση εκείνο το ματς δίχως καμία άλλη αποτυχία. Ο Δέλλας θέλει να κάνει και πάλι ζημιά και σίγουρα ξέρει την ομάδα όσο ελάχιστοι.
Την άποψη μου για τον Δέλλα την είχα εκφράσει πολλές φορές κατά το παρελθόν. Εκτιμώ ιδιαίτερα την προπονητική του αξία και την προσωπικότητα του, θεωρούσα εξαιρετική την ιδέα του Μελισσανίδη να βγάλει έναν προπονητή από την οικογένεια της ΑΕΚ και να τον έχει εκεί για τα επόμενα χρόνια. Να φτιάξει έναν σύγχρονο Μπάγεβιτς, που θα μπορούσε να γίνει σημείο αναφοράς στην ομάδα. Ο Δέλλας το πέτυχε σε κάποιο βαθμό, αλλά ήταν φανερό πως πολλές φορές δεχόταν επιρροές που τον τραβούσαν πίσω. Και η ΑΕΚ πρέπει να προχωρά μόνο μπροστά.
Επειτα από πολλά χρόνια που όλη η κοινωνία της ΑΕΚ αναλώθηκε σε προσωπολαγνείες, έχω πάψει να έχω τέτοια ψευτοδιλήμματα. Για εμένα, ισχύει πως κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Οσο σπουδαίος παίκτης κι αν είναι, όσο άξιος προπονητής ή στέλεχος της ομάδας. Το θέμα είναι το επόμενο βήμα να αφορά κάποιον καλύτερο. Κάποιον που θα βελτιώνει την ομάδα, που θα οδηγεί την ΑΕΚ στο επόμενο στάδιο.
Σας έλεγα και πριν από λίγες ημέρες, πως είναι ακόμα νωρίς για να τεθεί πρόσημο στην παρουσία του Πογιέτ στην ΑΕΚ. Αναμφίβολα οι νίκες στα ντέρμπι έφτιαξαν το κέφι όλων, αλλά τα σπουδαία είναι μπροστά. Είναι το κύπελλο, είναι τα πλέι οφ και η διατήρηση της πρώτης θέσης μεταξύ των υπολοίπων ομάδων. Αλλά είναι φανερό, πως ο Πογιέτ είναι ένας προπονητής που έδωσε στην ΑΕΚ κάτι διαφορετικό. Κάτι καλύτερο από εκείνο που έδινε ο Δέλλας, πέρα από συναισθηματισμούς και άλλες καταστάσεις.
Στο αυριανό παιχνίδι, υπάρχει σύγκρουση δύο κόσμων. Με σεβασμό στον Δέλλα και την προσφορά του, με εκτίμηση στο επιτελείο που δούλεψε και βελτίωσε την ΑΕΚ, η Ενωση πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Νίκη έστω και με μισό μηδέν, που θα την καταστήσει ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση. Νίκη που θα επιβεβαιώσει απέναντι στον δημιουργό της, πως η νέα ΑΕΚ είναι καλύτερη. Να το δούμε και στην πράξη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X