Ψυχίατρε, ποιος θα τη σταματήσει;

Ψυχίατρε, ποιος θα τη σταματήσει;
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξέρω, ξέρω. Αρκετοί θα διαφωνήσετε ακόμα και με τον τίτλο. Είναι καταγεγραμμένο και γνωστό σε όλους πλέον, πως η γκρίνια, η αμφισβήτηση, το εξυπνιτζιλίκι πουλάει. Αχρηστος ο ένας, τελειωμένος ο άλλος, λίγη η ομάδα. Και όμως, αυτή η ομάδα που δεν έχει παίκτες, αυτή η ομάδα που πολλοί – ακόμα και εντός των τειχών – βιάστηκαν να την θεωρήσουν αποτυχημένη, συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Τρίτη συνεχόμενη νίκη σε μεγάλο ματς, με το ίδιο σκορ, με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ταρίφα.
Η χθεσινή νίκη, ήταν η πιο τσαμπουκαλεμένη. Αυτή που είχε περισσότερη μαγκιά και ψυχή από κάθε άλλη. Γιατί οι επιλογές ήταν μετρημένες, γιατί η κούραση είναι σημαντική σε κομβικούς παίκτες, γιατί όλοι πλέον θέλουν να νικήσουν την ΑΕΚ. Και όμως, αυτή η ομάδα δεν σταματά πουθενά. Ηδη, τα επιτεύγματα της μας αναγκάζουν να ανοίγουν το βιβλίο της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας για να βρούμε ανάλογα επιτεύγματα.
Από το ντέρμπι επιβεβαιώθηκε κατά την άποψη μου η τεράστια δυναμική που έχει η ΑΕΚ σε επίπεδο έμψυχου δυναμικού. Όταν ακόμα και με τόσες τιμωρίες και ατυχίες, μπορείς να έχεις στον πάγκο Τζεμπούρ και Αραβίδη, αυτό σημαίνει πως είσαι γεμάτος. Και είδατε, πως αυτοί οι δύο παίκτες ήταν εκείνοι που άλλαξαν τη ροή της αναμέτρησης. Ηταν εμπνευσμένη η κίνηση του Πογιέτ, αλλά το σημαντικό είναι πως είχε τις λύσεις για να την προχωρήσει.
Βλέπετε πως ο Πογιέτ ξεχωρίζει. Γιατί δεν διστάζει να ρισκάρει, να δουλέψει, να προσαρμοστεί στα δεδομένα που έχει. Εχει και αυτός εμμονές, όπως όλοι οι σπουδαίοι προπονητές. Για παράδειγμα, αδυνατώ να κατανοήσω πως μπορεί να ξεκινά ο Πέκχαρτ και να μένουν εκτός οι Τζεμπούρ και Αραβίδης. Ακόμα κι έτσι, κατάφερε να δέσει κόμπο τον πολυδιαφημισμένο Στραματσόνι και να ψάχνουν στον Παναθηναϊκό πως τους βρήκε η…γκίνια. Όπως θέλει να το δει κανείς.
Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, ξεπερνιέται η μόδα του ροτέισον. Οι μεγάλες ομάδες παίζουν με τους ίδιους παίκτες, από μια δεξαμενή 16-17 ποδοσφαιριστών. Αυτό συμβαίνει και στην ΑΕΚ. Εχασε τον Μπακάκη για την Πέμπτη, θα επιστρέψει ο Γκάλο. Ενδεχομένως θα πρέπει να ξεκουραστεί ο Γιόχανσον, μπαίνει ξανά ο Μάνταλος και επιστρέφει ο Κορδέρο. Ο προπονητής βλέπει τις επιλογές του και φτιάχνει το σχέδιο του βάσει αυτών.
Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες αρκετά σχόλια για το μικρό ρόστερ. Προφανώς όσοι τα αναφέρουν, λησμονούν πως ο Πογιέτ είναι εκείνος που ζήτησε μικρό ρόστερ. Λίγους παίκτες, δικής του επιλογής, με τους οποίους θα μπορεί να δουλεύει. Οσο για την άλλη αναφορά, περί κακού θεάματος και έλλειψη ποιότητας, η άποψη μου είναι καταγεγραμμένη και ξεκάθαρη: όταν πεινάς, δεν ψάχνεις ραπανάκια για την όρεξη. Θα ήθελα 30 νίκες με 1-0 επί πέντε χρόνια για ισάριθμα πρωταθλήματα και έπειτα θα ζητούσα ποιότητα και άλλα πολλά εμπριμέ.
Κατά την άποψη μου, το σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ βρίσκει σταδιακά αυτοεκτίμηση και πίστη στις δυνατότητες της. Είναι ιδιαίτερα κομβικό και αποτέλεσε τεράστιο πρόβλημα πως απουσίαζε στο ξεκίνημα της σεζόν. Εάν η ΑΕΚ πιστέψει πως μπορεί να νικήσει κάθε αντίπαλο, το κάνει και στην πράξη. Δεν είναι άτρωτη, δεν είναι υπερομάδα, αλλά είναι ένα καλό σύνολο που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και πως θα το πάρει.
Νομίζω πως είναι πλέον ολοφάνερο ακόμα και σε όσους διαφωνούσαν, πως η ΑΕΚ κάνει αυτό που περίμεναν όλοι από το καλοκαίρι. Τώρα που ο Ολυμπιακός ξεφούσκωσε, απόρροια της ανύπαρκτης προετοιμασίας και κατάλαβαν τις κωμικές επιλογές Ντα Κόστα, Σεμπά και σία. Την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει τον…Μαμούτε και κορυφαίο παίκτη τον Ζέκα και στον ΠΑΟΚ των εκατομμυρίων, έβγαλαν μερικά πιτσιρίκια για να δουν ζωή. Η ΑΕΚ προχωρά, νικά κάθε αντίπαλο και συνεχίζει. Εγώ δεν βλέπω κανέναν ικανό να τη σταματήσει. Δεν ξέρω τι λέει ο…ψυχίατρος, αλλά έτσι εκτιμώ. Οποιος έχει άλλη άποψη δεκτή, αλλά με επιχειρήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X