Ταυτότητα με την… υπογραφή Πογιέτ

Πανευτυχής ο Πογιέτ, μοίραζε συγχαρητήρια
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την 1η Νοεμβρίου κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο της ΑΕΚ. Ηταν ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Με άριστη τακτική η Ενωση έφυγε «αλώβητη» από την Λεωφόρο, χάνοντας μάλιστα ευκαιρία να πάρει και ένα σημαντικό διπλό. Πέρασε έκτοτε ένας γύρος. Ενας γύρος… Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός από την 28η Νοεμβρίου που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα μέχρι τώρα, έχει αποδείξει ότι ήθελε να την κάνει… ομάδα του. Να βάλει την «σφραγίδα» του, να της δώσει ταυτότητα, να έχει τον χαρακτήρα στο χορτάτι που θέλει ο Πογιέτ. Και σε περίπου 4 μήνες ο Γκας το έχει καταφέρει.

Ο Πογιέτ που ήρθε από τα βρετανικά γήπεδα, συμπλήρωσε 15 παιχνίδια στην Super League. Εννέα νίκες (Πανθρακικός εκτός, Παναιτωλικός-Καλλονή εντός, Πλατανιάς εκτός, Ξάνθη εντός, ΠΑΣ Γιάννινα εκτός, ΠΑΟΚ-Βέροια-Ολυμπιακός εντός), τρεις ισοπαλίες (Παναθηναϊκός-Πανιώνιος-Ηρακλής εκτός) και τρεις ήττες (Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός εντός, Ατρόμητος εκτός) ο μέχρι στιγμής απολογισμός του με ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στο 2016 με 10Χ10 σε όλες τις διοργανώσεις που διακόπηκε στο Περιστέρι από τον… πρώην Δέλλα.

Η ΑΕΚ με Πογιέτ εδραιώθηκε στην 2η θέση και πήρε και διαφορά από ΠΑΟ και ΠΑΟΚ. Η ομάδα είναι «σφιχτή», δίνει λίγες ευκαιρίες πια στον αντίπαλο και χτυπά σαν… κόμπρα. Πότε με τον Βάργκας, πότε με τον Μπαρμπόσα, πότε με τον Αραβίδη, πότε και με τον Γιόχανσον, στον οποίο έδωσε νέα θέση και η ΑΕΚ πήρε περισσότερα από τον Σουηδό. Ακόμη και τα κενά, ακόμη και τα λάθη του βρίσκει τον τρόπο να τα καλύπτει και στο τέλος της ημέρας η ΑΕΚ να μετρά ακόμη μία νίκη.

Η ομάδα του Πογιέτ έχει πια λιγότερους Ελληνες, περισσότερους ξένους στις επιλογές του, και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα τον δικαιώνουν. Η ΑΕΚ παίρνει τα μικρά ματς εντός ή εκτός, κερδίζει και τα ντέρμπι. Ακόμη και τον… πολύ Ολυμπιακό. Και ας μην θέλγει με το ποδόσφαιρο της, βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει εύκολα ή δύσκολα. Άλλωστε ζωή στο ποδόσφαιρο δίνουν οι νίκες.

Και παράλληλα, η ΑΕΚ στο Κύπελλο προχωρά σταθερά και με βήματα που επιβεβαιώνουν την βελτίωση της. Εξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και δεχόμενη μόλις ένα γκολ! Βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου και απέναντι στον Ατρόμητο είναι το φαβορί για να πάει στον τελικό του ΟΑΚΑ στις 23 Απριλίου.

Μπροστά υπάρχουν δύο προκλήσεις για τον Πογιέτ πια. Κατάκτηση Κυπέλλου και έξοδος στο Champions League. Αν τα βάλει στο βιογραφικό του… ανεβαίνει στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, κάτι που είναι ο στόχος του. Οι επιτυχίες στην Ελλάδα θα φέρουν βρετανικές ομάδες στην πόρτα του, άλλωστε ο μεγάλος στόχος του είναι να γυρίσει στα γήπεδα της Premier League. Ακόμη και αυτό να μην γίνει, θα έχει αναγκάσει την ΑΕΚ να επενδύσει πάνω του για να τον κρατήσει. Και ο Πογιέτ όπως δήλωσε θα ζητήσει να ανέβει πολύ το επίπεδο στο ρόστερ για να «χτυπήσει» στα ίσια τον Ολυμπιακό.

Μέχρι τότε όμως θα ζητά νίκες παντού με τον δικό του τρόπο για να πετύχει η ΑΕΚ τους δύο βασικούς στόχους της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X