Τρόντζος: «Κάτι λείπει από την ΑΕΚ»

Η ΑΕΚ επέστρεψε στον θρόνο της (ΦΩΤΟ+VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για τη Βασίλισσα, το ευρωπαϊκό του ’68 και άλλα ζητήματα της ΑΕΚ μίλησε ο Γιώργος Τρόντζος.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην Ώρα των Σπορ:

-Πριν από 3 χρόνια η ΑΕΚ έπαιζε με τον… Αετό Αγίου Παντελεήμονα. Φέτος «κλείδωσε» την τετράδα στην Α1 από τον Φεβρουάριο και ενδεχομένως την Κυριακή και την τριάδα. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτή τη νεκρανάσταση της ΑΕΚ;

«Αν σκεφτούμε ότι έχει ένα μπάτζετ, που είναι το τρίτο στην Ελλάδα, τότε φυσιολογικά είναι εκεί που είναι. Δεν είναι κάτι που δεν το περιμέναμε. Την περίμενα και πολύ καλύτερη την ομάδα. Έγιναν πολλές αλλαγές παικτών και δεν έχει βρει τα πατήματα της. Έχει σκαμπανεβάσματα η ομάδα, όπως και οι πολύ καλοί της παίκτες, οι Μαυροκεφαλίδης και Χέρστον».

-Ποια η γνώμη σας για τον Μάκη Αγγελόπουλο;

«Ο Αγγελόπουλος έχει συμβάλλει πολύ στο να ανέβει επίπεδο η ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα, του εύχομαι να πάνε όλα καλά. Είναι γεγονός ότι θέλει να πάει την ΑΕΚ ψηλά. Εμείς περιμένουμε να δούμε που μπορεί να φτάσει».

-Γιατί ο κόσμος της ΑΕΚ δεν την ακολουθεί με το ίδιο πάθος την ομάδα, όπως πέρσι; Θεωρείτε ότι βιάζονται οι οπαδοί που απαιτούν πρωτάθλημα εδώ και τώρα;

«Να μην ξεχνάμε ότι φέτος η ΑΕΚ παίζει στην Α1, όχι στις χαμηλότερες κατηγορίες. Ο κόσμος κυρίως πάει στο ποδόσφαιρο και έρχεται στο μπάσκετ όταν είναι αγώνες μεγάλης σημασίας. Στα ματς που παίξαμε με την Γαλατάσαραϊ και τον Άρη, είχε κόσμο, αλλά δυστυχώς τα χάσαμε αυτά τα ματς. Φαίνεται ότι λείπει κάτι από την ομάδα».

-Πότε θεωρείτε, ότι θα δικαιούται ο οπαδός να ζητά Πρωτάθλημα;

«Θα ζητήσει πρωτάθλημα όταν πλέον η ομάδα θα βρεθεί σε κατάσταση που θα μπορεί να χτυπήσει μία ομάδα από τους δύο αιωνίους. Τότε θα δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε αυτό που θέλει ο κόσμος. Να κυνηγήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτό δεν γίνεται από την μία μέρα στην άλλη. Οι δύο αιώνιοι έχουν εμπειρία πολλών ετών, έχουν κερδίσει συνολικά 9 Ευρωλίγκες τα τελευταία χρόνια. Η ΑΕΚ είχε μείνει πολύ πίσω. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα».

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σας παίκτης από την εφετινή ΑΕΚ;

«Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο παίκτη, απλώς μου αρέσει να βλέπω παίκτες που τα δίνουν όλα, όπως ο Μιλόσεβιτς, που δίνει αυτά που μπορεί να δώσει. Το ίδιο και ο Καλαμπόκης, παρά την ηλικία του. Ο Μαυροκεφαλίδης είναι πολύ καλός, αν και πεσμένος τελευταία».

-Υπάρχει… Γιώργος Τρόντζος στο ελληνικό μπάσκετ σήμερα;

«Πρέπει να πω ότι είμαι ο μοναδικός παίκτης που έπαιξε για την ΑΕΚ 17 χρόνια. Από το 1963 μέχρι το 1980. Παρόλα αυτά, ο κόσμος ακούει διάφορα από εδώ και από εκεί. Δεν έχει συναίσθηση ο κόσμος, ότι ο Τρόντζος συνέβαλλε τα μέγιστα για να γίνει μεγάλη η ΑΕΚ».

-Η ΑΕΚ έχει τον Γιώργο Τσαλμπούρη, έναν παίκτη με 2.17 μέτρα ύψος. Τον ξέρετε; Τον έχετε δει σε κάποιο ματς Νέων;

«Δεν τον έχω δει. Ξέρω ότι υπάρχει. Θέλει τον χρόνο του, για να παίξει. Πρέπει να παίζει, αλλά όταν κερδίζουμε τα ματς στον πόντο, δεν γίνεται να ρισκάρει ο προπονητής και να βάλει τους μικρούς».

-Από την πολυετή καριέρα σας τι είναι αυτό, που τελικά θυμόσαστε περισσότερο;

«Το 1968 που κερδίσαμε το Κύπελλο Κυπελλούχων. Μοναδικές στιγμές. Κερδίσαμε 6 πρωταθλήματα. Οι περισσότεροι παίκτες άλλαξαν ομάδες. Μόνο εγώ έμεινα στην ΑΕΚ όλα τα χρόνια».

-Αν παίζατε σήμερα, πώς σκέφτεστε τον εαυτό σας; Πόσο καλύτερος θα ήσασταν αγωνιστικά και οικονομικά;

«Οικονομικά οπωσδήποτε θα ήμουν καλύτερα. Δεν βγάλαμε ούτε μια δραχμή. Εμείς παίζαμε για την χαρά. Είχαμε ένα όνειρο και παίζαμε για το όνειρο αυτό. Δεν μας ευνόησε αυτό όμως, γιατί δεν υπήρχαν αυτά τα λεφτά που δίνουν σήμερα στους παίκτες. Τότε ήμασταν μια ζωή αιχμάλωτοι των ομάδων που παίζαμε. Δεν μπορούσαμε να πάρουμε μεταγραφή. Είχα μία πρόταση από τη Ρεάλ και μία από την Ιταλία το 1966. Με είχαν δει από τη Μικτή Ευρώπης και με ζήτησαν, αλλά δεν γινόταν».

-Και μια μεταφυσική ερώτηση: Θα αλλάζατε το… Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης του ’68 με μια παρουσία σας στο σύγχρονο μπάσκετ; Θέλουμε να πούμε θα προτιμούσατε να παίζατε σήμερα και να μην είχατε τη δεκαετία του ’60 των τίτλων;

«Υποθετική ερώτηση. Αλλά αυτά που ζήσαμε τότε, δεν θα τα άλλαζα με τίποτα. Τα χρήματα έρχονται και παρέρχονται, αλλά αυτές τις στιγμές που ζήσαμε τότε, είναι δύσκολο να τις ξεχάσουμε».

-Τι θα θέλατε να πείτε σαν επίλογο;

«Πρέπει οι άνθρωποι που είναι στην ΑΕΚ, να προσέχουν τους ανθρώπους που έχουν μείνει από την ομάδα του 68’».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X