«Οχυρώνει» τη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός

Αποκαλύψεις για τις πρακτικές που ακολουθούσε η εγκληματική ομάδα επεισοδίων έκανε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης της εφημερίδας «Βήμα» έδωσε σοβαρά στοιχεία για τους «μπαχαλάκηδες» που έδρασαν και στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Σημείωσε λοιπόν ότι πρόκειται για ομάδα χωρίς ιδεολογικό υπόβαθρο, που έχει τη λογική να «συγκρούεται για να συγκρούεται» και αποκάλυψε ότι πολλά από τα μέλη της ήταν κάτοχοι καρτοκινητών με στοιχεία ατόμων από το Μπαγκλαντές.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην εκπομπή «Αποκάλυψη Τώρα»

«Πρόκειται για την εξάρθρωση μιας ομάδας 25 ατόμων νεαρής ηλικίας, πολλοί από τους οποίους είναι αλλοδαποί, μπορούν να χαρακτηριστούν μπαχαλάκηδες και ανήκουν στον χώρο των αντιεξουσιαστών και σε αυτό των χούλιγκαν. Έχουν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο να συμμετέχουν σε επεισόδια στα γήπεδα. Αυτό ξεκίνησε από μια έρευνα για μια επίθεση σε βαν της ΕΡΤ τον Μάιο του 2015, η αστυνομία εντόπισε πρόσωπα από δείγματα DNA και άρχισε παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Από έναν συνδυασμό στοιχείων, ανακαλύφθηκε ότι σχετίζονταν επίσης με επεισόδια στα Εξάρχεια, σε αυτά του ντέρμπι της Λεωφόρου και σε ληστείες.

Όταν μιλάμε για άτομα 18-19 χρονών, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει σε πολλά επίπεδα η δράση τους. Μερικοί από αυτούς εμφανίζονται στη δικογραφία να προέρχονται από το Μπαγκλαντές γιατί έχουν καρτοκινητά με αντίστοιχα στοιχεία. Δεν είναι αντιεξουσιαστές από το Μπαγκλαντές. Επίσης υπάρχουν άτομα αλβανικής καταγωγής.

Όλοι αυτοί οι έχουν μια λογική συγκρούσεων. Δεν νομίζω ότι έχει ιδεολογικό υπόβαθρο. Γίνονται με μια λογική του να συγκρούονται για να συγκρούονται. Μπορεί να υπάρχουν και άλλου είδους εκκρεμότητες από την περιοχή των Εξαρχείων, κάποιες φορές γίνονται περιστατικά και στο πλαίσιο “ρεβάνς” από την Αστυνομία για άλλα περιστατικά. Έχουν τους δικούς τους λόγους και το δικό τους σύστημα αναφορών. Σύγκρουση για τη σύγκρουση και “εχθρός μας η αστυνομία”. Πρόκειται για μια ρηχή λογική ανθρώπων 18-19 χρονών, που δεν έχουν καμία ιδεολογική συγκρότηση.

Προσεχώς θα μάθουμε και διαλόγους. Από διαλόγους έχουν προκύψει και τα περισσότερα πράγματα. Γιατί δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα να εντοπίσεις άτομα που επιτέθηκαν, για παράδειγμα, σε μια διμοιρία. Οι συγκεκριμένοι δεν ήξεραν ότι παρακολουθούνται, ούτε ότι θα γινόταν άρση απορρήτου και γι’ αυτό μιλούσαν ανοιχτά. Αυτό ήταν που τους εξέθεσε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X