Η νίκη ...περνάει απ' το κέντρο

Οι δρόμοι είναι δύο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνηθίζεται πριν από τέτοια ντέρμπι, όπως είναι το αυριανό της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, να ακούμε και να διαβάζουμε ατάκες του στυλ: “Θα το πάρει όποιος το θέλει περισσότερο”, “θα νικήσει ο πιο συγκεντρωμένος”, ή “όποιος δείξει ότι έχει πιο πολύ πάθος” και διάφορες άλλες παρόμοιες. Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι σε όλα τα ματς και ειδικά στα ντέρμπι, η συγκέντρωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αφού κάθε λάθος συνήθως κοστίζει. Όπως και το πάθος είναι εξίσου απαραίτητο στοιχείο, αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπει έστω κι ένας ποδοσφαιριστής μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να παίξει σε ένα ντέρμπι που να μην έχει πάθος και να μη “φτιάχνεται” ψυχολογικά από το να γίνει αυτός ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις πριν από ανάλογους αγώνες.

Δεν αρκεί όμως. Ναι μεν είναι απαραίτητα ως στοιχεία για μια ομάδα, αλλά ποτέ δεν αρκούσαν για να κρίνουν το νικητή. Στην προκειμένη περίπτωση, ταπεινή μου άποψη είναι ότι το ντέρμπι θα κριθεί στο χώρο του κέντρου. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός στη συγκεκριμένη γραμμή και διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν με τις κινήσεις τους να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού.

Το ευχάριστο για την ΑΕΚ είναι ότι επίσης στη μεσαία γραμμή έχει παίκτες ποιότητας που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να πρωταγωνιστήσουν. Δεν ξέρω ποιους θα επιλέξει ο Πογιέτ για να στελεχώσει τον χώρο του κέντρου. Αν ο Ουρουγουανός θα “γεμίσει” τη μεσαία γραμμή ή όχι. Η τετράδα πάντως των Σιμόες, Γιόχανσον, Ζουκουλίνι και Μάνταλου είναι σε θέση να κυριαρχήσει και να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της Ένωσης. Για μένα εκεί θα κριθεί το ντέρμπι. Αν οι μέσοι του Δικεφάλου μπορέσουν και “σπάσουν” τον ρυθμό του Ολυμπιακού, τότε η ΑΕΚ θα έχει πλεονέκτημα για τη νίκη.

Επίσης ένα σημαντικό στοιχείο που χαρακτηρίζει το παιχνίδι των “ερυθρόλευκων” είναι η ταχύτητα ειδικά στην επίθεση. Κάτι που σημαίνει ότι αν επαναληφθούν λάθη που στοίχησαν σε προηγούμενα ματς στην άμυνα της ΑΕΚ λόγω ταχύτητας, τότε η Ένωση θα αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα. Όσο για την επίθεση, η παρουσία του Μπαρμπόσα δίνει …πόντους στον Δικέφαλο, αφού ο Πορτογάλος φέτος δείχνει το πραγματικό του αγωνιστικό πρόσωπο και τον λόγο για τον οποίο επέμειναν κάποιοι για να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X