Ο μεγάλος Ραμπίδης της ΑΕΚ (VIDEO)

Ο μεγάλος Ραμπίδης της ΑΕΚ (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι παλιοί, οι ευλογημένοι από την ιστορία, έζησαν τον μύθο της «Βασίλισσας» του 1968. Της ΑΕΚ των ελληνόπουλων, που έκαναν το ακατόρθωτο και σκαρφάλωσαν στην κορυφή της Ευρώπης με τον Αμερικάνο, τον Τρόντζο, τον Ζούπα και τα άλλα παιδιά. Οι νεότεροι, μέχρι να φτάσει τώρα η εποχή της αντεπίθεσης από τον Μάκη Αγγελόπουλο, βίωσαν την επιστροφή της «Βασίλισσας», την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του ευρωπαϊκού κυπέλλου. Και κάπου ανάμεσα, οι Μοϊκανοί και η ανάσταση της Γλυφάδας με τον Κυριάκο Ραμπίδη πρωταγωνιστή.
Ο άλλοτε μεγάλος άσος της ΑΕΚ, ο παίκτης που ήταν μπροστά από την εποχή του, ανέλαβε τα ξημερώματα την τεχνική ηγεσία των Νιου Γιορκ Νικς. Ακόμα μια τιμή για τη «Βασίλισσα», που μέσα από τον Ελληνοαμερικανό άσο, έχει εκπροσώπηση και στο ΝΒΑ. Ο Κυριάκος Ραμπίδης, ένας παίκτης που μετά την ΑΕΚ έπαιξε για χρόνια στην τεράστια ομάδα των Λος Αντζελες Λέικερς και ήταν πρωταγωνιστής στη χρυσή εποχή των τίτλων εκείνης της ομάδας.
Ο Ραμπίδης ήταν ανακάλυψη του Μιχάλη Κυρίτση που ήθελε να τον πάρει στον Παναθηναϊκό. Με έγγραφο από το οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Ραμπίδης (ή Κερτ Ράμπις για τους Αμερικανούς) πήρε την ελληνική υπηκοότητα και ήρθε στην Ελλάδα. Ο ερχομός του φάνηκε πως θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της «Βασίλισσας». Οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του κυπέλλου επί του Ηρακλή στη Γλυφάδα – όπου αναδείχθηκε πολυτιμότερος – αλλά εκείνη η ΑΕΚ δεν ήταν έτοιμη να κρατήσει έναν παίκτη παγκόσμιου βεληνεκούς. Αλλά ο Ραμπίδης παραμένει κομμάτι της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X