ΑντρεΣιμόες!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Οι Άντρες»!
Αυτό είχαμε κάνει κείμενο μας, σε τούτο εδώ, το πολύ ενδιαφέρον, το ιδιαίτερο για όλους τους «Ενωσίτες», σάϊτ των τριών μεταξύ τους φίλων και συναδέλφων, που μάλλον απολαμβάνουν να βλέπουν στην γωνιά δεξιά τους την Νεοφιλαδελφειώτικη οδοπινακίδα «Φωκών και Καππαδοκίας» (γι’ αυτό ανέχονται ακόμη ένα απλό οπαδό να τους συντροφεύει)… toundor-τουντορΜε το κυριακάτικο κείμενο, όπως το είχαμε τιτλοφορήσει, θελήσαμε να υπενθυμίσουμε την απρέπεια του Ιγκορ Τούντορ, όταν αποκάλεσε «άντρες» τους παίκτες του και τους έδωσε τα εύσημα, μετά τον Σιδηροπούλειο 2-1 της Τούμπας. Προκαλώντας έτσι την απορία για το «Δηλαδή οι παίκτες της ΑΕΚ τι ήταν στο ματς;»! Σε αυτό το λιγδιάρικο «ανφαίρ» κτύπημα του Κροάτη τεχνικού, ζητήσαμε κι εμείς, όπως και όλοι οι «κιτρινόμαυροι», παρόντες ή όχι στις εξέδρες του ανεδρικού ΟΑΚΑ, «να του απαντήσουν»!
*************************************************************************************************************************
….Και του απάντησαν!
poyet-simoes-πογιετ-σιμοεςΗταν Α-Ν-Τ-Ρ-Ε-Σ οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, στο 1-0, αντί 3-0, επί του ΠΑΟΚ! Με το εκπληκτικό, που φυσικά δεν διέφυγε της προσοχής μας; Οτι ένας από τους επικεφαλής, στην ηχηρή απάντηση «άντρες με τα ποδοσφαιρικά όλα τους» ήταν ένας …ΑΝΤΡΕΣ!
Ενας Αντρές!
Ο Σιμόες!
Τίποτε δεν είναι τυχαίο! Στο πρώτο, μετά από 3χρόνια Σουπερλιγκάτο ντέρμπι, η ΑΕΚ , σχηματισμένη από αγωνιστικούς «άντρακλες», είχε ένα όνομα και πράμα ηγέτη, τον ΑντρεΣιμόες! Τον οποίο οι ρεπόρτερς, που ήταν στο γήπεδο, τον ψήφισαν «πολυτιμότερο παίκτη», φυσικά χωρίς αυτό να αναιρεί την γνώμη άλλων θεατών του αγώνα, που είδαν για «Μ.V.P.» είτε τον Γιάννη Ανέστη, είτε τον Χρήστο Αραβίδη, είτε τον Πέτρο Μάνταλο! Αλλά δεν πρόκειται να τα χαλάσουμε σ’ αυτό. Ναι, ΗΓΕΤΗΣ Νο 1 ο Αντρές Σιμόες! Ναι, «Μ.V.P.» ένας από τους Ανέστη, Αραβίδη, Μάνταλο!
*************************************************************************************************************************
….Σημασία μια: ότι ο Τούντορ συνειδητοποίησε για τα καλά ποιοι ήταν, είναι και θα είναι «ΑΝΤΡΕΣ-ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ»! Με νέο όρκο τους, ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουν το γάντι του άλλου χεριού του, που πέταξε, κατά την Συνέντευξη Τύπου. toundor-poyet-τουντορ-πογιετΕίπε «Θα συναντηθούμε ξανά στα πλέϊ οφς»! Καμία αντίρρηση. Να βάλουμε, από σήμερα κι όλας, συμφωνία, με βουλοκέρι, γι’ αυτή την συνάντηση. Αλλά, επειδή κατά 90%, αν όχι και περισσότερο, αυτός δεν θα είναι τότε στον πάγκο του ΠΑΟΚ, το ραντεβού να κλειστεί στο Ζάγκρεμπ ή στο νέο πλανήτη, που ανακαλύφθηκε, από τους επιστήμονες, στο ηλιακό σύστημα! Τούντορ απέδειξες και κατά την 19η αγωνιστική, πως είσαι «λίγος», είσαι ανιστόρητος και τσαρλατάνος.

Κι αν δεν σε «λυπόταν» ο Γκουστάβο Πογιέτ, όταν με την άκρη του ματιού του σε είδε το πόσο είχες κιτρινίσει από τον πανικό σου, το πόσες φορές επικαλέστηκες το μπουκαλάκι νερό, για να μη χαραχθεί το λαρύγγι σου σαν ξεραμένο, από την ανυδρεία, έδαφος της ερήμου Σαχάρας, θα σου το έκανε «το 3-0». Απλούστατα δεν θα άφηνε ως το 91ο λεπτό, αλλά κατά πολύ νωρίτερα, θα είχε πραγματοποιήσει τις δύο τελευταίες αλλαγές. Οπότε, τότε, δεν θα είχες, Ιγκορ, την ψευδαίσθηση, ότι χωρίς τον Μπερμπάτοφ, ουσιαστικά από το 46΄(όταν αντικατέστησε τον Τζιόλη) και τυπικά από το 82΄(όταν έβγαλε νοκ ντάουν τον Αντρές), η ομάδα σου πήρε τα ηνία και απείλησε την εστία του Ανέστη.

Μεγαλόψυχος ο Ουρουγουανός σου επέτρεψε να κάθεσαι στον πάγκο, αντί να είχες ξαπλώσει λιπόθυμος, «τέζα» κι ενώ από ψηλά ο Ιβάν και η ρωσοποντιακή κι ελληνκή κουστωδία του, «σου έψελναν τον εξάψαλμο»!…

*************************************************************************************************************************
….Αντρές Σιμόες, ΑντρεΣιμόες!
savevski-σαβεβσκιΟ Πορτογάλος αμυντικός μέσος, που φοράει την φανέλα «8», η οποία σημαίνει, για τους «Ενωσίτες» της Χρυσής Μπαγεβιτσικής Εποχής, «Τόνι Σαβέβσκι»! Θα ήταν ιεροσυλία, προς την «κιτρινόμαυρη» ιστορία, αν επιχειρούσαμε σε γραμμές τούτου εδώ του κειμένου, να αναλύσουμε, να περιγράψουμε, τι ήταν για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο «δεκαθλητής», που αποκτήθηκε, τέτοια μεταγραφική περίοδο, από τα Σκόπια. Διετέλεσε ο Σαβέβσκι ένα πανάξιο, ανεκτίμητο, ανεπανάληπτο μέλος του «Κλαμπ των Διαχρονικών της ΑΕΚ», όπου έχουν κερδίσει μόνιμη θέση, από τους ξένους «κιτρινόμαυρους», οι Μπάγεβιτς, Ριβάλντο, Γκαμάρα, Οκόνσκι, Ιβιτς, Βιέρα, Σκόκο, Τσίριτς, Σέζαρ, Μπλάνκο κι ασφαλώς τρεις-τέσσερις ακόμη, που αυτή την στιγμή «μας διαφεύγουν».

Όμως, εδώ να διευκρινίσουμε σήμερα, ότι «8» μεν στην φανέλα του ο Σιμόες, αλλά ότι διαθέτει «Σαβεβσκικό DNA» έχουμε προλάβει να αποδώσουμε στον Γιάκομπ Γιόχανσον. johansson-γιοχανσονΓιατί ο Σουηδός είναι και με πλούσια επιθετικά στοιχεία, τα οποία, ασφαλώς και δεν ξεθωριάζουν ούτε στο ελάχιστο, επειδή στο 65΄ δεν πέτυχε ένα πολύ εύκολο, για τις ικανότητες και την φόρμα του, γκολ. Αν γινόταν το 2-0 σ’ εκείνο το σημείο και η ρέντα «δεν θα πρόδιδε» τον Μάνταλο στην φάση του 76΄, το τελικό σκορ θα ήταν 4-0. Για να ακούγαμε τότε τον παλαιομοδίτη και θλιβερά ξεπερασμένο παράγοντα, τωρινό έμμισθο Νίκο Βεζυρτζή, να τολμούσε την δήλωση, μετά τη λήξη, πως ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος (!) κι αδικείται(!) από το αποτέλεσμα. Το «σαν δεν ντράπηκε» δεν του το απευθύνουμε, γιατί δεν θα έχει καμία σημασία….
************************************************************************************************************************
anestis-simoes-ανεστης-σιμοες…Ο ΑντρεΣιμόες δεν είναι «νέος Σαβέβσκι. Είναι «πολυεργαλείο», που αναδεικνύει την μαχητικότητα, την αντοχή, την δύναμη και δυναμική, την εξυπνάδα, το πείσμα, την θέληση, το πάθος του για «νικητής». Δεν είναι μειωτικό για την ομάδα , αλλά και για τον ίδιο, πως τον αποκαλούμε μερικές φορές «Ο Κάρλος Ζέκα της ΑΕΚ». Πορτογάλοι και οι δύο. Παίζουν στην ίδια θέση (ο Στραματσόνι απέσπασε τον Ζέκα σε αμυντικό χαφ), τους διακρίνει ο υγιής αγωνιστικός φανατισμός, το κοντέρ τους γράφει ισάριθμα χιλιόμετρα και οι ρυθμοί της καρδιάς τους γίνονται ένα …με της μπάλας, όσο διαρκεί το 90λεπτο!

Ο Αντρές Σιμόες ο κορυφαίος αμυντικός χαφ του πρωταθλήματος και δεδομένου, ότι βρίσκεται στην πιο κατάλληλη αθλητική ηλικία, γεννημένος στις 16 Δεκεμβρίου 1989, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές κολώνες, στο χτίσιμο, το οποίο έχει ξεκινήσει για την ομάδα της οποίας ο στόχος «2η θέση και Κύπελλο» θα είναι μόνο το ταβάνι στον παραδοσιακό, από γεννησιμιού της, στόχο, που είναι για την πραγματική ΑΕΚ, ο ουράνιος θόλος « Πρωτάθλημα! Πρωτάθλημα! Πρωτάθλημα!»
*************************************************************************************************************************
….Ωδή σήμερα στους «ΑΝΤΡΕΣ-ΑΝΤΡΑΚΛΕΣ» παίκτες της ΑΕΚ, που νίκησαν τον ΠΑΟΚ, που απάντησαν στον θρασύτατο Τούντορ, που είχαν για ηγέτη τους τον ΑΝΤΡΕΣ ΣΙΜΟΕΣ!
Τον Πορτογάλο!
Τον συμπατριώτη του Φερνάντο Σάντος!
Τον συμπατριώτη, αλλά και συνάμα συμπαίκτη του Ελντερ Μπαρμπόσα! Πορτογάλου, που όλοι είδαμε, ότι και στην σύγκρουση με τον ΠΑΟΚ είχε συγκλονιστικό τσαγανό. barbosa-μπαρμποσαΗταν «Σιμοεσιακός»! ΄Ηταν «ΧρηστοΑραβιδικός»! ΄Ηταν «ΠετροΜανταλικός»! Ψυχάρα ! Αυτός πρώτος απευθύνθηκε στον Γιάχο και διαμαρτυρόταν για σκληρά αντίπαλα μαρκαρίσματα. Αυτός κοιτούσε προς τους βοηθούς Τάτση και Δημητριάδη, για τα «3-1 οφσάϊντς» ή και φάουλ και δήθεν άουτ, που…υπεδείκνυαν! Αλλά αγριοκοίταξε, με φρύδια, σαν κορυφές από μαυροσυννεφιασμένα Πυρηναία Ορη (της Ιβηρικής χερσονήσου) και προς τον Καστοριανό, τον συμπατριώτη του δύστυχου Μάρκου Βελλίδη, τον βοηθό Δημητριάδη, γιατί στο 66΄ δεν έκανε ό,τι ο Τάτσης στο 82΄. Δηλαδή δεν υπέδειξε, για κόκκινη και όχι απλά κίτρινη, την καρατιά του Μπερμπάτοφ (που έψαχνε από τότε να αποβληθεί) στο λαιμό του Τζεμπούρ. Ο Ελντερ ναι μεν δεν πέτυχε γκολ αυτή την φορά, αλλά ήταν στην κυριολεξία «ένας Πορτογάλος»! Κατά το υπέροχο πρότυπο, που έχουν επιβάλλει στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι Σάντος-Σιμόες- Ζέκα!

Το δίδυμο Σιμόες-Μπαρμπόσα μας έχει κάνει ακόμη πιο ένθερμους φιλο-Πορτογαλικούς στο ποδόσφαιρο, ακόμη πιο φανατικούς Κριστιανο-Ροναλντικούς!

 

*************************************************************************************************************************

….ΑΝΤΡΕΣ ήταν και οι 14 του αγωνιστικού χώρου και οι 4 του πάγκου, μαζί και όποιοι άλλοι απάρτισαν αυτή την ΑΕΚ, η οποία ναι μεν «δεν ήταν Μπάγερν ή Μπαρτσελόνα», αλλά είχε «παντελόνια, με τα μπατζάκια χιλιόμετρα τόσα, όσα από τον Εβρο ως την Κρήτη»! Ηταν αυτό, που θέλαμε, αυτό, που ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑΜΕ και με γραπτό λόγο, ενώ το πούλμαν της αποστολής είχε ξεκινήσει, από το ξενοδοχείο, για το γήπεδο.

 

**************************************************************************************************************************

…Αυτό το ντέρμπι, το πρώτο δήθεν «εντός έδρας», κατά την Επιστροφή της Παγκόσμιας Αστεγης, της Ανεοφιλαδελφειώτισας ΑΕΚ στην κατηγορία της, θα μείνει στην ιστορία! Ακριβώς για το «πόσο ΑΝΤΡΕΣ ήταν όλοι οι νικητές παίκτες» και με ηγέτης τους ένα απαράμιλλο Πορτογάλο, τον ΑΝΤΡΕΣ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X