Ο πήχης ψηλά
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι γεγονός, πως η μεγαλύτερη κουβέντα αυτήν την περίοδο στην ΑΕΚ αναλώνεται στο ποιοι παίκτες θα έρθουν, πότε θα έρθουν και πόσο έχει καθυστερήσει η ομάδα στις μεταγραφές. Πρόβλημα της ΑΕΚ είναι αυτό, καθώς δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει πειστικά προς τον κόσμο της όσα επιθυμεί να κάνει. Η συζήτηση που έγινε προχθές το βράδυ μεταξύ του Μελισσανίδη, του Μπάγεβιτς και του Πογιέτ, αυτό το νόημα είχε. Πως θα τοποθετηθεί ο πήχης ψηλά, θα αποφευχθούν κάθε λογής μισοριξιές και η ΑΕΚ θα κάνει ποιοτική ενίσχυση.

Το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι πως δεν κατάφερε να καταστήσει σαφές πως αφ’ ενός δεν είχε πρεμούρα να κλείσει κάποια μεταγραφή μέσα στον Δεκέμβριο ή τις πρώτες μέρες του Γενάρη και αφ’ ετέρου, πως δεν θέλει να κάνει μεταγραφή απλά για να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα. Ο στόχος είναι να υπάρξει ενίσχυση στα πραγματικά κρίσιμα σε πρωτάθλημα και κύπελλο που αρχίζουν από τον Φεβρουάριο, αλλά κυρίως να υπάρξουν μόνο προσθήκες παικτών που μπορούν να δώσουν κάτι διαφορετικό σε σχέση με τους υπάρχοντες.

Δεν κρύβω την προσωπική μου ικανοποίηση που ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως το υλικό της ΑΕΚ είναι πλούσιο. Σας έχω αναφέρει και σε παλιότερα σχόλια, πως άποψη μου είναι ό,τι εάν είχε υπάρξει μια ποιοτικότερη επιλογή στο κέντρο της άμυνας από τον Αρθο (ο Μόρας για παράδειγμα) και δεν είχε προκύψει η ατυχία με τον Τζεμπούρ, πολλά θα ήταν διαφορετικά. Ακόμα κι έτσι όμως, δείτε που είναι η ΑΕΚ και που είναι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ή πως βρίσκεται εκεί που είναι ο Ολυμπιακός.

Αυτά όμως, είναι παρελθόν. Το σημαντικό τώρα και από εδώ και πέρα για την ΑΕΚ είναι να προχωρά με κινήσεις που θα την ανεβάζουν επίπεδο. Αυτό δεν χρειάζεται μόνο λεφτά, αλλά προσεκτικές επιλογές και σχεδιασμό. Εάν ψωνίζεις στα τυφλά και απλά κάνεις κινήσεις εντυπωσιασμού, γίνεσαι Σαββίδης και παίζεις με στόπερ τον Τζαβέλλα. Μη λησμονείτε πως η ΑΕΚ ξόδεψε το καλοκαίρι όσα έδωσε ο ΠΑΟΚ μόνο για αριστερό μπακ. Και δείτε πως είναι τώρα οι ομάδες.

Το ζήτημα είναι να έρθουν παίκτες που θα προσφέρουν το κάτι διαφορετικό. Αν θέλει εξτρέμ ο Πογιέτ – που αυτό θέλει – ας έρθει εξτρέμ. Η ΑΕΚ διαθέτει δύο παίκτες που είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα (Μπαρμπόσα και Βάργκας), εναλλακτικές επιλογές επιπέδου (Μπουονανότε και Πλατέλλας) και θέλει μόνο κάτι διαφορετικό. Κάτι πιο ποιοτικό, με άλλα χαρακτηριστικά. Εάν δεν βρεθεί, ας μην έρθει καν μεταγραφή. Και το ίδιο ισχύει για κάθε θέση της 11άδας.

Είναι σημαντικό σε αυτή τη διαδικασία να έχει καθοριστικό ρόλο ο Πογιέτ. Γίνεται φανερό το τελευταίο διάστημα, πως η επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπιζόταν στην αρχή ο Ουρουγουανός, έχει ξεπεραστεί και έχει δώσει τη θέση της στην ικανοποίηση. Η ΑΕΚ γίνεται πειστική στο παιχνίδι της, η φιλοσοφία του Πογιέτ γίνεται κάθε ματς και πιο φανερή, τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά. Και αυτό δημιουργεί θετικό κλίμα και καλή διάθεση απ’ όλους.

Δεν ξέρω αν ο Πογιέτ θα συνεχίσει στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι. Δεν ξέρω αν θα είναι επιλογή της ΑΕΚ να του δώσει τα κλειδιά, εάν εκείνος θα κρίνει πως εδώ έχει τις συνθήκες που θέλει για να δουλέψει. Προφανέστατα στο επόμενο διάστημα θα μετρήσουν αμφότεροι τα δεδομένα. Αν η ΑΕΚ θα γίνει ακόμα πιο ικανοποιημένη από τον Πογιέτ, μέσω της κατάκτησης του εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ και του κυπέλλου. Και βέβαια, εάν ο Ουρουγουανός θα κρίνει πως εδώ υπάρχει μέλλον για εκείνον επαγγελματικά.

Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως ο Πογιέτ ζήτησε την Κυριακή το βράδυ από τον Μπάγεβιτς συνάντηση από τον Μελισσανίδη και την επομένη έγινε. Αυτό αναμφίβολα αντανακλά τη θετική διάθεση που υπάρχει. Και όσο ο πλανήτης ΑΕΚ συνεχίζει με επιτυχίες θα μπορεί να λειτουργεί με θετικό πρόσημο. Αλλιώς η μιζέρια και η εσωστρέφεια θα εμφανιστούν και πάλι, φυλακίζοντας τις ελπίδες αυτής της ομάδας να φύγει μπροστά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X