Εικονική πραγματικότητα

Εικονική πραγματικότητα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ξεκαθαρίζω εξ αρχής, ώστε να μην υπάρξουν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις. Η χρονιά για την ΑΕΚ δεν είναι πετυχημένη. Μπορεί να γίνει εάν κατακτήσει το κύπελλο και τη θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά η απόσταση από την κορυφή δεν επιτρέπει σε κανέναν να είναι ικανοποιημένος. Αυτό είναι κάτι που αλλάζει μόνο με συγκεκριμένες καταστάσεις. Και επειδή στο ποδόσφαιρο, όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή, το δίκαιο είναι να κρίνεις εκ του αποτελέσματος, αυτό θα καθορίσει εν τέλει και ποιο θα είναι το πρόσημο της φετινής ΑΕΚ.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Ας μιλήσουμε λίγο γι’ αυτό και όχι για όσα επιχειρούν να περάσουν ΜΜΕ που ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Ποια είναι τα αποτελέσματα αυτών των ομάδων, συγκριτικά με αυτά της ΑΕΚ. Την ώρα που η ομάδα του Πογιέτ κάνει τη μία νίκη μετά την άλλη και αρκετοί την ψέγουν επειδή δεν νικά σε κάθε ματς με πέντε γκολ διαφορά, βλέπεις τις αγωνιστικές φάπες να πέφτουν βροχή: ο Παναθηναϊκός είχε καρδιοχτύπι για την πρόκριση με τα Γιάννινα (αυτά που η ΑΕΚ νίκησε εύκολα στην έδρα τους και μόλις χθες είχε στραπάτσο με τον Πανιώνιο. Ο ΠΑΟΚ είχε άγχος με τα δευτερότριτα της Καλλονής και χθες είδε και έπαθε με τον ΠΑΟΚ Β’ ή Βέροια όπως την ονομάζουν ακόμα.

Αν κάποιος θελήσει να ψάξει αγωνιστικό θέαμα σε αυτές τις ομάδες, απορώ τι θα ζηλέψει. Μήπως την προσπάθεια του Παναθηναϊκού να «αναστήσει» τον Εσιέν; Ή μήπως την απεγνωσμένη προσπάθεια να χαϊδέψουν τον Μπεργκ για να βρει ξανά τον (πολύ παλιό όμως) καλό εαυτό του; Να δει πως ο ΠΑΟΚ ξόδεψε εκατομμύρια εκατομμυρίων και παίζει με στόπερ τον Τσιώλη, τερματοφύλακα κάποιον Μέλισσα και αλλαγή τον παγκοσμίως γνωστό Μυστακίδη; Ή μήπως θέλετε να σκεφτούμε και τον Ολυμπιακό, όπου ξάφνου ο Φορτούνης δεν είναι και τόσο καλός, ο Ερνάνι θα γυρίσει σούμπιτος στην Πόρτο και ο Φινμπόγκασον από κανόνι αποδείχθηκε πιστολάκι;

Δεν ωραιοποιώ καμία κατάσταση. Απλά καταγράφω, πως χθες η ΑΕΚ έκανε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη μέσα στο 2016, απέβαλε από πάνω της τον βραχνά των εκτός έδρας αγώνων με τρεις νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ, βρίσκει ρυθμό. Και όλα αυτά συμβαίνουν με τον Τζεμπούρ (τον βασικό και αδιαμφισβήτητα μέσα στην τετράδα των φορ στην Ελλάδα) στον πάγκο, τον Μπουονανότε (μεγάλο όνομα με δεδομένη αξία) αλλαγή στο φινάλε, τους διεθνείς Μπακάκη και Τζανετόπουλο στον πάγκο, τον διεθνή Μπαρόχα και τον Ντίντακ εκτός αποστολής, τον χρήσιμο Κορδέρο επίσης.

Η ΑΕΚ μπορεί και θα βελτιωθεί. Θα ενισχυθεί με 3-4 κινήσεις, σε θέσεις που ο προπονητής κρίνει πως θα απαιτείται. Δεν πιστεύω πως θα καταλήξει σε στοιχήματα. Παρατηρώντας τη μεθοδολογία της ΑΕΚ, είναι φανερό πως θέλει κάποιον παίκτη που δεν είναι «κι αν σου κάτσει;», αλλά θα έχει τα εχέγγυα για να γίνει μεταγραφή 11άδας. Στα εξτρέμ και στην επίθεση, αλλά και στα στόπερ. Σας έλεγα και πριν από λίγες ημέρες, πως άποψη μου είναι ό,τι εάν υπήρχε προσεκτικότερη επιλογή στα στόπερ, πολλά θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά.

Η ΑΕΚ έβγαλε με επιτυχία μια σειρά δύσκολων αγώνων. Εχει μπροστά της μια τριάδα (με ΠΑΟΚ, Ηρακλή για κύπελλο, Βέροια) στο ΟΑΚΑ, όπου το σερί πρέπει να φτάσει στις οκτώ. Εννιά με το Περιστέρι, κάπου εκεί θα υπάρχει και η ρεβάνς με τον Ηρακλή και έπειτα το ντέρμπι πρόκληση με τον Ολυμπιακό. Σας θυμίζω πως ο Πογιέτ είχε ζητήσει εκεί να κριθεί η ετοιμότητα και η ικανότητα της ομάδας του. Ηδη, τα βήματα είναι αρκούντως ικανοποιητικά, αλλά χρειάζονται και οι επιτυχίες σε μεγάλα ματς.

Με αυτές τις γραμμές δεν επιχειρώ να σας πείσω πως όλα στην ΑΕΚ είναι καλώς καμωμένα. Αλλά προσπαθώ να σας κάνω να αποκτήσετε μια διαφορετική οπτική από εκείνη που σερβίρουν συγκεκριμένα μέσα. Δεν μπορεί να διαλύεται το σύμπαν σε ομάδες που ξεκίνησαν με πολύ πιο βαρβάτους στόχους από την ΑΕΚ και έχουν ήδη παταγώδεις αποτυχίες και να μην κουνιέται φύλλο και στην ΑΕΚ να γκρεμίζονται τα πάντα δια ασήμαντη αφορμή (ιδέ τι πήγε να συμβεί με τον Τζανετόπουλο).

Στο κλείσιμο, μία κουβέντα για το μπάσκετ. Είναι νομοτελειακό πως η ΑΕΚ στο ξεκίνημα μιας διαδικασίας που έχει μεγαλεπήβολους στόχους, θα φάει χαστούκια. Οσο πιο δυνατά, όσο πιο έντονα, τόσο καλύτερα. Για να υπάρξει αφύπνιση, πείσμωμα και οργανωμένο σχέδιο που θα αφήσει πίσω τη μιζέρια. Δεν χρειάζεται να ειπωθεί πόσο ενόχλησε η ήττα από τον ΠΑΟΚ. Αλλά στο μπάσκετ, τα πάντα κρίνονται στο τέλος. Εκεί μένει να φανεί η δυναμική αυτής της ομάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X