Και γιατί είπαμε θέλει εξτρέμ;

"Γι' αυτό είμαι ικανοποιημένος"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Τελικά είδες, ο Πογιέτ έβαλε τους βασικούς και στην ρεβάνς με τον Λεβαδειακό», μου είπε ένας φίλος, μετά το ματς της προηγούμενης Τετάρτης. Και με μια πρώτη ματιά, αυτό φαίνεται, διότι ονόματα όπως αυτό του Τζεμπούρ ή του Μπουονανότε ή του Μπακάκη ή του Γιόχανσον ή του Κολοβέτσιου ή του Πλατέλλα, προφανώς παραπέμπουν στους «βασικούς» της φετινής ΑΕΚ. Όμως ουδείς εξ αυτών, είχε παίξει στο παιχνίδι πρωταθλήματος του Σαββάτου με την Ξάνθη. Ήταν και οι πέντε στον πάγκο και ο Πλατέλλας εκτός αποστολής. Έπαιξαν ο Βάργκας, ο Αραβίδης, ο Σιμόες, ο Μπαρμπόσα, ο Γκάλο και ο Άρθο, που και αυτοί (προφανέστατα) λογίζονται ως «βασικοί».

Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ με συνολικά έξι αλλαγές στην ενδεκάδα της, από πρωτάθλημα σε κύπελλο, πέρασε με δυο νίκες και χωρίς να δεχθεί γκολ τον Λεβαδειακό. Τον Λεβαδειακό που είναι ομάδα της Σουπερλίγκα, που είχε ενδιάμεσα ξεκουράσει όλους τους βασικούς στο ματς με τον ΟΣΦΠ «ποντάροντας» στο κύπελλο. Ο Πογιέτ έκανε έξι αλλαγές, χωρίς επί της ουσίας να φανεί διαφορά στις ενδεκάδες. Οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση πως ο Ουρουγουανός έβαλε βασικούς σε πρωτάθλημα και σε κύπελλο. Αυτά ως συνεισφορά στην κουβέντα περί φτωχού ρόστερ. Και πάμε τώρα στα μεταγραφικά.

Η ατάκα που είχε πει ο Πογέτ περίπου στις αρχές του Δεκέμβρη, πως «κάθε προπονητής θέλει πάντα μεταγραφή ενός φορ», με καλύπτει απόλυτα ως προς τους λόγους που η ΑΕΚ ψάχνει στην αγορά για σέντερ φορ. Ένας ικανός φορ, πάντα χρειάζεται. Εκείνο που δυσκολεύομαι να αντιληφθώ, είναι τον λόγο που επιμένει η ΑΕΚ να αποκτήσει έναν εξτρέμ. Βάλτε τα κάτω και θα καταλάβετε πως ήδη ο Πογιέτ, έχει όσες επιλογές χρειάζεται και μπορεί και παραπάνω. Στο δεξί άκρο ο Μπαρμπόσα κάνει παπάδες. Λείπει για κάποιο λόγο ο Πορτογάλος ή ο Πογιέτ θέλει να τον μετακινήσει αριστερά; Πολύ ωραία. Υπάρχει ο Γκάλο που επιμένω πως είναι περισσότερο εξτρέμ από μπακ και που μπορεί να κάνει την δεξιά πτέρυγα της ΑΕΚ την καλύτερη στην Ελλάδα παίζοντας με τον Μπακάκη πίσω του. Και μ’ αυτόν τον τρόπο, βγαίνει ο Πογιέτ από την δύσκολη θέση να αφήνει στον πάγκο το επόμενο δεξί μπακ της εθνικής. Υπάρχει επίσης και ο Πλατέλλας που όσες φορές τον έχει εμπιστευτεί ο Πογιέτ, τον έχει βγάλει ασπροπρόσωπο.

Πάμε και στην αριστερή πλευρά. Ο Βάργκας πήρε προ εορτών το μήνυμα πως ο Πογιέτ δεν το έχει σε τίποτα να τον στείλει να κάνει προπόνηση στο πλαστικό και με τον Βλαχομήτρο και πήρε ολίγον μπρος. Δεν κεντάει, αλλά μέσα στο 2016, παίζοντας ως αριστερό εξτρέμ, έχει σκοράρει και έχει δώσει και δυο ασίστ. Επίσης υπάρχει και ο Μπουονανότε. Ο ίδιος ο Πογιέτ έχει προκρίνει ως την μοναδική θέση που μπορεί να αξιοποιηθεί ο παίκτης, αυτή του αριστερού εξτρέμ. Πλέον είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Αργεντινός είναι επιλογή πολυτελείας. Αλλά παραμένει επιλογή. Και βεβαίως, αν προκύψει μεταγραφή σέντερ φορ, είναι δεδομένο πως στο αριστερό άκρο της επίθεσης θα μετακινηθεί ο Αραβίδης. Ούτε ο Πογιέτ, ούτε κανένας προπονητής, αφήνει στον πάγκο ένα (υπερ)εργαλείο όπως ο Αραβίδης.

Επομένως, επιτρέψτε μου να συμπεράνω, πως δεν βλέπω κενό, το οποίο να πρέπει να καλυφθεί μεταγραφικά. Ούτε στην αριστερή, ούτε στην δεξιά πλευρά της επίθεσης. Το αντίθετο μάλιστα. Βλέπω, σε περίπτωση που προστεθεί καινούργιος παίκτης, να γίνεται νέο μπλέξιμο, πάνω που έχουν αρχίσει να βρίσκονται οι ισορροπίες. Προφανώς και το καλοκαίρι, όταν η ΑΕΚ θα αποφασίσει τι θα κάνει με τον Βάργκας και με τον Μπουονανότε και τι θα κάνει με το αγωνιστικό της πλάνο γενικότερα, να χρειαστεί εξτρέμ. Τώρα όμως;

Τώρα χρειάζεται στόπερ. Εκεί θα έπρεπε ήδη να ψάχνει, για να μην πω, ήδη να έχει πάρει. Το έγραψα και το ξαναγράφω. «Δέσιμο» η αμυντική λειτουργία χρειάζεται, με προσθήκη ενός έμπειρου κεντρικού αμυντικού. Και, συγγνώμη κιόλας, αλλά θαρρώ πως η ΑΕΚ τα κάνει ολίγον ανάποδα τα πράγματα. Πρώτα θα έπρεπε να αποκτήσει στόπερ και μετά να παραχωρήσει τον Άρθο. Όσο ο Ισπανός δεν βλέπει παίκτη να έρχεται για την άμυνα, δεν έχει λόγο να πιέζεται για να φύγει. Ξέρει πως έστω και ως τρίτος στη σειρά, θα παίζει. Και οι Κινέζοι που τον θέλουν, δεν βιάζονται, γιατί οι μεταγραφές τους τελειώνουν τον Φλεβάρη. Η ΑΕΚ (έπρεπε να) βιάζεται. Αν πάρει κεντρικό αμυντικό και την δουλειά της θα κάνει και ο Άρθο θα πιεστεί αφού θα διαπιστώσει στην πράξη και όχι στα λόγια, πως δεν υπολογίζεται πλέον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X