Από αίτημα της ΕΠΟ η έφεση κατά της ΑΕΚ

Από αίτημα της ΕΠΟ η έφεση κατά της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά από αίτημα της ΕΠΟ και όχι αυτοβούλως φημολογείται ότι άσκησε έφεση κατά της ΑΕΚ ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μπαξεβάνης! Ποιες οι δύο υποθέσεις του Ολυμπιακού που έχει «εμπλακεί» στο παρελθόν!

Όπως είναι γνωστό από το μεσημέρι της Τετάρτης (13/1), ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Στέφανος Μπαξεβάνης, παρενέβη και άσκησε έφεση κατά της απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της ομοσπονδίας, με την οποία η ΠΑΕ ΑΕΚ αθωωνόταν για την ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 21 Αυγούστου 2015 και είχε θεωρηθεί δυσφημιστική για την ΕΠΟ και τα όργανά της.

Ασκώντας έφεση σε βάρος αθωωτικής απόφασης, ο κ. Μπαξεβάνης ζητεί ουσιαστικά την τιμωρία της ΑΕΚ, αφού για να την εφεσιβάλει, την θεωρεί προφανώς λανθασμένη.

Το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο, υπήρξε πολύ έντονη φημολογία ότι ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν έδρασε αυτοβούλως και πως η έφεσή του δεν ήταν αυτεπάγγελτη!

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, η ΕΠΟ ήταν εκείνη που υπέβαλλε αίτημα στον κ. Μπαξεβάνη ώστε να επανεξεταστεί η υπόθεση από την Επιτροπή Εφέσεων και να επιβληθούν ποινές στην ΑΕΚ!

Ασφαλώς, ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν είναι υποχρεωμένος από πουθενά ώστε να αποδεχτεί το αίτημα της ΕΠΟ. Ωστόσο, φαίνεται ότι εκείνος το αποδέχτηκε και άσκησε την έφεση, κάνοντας το χατίρι της ομοσπονδίας και εκθέτοντας και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή που είχε δεχτεί με μεγάλη ικανοποίηση της απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Το Μακάμπι-Ολυμπιακός και ο τελικός του Κυπέλλου
Ο Στέφανος Μπαξεβάνης που είναι αναπληρωτής του Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου και οι δυο τους αποτελούν το «δίδυμο» των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων της ΕΠΟ, είχε ασχοληθεί και στο παρελθόν με θέματα ποδοσφαίρου, καθώς ως το 2012 ήταν στην Εισαγγελία Αθηνών ως επίκουρος αθλητικός εισαγγελέας, υπό τον Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και πάλι!

Τον Μάιο του 2011 είχε αναλάβει μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση η οποία κάπου στο δρόμο… χάθηκε και ξεχάστηκε!

Αφορούσε τις περίφημες κασέτες για τα παιχνίδια Άρης-Παναθηναϊκός (Σεπτέμβρης 2010) και Μακάμπι-Ολυμπιακός (Αύγουστος 2010), στις οποίες ακουγόταν μόνο η φωνή του Αχιλλέα Μπέου. Η έρευνα για την υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά από καταγγελίες του Αλέξη Κούγια και του Σωτήρη Βοργιά.

Το Άρης-Παναθηναϊκός το είχε αναλάβει ο κ. Σιμιτζόγλου, ασκώντας δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο για απόπειρα εκβίασης που κατέληξε σε καταδίκη του τελευταίου σε διετή φυλάκιση με αναστολή.

Το Μακάμπι-Ολυμπιακός το είχε αναλάβει ο Στέφανος Μπαξεβάνης, καθώς οι υποθέσεις διαχωρίστηκαν. Λεγόταν τότε, ότι είχε ζητηθεί και δικαστική συνδρομή από την Ιταλία, ώστε να καταθέσει ο Ιταλός διαιτητής εκείνου του αγώνα, Λούκα Μπάντι, αλλά και ο Ιταλός αρχιδιαιτητής, Πιερλουίτζι Κολίνα.

Η υπόθεση δεν προχώρησε ποτέ και η τύχη της αγνοείται. Προφανώς μπήκε στο αρχείο…

Ο κ. Μπαξεβάνης, εξάλλου, ήταν εισαγγελέας της έδρας στη δίκη (σε πρώτο βαθμό) του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Σάββα Θεοδωρίδη για την περίφημη επίσκεψή τους στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε Αστέρα Τρίπολης και Ολυμπιακό.

Στη δίκη που έγινε στις 28 Μαρτίου 2014 στο Στ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο Στέφανος Μπαξεβάνης πρότεινε την απαλλαγή και των δύο κατηγορουμένων, με το δικαστήριο να τους αθωώνει τελικά λόγω αμφιβολιών…

Στο ξεκίνημα της καριέρας του, εξάλλου, ο κ. Μπαξεβάνης υπήρξε ασκούμενος στο δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια…

Πηγή: sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X