Η καλύτερη άμυνα, είναι η άμυνα

Η καλύτερη άμυνα, είναι η άμυνα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έψαξα πολύ προσεκτικά για να βρω μπας και έχουν καμιά συγγένεια ο Πογιέτ με τον Λουτσέσκου. Όχι, ουδείς από την οικογένεια Λουτσέσκου έχει ταξιδέψει ποτέ στην Ουρουγουάη και η οικογένεια Πογιέτ δεν είχε ποτέ καμία σχέση με την Ρουμανία. Έψαξα μήπως έχουν ή είχαν κατά το παρελθόν κανένα εστιατόριο ή μπάρ συνεταιρικό στο Λονδίνο, διότι ο κόσμος είναι μικρός. Τίποτα. Επομένως γιατί να πει άραγε τόσο καλά λόγια ο Λουτσέτσκου για την ΑΕΚ, για την δυναμική της και για την δουλειά που βγάζει στο γήπεδο; Και μάλιστα μετά από ένα ματς που έχει την πίκρα του, καθώς το έχασε. Θα μου πείτε πως ίσως θέλει να βάλει βύσμα ο Ρουμάνος τον Πογιέτ για να του βρει καμιά δουλίτσα στην Αγγλία. Είναι και αυτό μια εκδοχή. Το πιο πιθανό πάντως είναι, ο Λουτσέσκου να είπε ότι είδε και αυτά που είδε από την ΑΕΚ να του άρεσαν. Ότι είδε, με το μάτι του προπονητή και όχι μ’ αυτό του οπαδού.

Την κουβέντα που έχει ξεκινήσει περί (μη) θεαματικού ποδόσφαιρου όχι απλώς δεν την συμμερίζομαι, δεν την γουστάρω κιόλας. Κυρίως διότι μου θυμίζει όλη την λέζα που είχε φάει ο Σάντος για δήθεν ανοργασμικό ποδόσφαιρο και που τελικά οδήγησαν σε διαζύγιο με τον Πορτογάλο. Για να έρθει μετά ο καθηγητής του επιθετικού ποδοσφαίρου δον Λορένσο και να αποτύχει να «κλειδώσει» το πρωτάθλημα με το καλύτερο ρόστερ της ΑΕΚ τα τελευταία 20 χρόνια.

Επομένως δεν θα μπω σε καμία τέτοια κουβέντα. Από την στιγμή που το επέβαλαν οι συνθήκες του ματς και από την στιγμή που έγινε η δουλειά, πολύ καλά έκανε ο Πογιέτ και γύρισε το σύστημα σε 5-4-1. Και για να το πάμε και λίγο παραπέρα το θέμα, μπορεί να έπρεπε να το ειχε κάνει και νωρίτερα. Διότι το κορυφαίο πρόβλημα της φετινής ΑΕΚ είναι ξεκάθαρα η αμυντική λειτουργία. Με εξαίρεση το ματς με την Ξάνθη την δεύτερη αγωνιστική και αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ που έπαιζε με δέκα παίκτες, σε κανένα άλλο δεν ζορίστηκε ούτε να βγάλει ευκαιρίες, ούτε κυρίως να βρει δίχτυα. Αντίθετα με εξαίρεση πάλι εκείνο το σβηστό ματς στα Πηγάδια, σ’ όλα τα υπόλοιπα η ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε και κινδύνεψε στα μετόπισθεν.

Για να μπορέσει η ΑΕΚ να κτίσει και το σερί της και τον χαρακτήρα της, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να «σφραγίσει» τα μετόπισθεν. Δεν υπάρχει ομάδα στον κόσμο, ούτε η Μπαρτσελονα, ούτε η Ρεάλ, ούτε καμία, που να πρόκοψε με την λογική πως θα έχει σούπερ επίθεση για να πετυχαίνει σε κάθε ματς τέσσερα γκολ, διότι θα δέχεται τρια. Διαχρονικά έχει αποδειχθεί πως η καλύτερη άμυνα δεν είναι η επίθεση, αλλά η άμυνα. Αλλιώς… βράστα. Ακόμα και ο Μπαρόχα και ο Ανέστης, που είναι εξαιρετικοί τερματοφύλακες, πήγαν να «καούν» απ’ αυτή την κακή αμυντική λειτουργία που υπάρχει από την αρχή της σεζόν.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με τα πρόσωπα αλλά όχι μόνο μ’ αυτά. Γι αυτό θεωρώ πως για να λυθεί δεν αρκεί να γίνει ένα πράγμα, αλλά δυο. Το πρώτο είναι το προφανές. Μεταγραφή. Νομίζω πως η απόκτηση ενός έμπειρου και ποιοτικού στόπερ, θα έπρεπε να είναι η πρώτη προτεραιότητα για τον Γενάρη. Και μετά οποιαδήποτε άλλη κίνηση. Θα μου επιτρέψετε μάλιστα να πω, ότι αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε μεταγραφή κεντρικού αμυντικού ή επιθετικού, τώρα τον Γενάρη, θα επέλεγα με κλειστά μάτια το πρώτο. Επιμένω πως ο Αραβίδης, ο Τζεμπούρ, ο Μπαρμπόσα την δουλειά την κάνουν. Και κάποια στιγμή θα (πρέπει να) αφυπνιστούν και ο Μπουονανότε με τον Βάργκας. Αλλά στόπερ να νοικοκυρέψει τα μετόπισθεν και να βοηθήσει και τους Έλληνες που έχει η ΑΕΚ να εξελιχθούν, δεν υπάρχει. Μακάρι να πάρει και αμυντικό και επιθετικό. Αν όμως η μεταγραφή που θα γίνει θα είναι μια, θα πρέπει να είναι στόπερ.

Όσο για την δεύτερη κίνηση, αυτή θα πρέπει να είναι το 3-5-2 σε πιο μόνιμη βάση και περισσότερο δουλεμένο στην προπόνηση. Το είχα γράψει και μετά το ματς με τον Πανθρακικό, όταν ο Πογιέτ το τόλμησε για πρώτη φορά. Επιμένω και τώρα. Είναι ένα σύστημα που και ταιριάζει στην ΑΕΚ και θα λύσει και το αμυντικό πρόβλημα. Και είναι αστείο καν να συζητάμε αν είναι ένα αναχρονιστικό ή αμυντικογενές σύστημα, όταν το επέλεξαν ομάδες όπως η Ολλανδία για το πρόσφατο Μουντιάλ. Προφανώς και θέλει δουλειά για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά και να μην «τρακάρουν» οι παίκτες. Προφανώς και είναι ρίσκο μια τέτοια αγωνιστική μετάλλαξη. Αλλά αξίζει τον κόπο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X