«Μπαμ» με τον Κρίστμας η ΑΕΚ

«Μπαμ» με τον Κρίστμας η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το enwsi.gr σας είχε προαναγγείλει πως ήταν θέμα ωρών η συμφωνία με το κόμπο γκαρντ που ήθελε στην ομάδα ο Γιούρι Ζντοβτς. Και η «βόμβα» έσκασε, καθώς όπως γνωστοποίησε και επίσημα η ΑΕΚ, βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Ντιόντε Κρίστμας (29 χρ., 1μ.96).

Ο Αμερικανός γκαρντ, με θητεία στο ΝΒΑ, αποτελεί τον «εκλεκτό» του Γιούρι Ζντοβτς και αναμένεται σύντομα στην Αθήνα για τις τελικές επαφές. Ο Κρίστμας με την άφιξή του στην Ελλάδα θα συζητήσει με την ΑΕΚ, κι αν όλα πάνε καλά, θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Κρίστμας είναι σπουδαίος παίκτης. Εξαιρετικός σουτέρ, με φοβερές ικανότητες στο μακρινό σουτ. Είναι γρήγορος, εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός. Εχει παίξει στο Φοίνιξ, στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στη Σιένα, αλλά και σε ΠΑΟΚ και Ρέθυμνο. Ηταν χωρίς ομάδα από το καλοκαίρι, όταν ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την ισραηλινή Χάποελ Χολόν.

Ποιος είναι ο Κρίστμας

Ο Ντιόντε Κρίστμας γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια (!) των ΗΠΑ και ξεκίνησε το μπάσκετ από το γυμνάσιο Samuel Fels High School. Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Τεμπλ. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε από το Ισραήλ και την Χάποελ Αφούλα τον Ιανουάριο του 2010 πετυχαίνοντας 19,5 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 2,9 ασίστ μέσο όρο.

Τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς υπέγραψε συμβόλαιο με την τουρκική Μερσίν και είχε μέσο όρο 12,6 πόντους, 3 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ σε 16 αγώνες), συνέχισε στην Τσεχία και συγκεκριμένα στη Νίμπουργκ (σε 6 παιχνίδια 8,5 πόντους, 3,5 ριμπάουντ και 1 ασίστ μ.ο), με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε και σε 3 ματς στο Eurocup. Τον Απρίλιο του 2011 υπέγραψε για τον ΠΑΟΚ και σε 13 αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε 9,8 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ κατά μέσο όρο. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για το Ρέθυμνο (2011 – 2012) όπου είχε σε 26 αγώνες, 18,6 πόντους, 4,4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1,6 κλεψίματα μέσο όρο.

Με τη φανέλα των Κρητικών αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της BasketLeague με αποτέλεσμα την επόμενη σεζόν να τον αποκτήσει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και στη συνέχεια της ίδιας χρονιάς η ιταλική Σιένα. Τον Σεπτέμβριο του 2013 υπογράφει με τους Φοίνιξ Σανς και την 1 Νοεμβρίου κάνει το ντεμπούτο του απέναντι στους Γιούτα Τζαζ πετυχαίνοντας 9 πόντους στη νίκη της ομάδας του. Σε 31 αγώνες πετυχαίνει 2,3 πόντους, 3 ασίστ και 1,2 ριμπάουντ μ.ο. Την επόμενη χρονιά υπογράψει στους Πέλικανς της Νέας Ορλεάνης, ωστόσο, μετά από ένα μήνα αποχωρεί και επιστρέφει στην Ευρώπη για λογαριασμό της Παρί Λεβαλουά. Στη Γαλλία πετυχαίνει 8,9 πόντους, 2,3 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ κατά μέσο όρο και τον Δεκέμβριο του 2015 επιστρέφει στο NBA και στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Το πέρασμα του ήταν σύντομο και τον Δεκέμβριο του 2015 παίρνει μεταγραφή για το Ισραήλ και την Χάποελ Χολόν παίζοντας μόλις σε δύο αγώνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X