Το χτύπημα της κόμπρας

Το χτύπημα της κόμπρας
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με το ένα πόδι στα προημιτελικά του κυπέλλου βρίσκεται από απόψε η ΑΕΚ, καθώς νίκησε με 1-0 μέσα στη Λιβαδειά τον Λεβαδειακό και είναι απόλυτο φαβορί για την πρόκριση. Σε ένα παιχνίδι με ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες λόγω του δυνατού αέρα, η Ενωση έπαιξε έξυπνα, ώριμα και πήρε τη νίκη με το χτύπημα της κόμπρας, που στην προκειμένη περίπτωση είχε τη μορφή του Ρόναλντ Βάργκας. Ο Βενεζουελάνος με γκολ ζωγραφιά έδωσε τη νίκη και έπειτα ο Πογιέτ έκανε εξαιρετική διαχείριση και κράτησε τη νίκη δίχως να κινδυνέψει ούτε στιγμή. Κερασάκι στην τούρτα, ακόμα ένα εξώφθαλμο διαιτητικό λάθος από τον βοηθό Καρσιώτη, που ανέκοψε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Αραβίδη στις καθυστερήσεις, ενώ βρισκόταν μόνος απέναντι στον Τσιντώτα.

Ο Πογιέτ επιχείρησε ολικό λίφτινγκ στην 11άδα, αλλάζοντας τους έξι από τους 11 που είχαν ξεκινήσει το ματς με τον Πλατανιά. Ισως αυτή η ανομοιογένεια της ομάδας να ήταν μια από τις βασικές αιτίες στην αρρυθμία που παρουσιάστηκε στο ξεκίνημα. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να επιβάλει τον ρυθμό της, είχε χάσει τελείως τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Συν τοις άλλοις, ο Λεβαδειακός έδειχνε απειλητικός όταν έφτανε κοντά στα καρέ του Ανέστη, με τον γκολκίπερ της ΑΕΚ όμως, να επιβεβαιώνει την εξαιρετική του κατάσταση όποτε απαιτήθηκε. Η ΑΕΚ ευτύχησε στη δεύτερη οργανωμένη της προσπάθεια να ανοίξει το σκορ. Και με ένα γκολ μάλιστα που ήταν πραγματική απόλαυση, με αστραπιαίες αλλαγές της μπάλας και τηλεκατευθυνόμενο σουτ από τον Βάργκας.

Ηταν μια φάση όπου οι «κιτρινόμαυροι» έστησαν τριγωνάκι έξω από την περιοχή, οι Μπουονανότε και Μπαρμπόσα άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα και ο Βάργκας με τρομερό…καψούλι από 30 μέτρα, νίκησε τον Τσιντώτα και άνοιξε το σκορ. Το γκολ της ΑΕΚ επηρέασε και την εικόνα του παιχνιδιού συνολικά. Ο ενθουσιασμός και η δυναμική του Λεβαδειακού κάμφθηκε, με τους γηπεδούχους να μην έχουν πλέον δυνάμεις και τρόπο να απειλήσουν.

Η ΑΕΚ κατάφερε να επιβάλει το παιχνίδι της, να «παγώσει» τον ρυθμό στο κέντρο και να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Ανέστη. Ο Μάντζιος επιχείρησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο, ρίχνοντας στο ματς τον νεοαποκτηθέντα από τον Ολυμπιακό, Μπεν. Ακόμα και τότε όμως, η Ενωση κατάφερε να δημιουργήσει ένα τείχος που δεν μπορούσαν να ξεπεράσουν οι γηπεδούχοι. Αυτό που έλειπε, ήταν η δημιουργία. Ο Τζεμπούρ κουράστηκε γρήγορα και η ΑΕΚ δεν είχε τρόπο να μπει στην περιοχή του Λεβαδειακού με αξιώσεις.

Ο Πογιέτ διαχειρίστηκε για ακόμα μια φορά άψογα το ματς. Αυτήν τη φορά δεν έκανε αλλαγές σχημάτων, αλλά προσώπων, για να κρατήσει τη νίκη. Εριξε τον φρέσκο Αραβίδη αντί του Τζεμπούρ και λίγο μετά «κλείδωσε» το κέντρο με τον Σιμόες (με παράλληλη προώθηση του Βάργκας σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, ενώ ως τότε έπαιζε κεντρικός μέσος). Θα μπορούσε μάλιστα να είχε δώσει ακόμα πιο εμφατικό χαρακτήρα στην επικράτηση της, εάν ο Μιχάλης Μπακάκης ολοκλήρωνε τη μαγική ενέργεια που έκανε, αλλά σταμάτησε από τον Τσιντώτα στο τετ α τετ.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ, 4-3-3): Ανέστης, Μπακάκης, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Κορδέρο, Γιόχανσον, Μπουονανότε (76’ Πλατέλλας), Βάργκας, Μπαρμπόσα (73’ Σιμόες), Τζεμπούρ (67’ Αραβίδης)

Λεβαδειακός (Α. Μάντζιος, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Μανωλάς (77’ Μεντί), Γιάχιτς, Τριποτσέρης, Στάθης, Νικολάου (67’ Μαχαίρας), Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι (46’ Μπεν), Μερεμπασβίλι, Μάντζιος

Ο Γιάχος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μπουονανότε (10’), Τζεμπούρ (19’), Κορδέρο (23’), Μπαρμπόσα (45’+), Μάντζιος (16’), Τριποτσέρη (44’), Στάθη (54’), Μουλόπουλο (88′)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X