Αυτά δεν τα παίζεις, τα κερδίζεις

Αυτά δεν τα παίζεις, τα κερδίζεις
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να πω την αλήθεια, σιχαίνομαι τις νέες αρχές. Τα νέα ξεκινήματα, τις επόμενες μέρες. Όλα όσα συνιστούν πρότερη αποτυχία και αναζητούν κάποιον τρόπο για να καλυφθούν τα προβλήματα και να βρεθεί νέα ελπίδα. Για την ΑΕΚ, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, το 2016 ήρθε με δύο πολύ κομβικά παιχνίδια. Από εκείνα που δεν τα παίζεις, αλλά τα κερδίζεις. Και εδώ θα φανεί κατά πολύ, τι μπορούν να κάνουν ως το τέλος της σεζόν οι «κιτρινόμαυροι». Αναλύω τη σκέψη μου.
Στα Χανιά η ΑΕΚ καλείται να δείξει πως αντέχει έστω και στην παραμικρή πίεση. Με μόλις δύο νίκες (επί του ουραγού Πανθρακικού και της ανυπόληπτης Βέροιας) μακριά από το ΟΑΚΑ, δεν μπορεί μια ομάδα να έχει ανταγωνιστικές βλέψεις. Όπως αρκετές φορές ακόμα την τρέχουσα μόνο περίοδο, τα τελευταία ματς αποτέλεσαν πισωγύρισμα. Οσοι πίστεψαν πως με τον Πογιέτ θα υπήρχε συνέπεια στην ομάδα, απογοητεύτηκαν οικτρά από την εικόνα, ειδικά στο ματς με τον Λεβαδειακό.
Επειτα από όσα συνέβησαν μεσοβδόμαδα με την επισημοποίηση της ποινής του Παναθηναϊκού και την αφαίρεση βαθμών, η ΑΕΚ είναι πλέον και τυπικά στη 2η θέση. Αποψη μου είναι πως ακόμα και δίχως μεταγραφική ενίσχυση – που κάποια στιγμή θα προκύψει – η Ενωση έχει ποιοτικότερο υλικό από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ με τους οποίους ανταγωνίζεται για το εισιτήριο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Οσες αβάντες και αν έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, όσες μεταγραφές και αν κάνει ο Αλαφούζος για να καλύψει άλλες αδυναμίες.
Το ζητούμενο από την ΑΕΚ είναι η συνέπεια. Ειδικά τώρα, που υπάρχει μια σειρά δύσκολων αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο μέσα σε ένα 15νθήμερο. Τώρα η ΑΕΚ δεν έχει νόημα να ψάχνει τα πολλά γκολ και τις φαντεζί προσπάθειες. Με όλα τα όπλα της (πλην Μπαρόχα) διαθέσιμα, αυτό που περιμένουν όλοι από την ομάδα είναι να παίρνει εκείνο που θέλει. Να πάρει τη νίκη στα Χανιά, να καθαρίσει την πρόκριση από την Τετάρτη στη Λιβαδειά (αν και θα τα πούμε ξανά ως τότε).
Στο μπάσκετ είναι λίγο διαφορετικά. Αφ’ ενός γιατί πρόκειται για μια πολύ νέα προσπάθεια και αφ’ ετέρου, επειδή ο ανταγωνισμός αφορά ομάδες που είναι εδραιωμένες και με πολλές δυνατότητες σε όλα τα επίπεδα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι απαιτήσεις πρέπει να είναι περιορισμένες. Με τρελαίνει να ακούω για ταβάνι 3ης θέσης, να μην τολμά να μιλήσει κάποιος για νίκη – έστω μία νίκη – επί του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού.
Γι’ αυτό και χάρηκα που άκουσα τον Ζντοβτς να μιλά για νίκη σε κάθε ματς. Κάθε τι άλλο συνιστά αποτυχία για μια ομάδα που κοστίζει αρκετά χρήματα, έχει ποιοτικούς παίκτες σε κάθε θέση, εξαιρετικό προπονητή και κόσμο που στηρίζει. Και ο κόσμος που από πέρυσι περιμένει μια μεγάλη νίκη, που θα είναι σημείο αναφοράς. Ηρθαν οι μεγάλες επικρατήσεις επί των Αρη και ΠΑΟΚ, αλλά τα σπουδαία στο σύγχρονο μπάσκετ αφορούν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.
Αυτό που ζητείται από τον Ζντοβτς και τους παίκτες του απόψε είναι να κοντράρουν επί ίσοις όροις τον αντίπαλο τους. Να δείξουν πως μπορούν να κοντράρουν κάθε ομάδα, πως έχουν δικαίως κερδίσει μια θέση στην ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος υπερφίαλος και να μην γνωρίζει την πραγματικότητα. Αλλά η ΑΕΚ μόνο κοιτώντας ψηλά και θέλοντας τη νίκη σε κάθε παιχνίδι θα μπορέσει να φτάσει σύντομα και στην κορυφή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X