«Είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε»

«Είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με την ηρεμία του νικητή, με τη σιγουριά του επιτυχημένου, με τρόπο που έπειθε τον ακροατή του, ο Γιούρι Ζντοβτς «συστήθηκε» στον κόσμο της ΑΕΚ. Μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε ενόψει του μεγάλου αυριανού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κατέστησε σαφές πως δεν έχει ταβάνι την 3η θέση, αλλά μόνο την κορυφή. Ξεκαθάρισε πως θέλει να νικά σε κάθε ματς και αυτό ισχύει βέβαια και για το ντέρμπι. Εδειξε σεβασμό για τον αντίπαλο, αλλά πίστη για την ομάδα του. Ανέλυσε τη φιλοσοφία του που θα στηρίζεται στην άμυνα και στην οργάνωση στην επίθεση. Και βέβαια, αναφέρθηκε στις μεταγραφές. Επιβεβαίωσε πως η ΑΕΚ ψάχνει έναν περιφερειακό «μπόμπερ», αλλά θέλει κάποιον που θα κάνει τη διαφορά και η αγορά δεν του δίνει τέτοιες επιλογές, ενώ άφησε πιο πίσω την έλευση ενός ακόμα ψηλού.
«Καλή χρονιά ευτυχισμένο το 2016. Βρίσκομαι δέκα ημέρες στην Ελλάδα και προσπαθώ να εγκλιματιστώ, να μάθω την ομάδα και τους παίκτες μου. Δεν είναι εύκολο, αλλά είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που κάναμε την περασμένη εβδομάδα. Είμαι τύπος προπονητή που θέλω να κερδίζω όλα τα παιχνίδια. Αυτό θα ζητήσω από τους παίκτες μου. Είναι εντός έδρας αγώνας, παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας και πρέπει να κερδίσουμε», είπε στην αρχική τοποθέτηση του ο Ζντοβτς.
Η πρώτη ερώτηση αφορούσε τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας. «Όταν ήρθα στην ομάδα και γνώρισα τους παίκτες, άκουσα τι μπορεί να κάνει ο καθένας. Τους είπα, ότι δεν υπάρχει δικαιολογία. Δεν θέλω να ακούω τι μπορεί να κάνει ο καθένας, αλλά να το δω. Θέλω να έχω προσωπική άποψη για κάθε παίκτη και να μη λειτουργώ με όσα λένε οι άλλοι. Θέλω να κάνω κάποιες αλλαγές. θέλουμε να πάρουμε έναν σουτέρ, αλλά δεν υπάρχουν πολλοί καλοί σουτέρ αυτή τη στιγμή στην αγορά. Θέλω να γνωρίσω την ομάδα και να κάνουμε την κίνηση όταν είμαστε έτοιμοι και βρούμε κάτι καλό».
Οι σχέσεις του Ζντοβτς με τον Σάκοτα είναι ξεκάθαρες: «Ξέρω τον κ. Σάκοτα από τον καιρό που ήταν προπονητής μου. Εχουμε πολύ καλή σχέση και έτσι θα συνεχιστεί. Τώρα είναι τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας και πιστεύω πως θα συνεργαζόμαστε καλά. Προφανώς και όσα συμβαίνουν στην ομάδα έρχονται από ομαδική δουλειά. Ωστόσο, η απόφαση είναι δική μου στο τέλος. Να ξέρετε πως δεν μου αρέσει να επικοινωνώ πολύ με ατζέντηδες παικτών και πάντα είχα κάποιον για να κάνει αυτή τη δουλειά. Αλλά στο τέλος, η απόφαση θα είναι δική μου».
Πρωτεύον για τον Σλοβένο είναι η νοοτροπία νικητή στην ομάδα. «Δεν κρίνω τι έχει γίνει πριν. Πάντως, έγινε καλή δουλειά. Θέλω να φέρω τη φιλοσοφία μου. Η φιλοσοφία μου είναι μια νοοτροπία νικητή. Ξέρω πως δεν είναι εύκολο, άλλά θέλω να το πετύχω. Θέλω το μάξιμουμ από κάθε παίκτη. Δεν είναι κρυφό πως είμαι αμυντικός προπονητής. Ετσι θέλω να σκέφτομαι. Όταν επιλέγω έναν παίκτη, προσέχω πολύ τις αμυντικές του ικανότητες και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Θέλω οι παίκτες μου να ακολουθήσουν τους αμυντικούς κανόνες που θα θέτω, αλλά και να ακολουθούμε τους ομαδικούς κανόνες στην επίθεση. Στη Ρόδο έγιναν κάποια πράγματα που δεν μου άρεσαν και αυτό θέλω να το αλλάξω και να μπολιάσω τους παίκτες μου καθημερινά στην προπόνηση».
Ο Ζντοβτς έκανε σαφές πως χρειάζεται και άλλο χρόνο, αλλά δεν έδειξε να αναζητά δικαιολογίες: «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δύο παιχνίδια. Στη Ρόδο είχα μπει μόνο λίγες ημέρες. Τώρα ξέρω και ξέρω αρκετά. Προσπαθήσαμε να βάλουμε κάποιους κανόνες στην άμυνα και κάποια παραπάνω συστήματα στην επίθεση. Συν είναι και η παρουσία του Μαλίκ που άρχισε να προπονείται ξανά με την ομάδα. Είδα κάποιους νέους παίκτες που προσπάθησαν να δείξουν τι αξίζουν. Εχω αρχίσει να αισθάνομαι καλύτερα την ομάδα. Σίγουρα χρειαζόμαστε χρόνο ακόμα. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Είμαστε έτοιμοι για αύριο και θέλουμε να κερδίσουμε».
Οσον αφορά την απομάκρυνση του Αρμστεντ και τις κινήσεις στην αγορά, το «ξανθό σκυλί» ανέφερε: «Η απόφαση για τον Αρμστεντ ήταν δική μου, όπως και η ευθύνη. Και εκείνος δεν ήταν ευτυχισμένος, ήθελε περισσότερο χρόνο στο ροτέισον που δεν μπορούσα να το δώσω. Είχε μια καλή πρόταση και ήταν καλύτερο να φύγει. Οσον αφορά τον αντικαταστάτη του, ψάχνουμε να βρούμε κάτι ανάλογα και με όσα υπάρχουν στην αγορά. Προτεραιότητα είναι κάποιος παίκτης που θα μπορεί να παίζει στο 2 και στο 1. Κάποιοι είναι πολύ ακριβοί, κάποιοι ζητούν μεγάλη δέσμευση στο συμβόλαιο τους και αυτό είναι κάτι που εγώ δεν μπορώ να δεχθώ για την ομάδα».
Ο Ζντοβτς έδειξε πως γνωρίζει πολύ καλά που βρίσκεται και ποιες είναι οι απαιτήσεις: «Σίγουρα έχω άγχος. Από την πρώτη μέρα που ήρθα σκέφτομαι το ματς με τον Παναθηναϊκό. Είμαστε μια ομάδα που έχει τεράστιο λαό. Στη Ρωσία και την Τουρκία μπορούσα να ακούω τη φωνή μου μέσα στο γήπεδο. Αλλά εδώ, η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο και σημαντικούς ανθρώπους από πίσω της. Είναι λογικό να υπάρχει άγχος, αλλά αυτό ίσως να είναι και καλό».
«Είναι γνωστό, πως είχα τον Λουκά δύο χρόνια παίκτη. Αν έφευγε, θα ήταν δύσκολο να έρθω στην ΑΕΚ. Ηθελα να μείνει στην ομάδα. Κάνει μια πολύ καλή χρονιά. Θέλουμε να χτίσουμε μια δυνατή ομάδα γύρω του και ελπίζω να συνεχίσει έτσι. Θέλω να δω τους παίκτες μου, να τους νιώσω. Γι’ αυτό κάνουμε φιλικά, όπως αυτό που παίξαμε μέσα στην εβδομάδα. Να ξέρετε, πως δεν θέλω να κρίνω τους παίκτες μου, δίχως να τους έχω δει με τα μάτια μου. Κάθε προπονητής που πάει σε μια νέα ομάδα θέλει να κάνει αλλαγές, αλλά εγώ σας λέω πως έχω πολύ καλή ομάδα με πολύ καλό ρόστερ. Μπορούμε να ανταγωνιστούμε κάθε ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εάν θα φέρουμε άλλο ψηλό θα το δούμε σε λίγο καιρό, όταν θα έχω καλύτερη άποψη για το ρόστερ», είπε αναφερόμενος στην προοπτική προσθήκης ενός ψηλού ακόμα.
Ο Ζντοβτς αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας, τονίζοντας: «Αν σκεφτούμε πως πρώτος στόχος είναι να βγούμε τρίτοι δεν θα τα καταφέρουμε. Το σημαντικό για εμάς είναι να δουλεύουμε για να βγούμε πρώτοι. Πάντα πρέπει να κοιτάμε προς τα πάνω. Αυτό κάνω εγώ και αυτό θα κάνει η ομάδα. Είναι καλό να αισθανόμαστε πίεση, να σκεφτόμαστε πως θα είμαστε πρώτοι. Αυτό είναι σημαντικό για να μπορεί να λειτουργεί όλη η ομάδα όπως πρέπει», ενώ έδειξε σεβασμό στον Παναθηναϊκό: «Είναι μεγάλη συζήτηση, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έλεγα στους παίκτες μου για τον Παναθηναϊκό. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, με πολλούς καλούς παίκτες. Πρέπει να τους σταματήσουμε, να μην τους αφήσουμε να κάνουν το παιχνίδι τους. Πάνω απ’ όλα πρέπει οι παίκτες μου πως μπορούν να νικήσουν. Είναι εύκολο να το λέμε, αλλά θέλω να το δω στην πράξη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X