Η... ενδεκάδα της επιστροφής στην κανονικότητα

Το backstage της φωτογράφισης!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 2015 που μόλις έφυγε, ήταν μια χρονιά ορόσημο για την ΑΕΚ. Ήταν η χρονιά της επιστροφής στην θέση που ανήκει. Της επιστροφής στην κανονικότητα. Ως εκ τούτου είναι μια χρονιά που κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει. Γι αυτό και το enwsi.gr, έφτιαξε μια ενδεκάδα από στιγμές, για να αποχαιρετήσει το 2015.

1.Στις 2 Ιανουαρίου του 2015, ο Γιάκομπ Γιόχανσον έκανε την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα με τη νέα του ομάδα. Έναν χρόνο μετά, αποδείχθηκε πως ήταν η καλύτερη μεταγραφή που έχει κάνει η ΑΕΚ. Και όχι μόνο στην χρονιά που έφυγε.

2. Σ’ ένα απόγευμα με σπουδαία μπάλα στο Ολυμπιακό Στάδιο, η ΑΕΚ “τσακίζει” τον Ατρόμητο με 3-0 και προκρίνεται στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Το ημερολόγιο έδειχνε 8 Γενάρη.

3. Η ΑΕΚ στις 11 του Φλεβάρη στείνει ένα πάρτι στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό για το πρώτο παιχνίδι του κυπέλλου. Με γκολάρα του Αραβίδη προηγείται με 1-0 και χάνει ένα σωρό ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Το τελικό 1-1 οι ερυθρόλευκοι το πανηγυρίζουν σαν νίκη.

4. Στις 11 Μαρτίου το ΟΑΚΑ γεμίζει από 70χιλιάδες κόσμος, αφού έχει επικρατήσει πριν ένα ντελίριο για ένα μαγικό χαρτάκι. Ήταν η ρεβάνς με τον Ολυμπιακό. Όλα πάνε στραβά και ανάποδα. Ο Μάνταλος χάνει τρομερό τετ α τετ και μετά αποχωρεί και με σοβαρό τραυματισμό. Και στο τελευταίο λεπτό του ματς, ο Ολυμπιακός με γκολ με το χέρι, παίρνει τη νίκη και την πρόκριση.

5. Στις 10 Ιουνίου και στον Βόλο, μπαίνει τέλος στην περιπέτεια και της Β’ εθνικής. Η ΑΕΚ επιστρέφει στην θέση της. Η ειρωνεία ήταν πως ο κύκλος αυτής της διετούς περιπέτειας, έκλεισε εκεί που άνοιξε. Στο Πήλιο έκανε η ΑΕΚ προετοιμασία για τη Γ’ εθνική, στον Βόλο έπαιξε το τελευταίο παιχνίδι της στη Β’ εθνική.

6. Ήταν 6 Ιουλίου του 2015 όταν η ΑΕΚ ξεκίνησε στα Σπάτα το κτίσιμο για την επιστροφή της στην Α’ εθνική. Με τον Δέλλα προπονητή και με τους Τζεμπούρ, Γκάλο, Αρθο, Βασιλαντωνόπουλο, Σιμόες και Ανδρεόπουλο, ως νέα πρόσωπα. Σχεδόν δυο εβδομάδες αργότερα, αναχώρησε για την Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

7. Την παραμονή του 15αύγουστου, οι οπαδοί της ΑΕΚ μετατρέπουν σε… Νέα Φιλαδέλφεια το αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος. Ο λόγος; Η υποδοχή στον Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Αργεντινός παθαίνει πλάκα με τον κόσμο της ΑΕΚ και όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλά για την υποδοχή αυτή.

8. Στις 8 Αυγούστου η νέα ΑΕΚ παρουσιάζεται μπροστά στον κόσμο της, σε φιλικό στο ΟΑΚΑ απέναντι στην κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, Σεβίλλη. Τον προβληματισμό από τις εμφανίσεις στα φιλικά της Πολωνίας, διαδέχεται ο ενθουσιασμός. Η ΑΕΚ παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και το 1-1 αδικεί περισσότερο την Ένωση.

9. Ημέρα ορόσημο είναι η 22α Αυγούστου του 2015. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πλατανιά στο Ολυμπιακό Στάδιο και επιστρέφει στην θέση της. Δηλαδή στην Α’ εθνική. Μια πολύ σημαντική στιγμή, τόσο για τον κόσμο, όσο ειδικά για τους παίκτες που έζησαν όλη την περιπέτεια στην Γ’ και την Β’ εθνική.

10. Η ΑΕΚ στις 17 Οκτωβρίου πήγε στο Καραϊσκάκη για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τίποτε δεν λειτούργησε σωστά. Ο Ολυμπιακός θα προηγηθεί με επιθετικό φάουλ του Μποτία. Και στο δεύτερο ημίχρονο ο Δέλλας θα πάρει κακό ρίσκο και το σκορ θα ανοίξει στο 4-0. Ήταν το τελευταίο ματς του “Τράι” στον πάγκο της ΑΕΚ.

11. Στις 29 Οκτωβρίου η ΑΕΚ θα ανακοινώσει την συμφωνία της με τον Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός τεχνικός ήρθε στην Αθήνα μια μέρα νωρίτερα και είδε μάλιστα και από την τηλεόραση το ματς κυπέλλου με την Ξάνθη. Τρεις μέρες μετά, την 1η Νοέμβρη, θα ντεμπουτάρει στον πάγκο της ΑΕΚ στην λευκή ισοπαλία με τον ΠΑΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X