Τι κρύβει το μαφιόζικο χτύπημα στον δικηγόρο Αργύρη Λίβα

Τι κρύβει το μαφιόζικο χτύπημα στον δικηγόρο Αργύρη Λίβα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H επίθεση στον δικηγόρο Αργύρη Λίβα, του οποίου η ενασχόληση με ποδοσφαιρικές υποθέσεις ήταν έντονη, δημιούργησε πολλά ερωτημάτικά. Στο «Έθνος» δημοσιεύεται ένα εκτενές ρεπορτάζ αναφορικά με το θέμα και το τι κρύβεται πίσω από την επίθεση.

Αναλυτικά το δημοσίευμα του «Έθνους»:

Τι κρύβει το μαφιόζικο χτύπημα στον δικηγόρο των γηπέδων

Η είσοδός του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν δυναμική. Οπως παραμένει μέχρι και τώρα, ο Αργύρης Λίβας ο οποίος διανύει το 47ο έτος της ηλικίας του και αποτελεί έναν εκ των πλέον γνωστών δικηγόρων στο αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας και προ ολίγων 24ώρων δέχθηκε μαφιόζικο χτύπημα, το οποίο ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί αν συνδέεται με τον υπόκοσμο του ποδοσφαίρου ή με έτερα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα.

Εκείνος, πάντως, την καριέρα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο την ξεκίνησε επί «Παράγκας». Οσοι τον γνώριζαν, τους έδινε την εντύπωση πως ήταν «ένα παιδί για όλες τις δουλειές». Ενα ευγενικός και υπερφιλόδοξος νέος, που είχε βάλει υψηλούς στόχους στη ζωή του.

Δεν ήθελε να γίνει απλώς καλός δικηγόρος, αλλά ιδιαίτερα επιτυχημένος, το όνομα του οποίου δεν θα παρέμενε γνωστό μόνον στα σύνορα της Αττικής, όπου και είναι η… έδρα του, εκεί όπου «παίζει» περίπου από το 1995, ούτε και στα όρια της Αιγιαλείας, απ’ όπου έλκει την καταγωγή του ο υπερδραστήριος συντοπίτης του Διονύση Παπαγιαννόπουλου, του ηθοποιού που διαφήμισε περισσότερο από τον καθένα το Διακοπτό Αχαΐας.

Γρήγορη εξέλιξη. Ο γιος του πρώην δημάρχου Διακοπτού, Τρύφωνα Λίβα -εξελέγη επί χούντας και αργότερα με τη σημαία της ΝΔ- ανέβηκε τρέχοντας τα σκαλιά της επιτυχίας. Οπως τρέχει, με το βεσπάκι του, σε καθημερινή βάση προκειμένου να προλαμβάνει όλες τις υποθέσεις που αναλαμβάνει. Φαίνεται πως είχε γίνει ενοχλητικός σε κάποιους οι οποίοι φρόντισαν να του στείλουν μήνυμα με τους δύο κουκουλοφόρους, πυροβολώντας τον στα πόδια (σώθηκε από θαύμα, καθώς η μία από τις τρεις σφαίρες πέρασε ελάχιστα εκατοστά από μία αρτηρία) το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας έξω από το δικηγορικό του γραφείο στο Π. Φάληρο, στο κτίριο όπου βρίσκεται και η οικία του.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο Αργύρης Λίβας συνεργάστηκε για λίγους μήνες με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία είχε σε σταθερή βάση τη νομική στήριξη του επί σειρά πολλών ετών συνεργάτη της και καταφανώς εμπειρότερου σε θέματα αθλητικού δικαίου, Γιάννη Βούλτση. Μάλιστα, όταν οι εν λόγω δύο δικηγόροι ετίθεντο «αντίπαλοι» στα δικαστικά έδρανα, οι «κορώνες» του 47χρονου Αχαιού, όποτε αισθανόταν πως τον έπνιγε το δίκαιο, «έσπαζαν» τους τοίχους των γραφείων που στέγαζαν τα πειθαρχικά όργανα.

Οπως είχε συμβεί σε μία δικαστική μάχη της Καβάλας (του Μάκη Ψωμιάδη) και του Ολυμπιακού (του Σωκράτη Κόκκαλη).

Οταν ο Αργύρης Λίβας άκουσε τον Γ. Βούλτση να διατυπώνει την άποψη ότι «στις θύρες που είχαν δοθεί για τους οπαδούς του Ολυμπιακού είχαν υπεισέλθει και οπαδοί άλλων ομάδων, γιατί εμείς είχαμε πάρει 6.200 εισιτήρια, αλλά διαθέσαμε μονάχα 4.600 και όλα τα άλλα τα επιστρέψαμε. Και να ξέρετε ότι υπήρχαν πολλές ομάδες που ήθελαν να χάσει ο Ολυμπιακός αυτό το παιχνίδι», ο αψύς, όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες, δικηγόρος, εξεμάνη σε τέτοιο βαθμό, που κάλεσε τον συνάδελφό του σε μονομαχία: «Κοιτάξτε, εγώ φοράω παντελόνια. Κι αν θέλετε τα λέμε και απ’ έξω».
Ο Αργύρης Λίβας, ο «Αργυράκος», όπως ακούγεται να προσφωνείται από τους «πρωταγωνιστές» των κασετών στην πρώτη «Παράγκα», που είχε συχνές συνομιλίες με το «δεξί χέρι» του Θωμά Μητρόπουλου, τον παλιό Πειραιώτη διαιτητή Γιάννη Σπάθα, τον οποίον, επίσης, πριν από 16 χρόνια, άγνωστοι είχαν πυροβολήσει στο πόδι, δεν δίσταζε να τα βάζει και με τους πελάτες του, όταν εκείνοι παρουσιάζονταν ανυπάκουοι.

Η κόντρα

Οπως συνέβη προ διετίας, καθ’ ον χρόνον ο γιος του ιδιοκτήτη πρατηρίου βενζίνης (τώρα το δουλεύει ο αδελφός του, Δημήτρης) από το Διακοπτό και έχων αναλάβει την υπεράσπιση σχεδόν των μισών ομάδων όλων των κατηγοριών, αλλά και την ανάληψη άλλων υποθέσεων που απαιτούσαν λεπτούς χειρισμούς και υψηλές γνωριμίες, ήρθε στα χέρια με τον ιδιοκτήτη του Βύζαντα Μεγάρων, Κ. Κοσσυβάκη, όταν διαπίστωσε ότι ο τελευταίος, τον οποίον υπερασπιζόταν (!), μιλούσε απρεπώς προς την έδρα: «Σου είπα δεν πρέπει να μιλάς στον πρόεδρο του δικαστηρίου λες και βρίσκεσαι σε καφενείο».

Η κόντρα τους έφτασε στο απόγειό της όταν κατέβηκαν στην είσοδο του κτιρίου, με τον Β. Γκαγκάτση να τους καλεί να σταματήσουν, γιατί «έχουμε ξεφτιλιστεί, ακούγεστε σε όλη τη Θεμιστοκλέους». Στον δρόμο όπου είχε έδρα η ΕΠΑΕ, εκεί όπου «διαμένει» τώρα η Φούτμπολ Λιγκ, εκεί όπου είχε το πρώτο του δικηγορικό γραφείο ο Αργύρης Λίβας, από εκεί έφευγε μία μέρα της εβδομάδας για να πάει να παίξει μπάλα με την ομάδα δικηγόρων που φέρει το όνομα «Δημοσθένης».

Στην πολυκύμαντη δικηγορική διαδρομή του έχει υπερασπιστεί και την Ηλιούπολη, ομάδα που είχε υποβιβαστεί καθώς πρωταγωνίστησε στα «στημένα» παιχνίδια, αλλά και όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα αυτής.

Η πολυσχιδής δράση του Αιγιώτη δικηγόρου, πατέρα δύο κοριτσιών που βρίσκονται στην εφηβεία ή κοντά σ’ αυτήν, φαίνεται ότι είχε ενοχλήσει πολλούς, ορισμένοι εκ των οποίων αποδίδουν στον Αργύρη Λίβα φιλικές σχέσεις με έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων για το ναρκοπλοίο «Noor 1», στα γραφεία του οποίου, ως θρυλείται, ήταν συχνός επισκέπτης. Ισως γιατί αυτά βρίσκονταν κοντά στην οικία του… Ενδεχομένως γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς…

ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε την υπόθεση και της ΠΑΕ Βέροια, η οποία κατηγορήθηκε, ακόμα και από παλιούς παίχτες της, καθώς και τον παλιό της προπονητή, ότι είχε χειραγωγήσει τον προ τριετίας αγώνα της με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη (3-0), ώστε να έρθει over.

Επίθεση-μήνυμα «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Ελάχιστα στοιχεία άφησαν πίσω τους οι δύο ένοπλοι δράστες που την περασμένη Τρίτη πυροβόλησαν τον δικηγόρο Αργύρη Λίβα. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχουν στις έρευνες, αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, το οποίο εκτελέστηκε από «επαγγελματίες» που έδρασαν κατόπιν συμβολαίου. Εκτιμούν ότι η ένοπλη επίθεση είχε στόχο να στείλει «μήνυμα» στον δικηγόρο και οι επικεφαλής των ερευνών αναζητούν τον ηθικό αυτουργό στο επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος.

Την ίδια στιγμή, οι φυσικοί αυτουργοί της αιματηρής επίθεσης αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι είδαν δράστες και θύμα να διαπληκτίζονται λίγη ώρα πριν πέσουν οι πυροβολισμοί. Επειτα, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον πυροβολούν στα πόδια.

Επιβιβάστηκαν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και εξαφανίστηκαν. Και οι δύο φορούσαν κράνη και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.
Αξιωματικοί αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα οι δράστες ήταν «πληρωμένα πιστόλια», που ήξεραν τι έκαναν, είχαν θέσει υπό παρακολούθηση τον δικηγόρο και γνώριζαν τα δρομολόγια και τις μετακινήσεις του. Επίσης, η επίθεση εκδηλώθηκε σε ώρα αιχμής, στις 5.45 το απόγευμα που υπάρχει αυξημένη κίνηση, και το στοιχείο αυτό δείχνει ότι οι δράστες γνώριζαν τι έκαναν, επιδεικνύοντας τόλμη και αυτοπεποίθηση.

Εξετάζουν παλιές επιθέσεις

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τις υποθέσεις που έχει χειριστεί στο πρόσφατο παρελθόν ο δικηγόρος, ούτως ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα πιθανό κάδρο υπόπτων. Παράλληλα, αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να εντοπίσουν τις κινήσεις των δραστών. Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει και η κατάθεση του δικηγόρου, μόλις είναι σε θέση να μιλήσει στους αστυνομικούς, καθώς ενδέχεται να υποδείξει πιθανά κίνητρα της επίθεσης, αλλά και να προσφέρει σημαντικά στοιχεία για την ταυτοποίηση των δραστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X