Η εξομολόγηση του Μόρα

Η εξομολόγηση του Μόρα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που έκανε στη Λάρισα ο Βαγγέλης Μόρας για να ενημερώσει σχετικά με τον σύλλογο Save Μοras. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την προσπάθεια που γίνεται αλλά και για την καριέρα του και φυσικά την Εθνική ομάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην αμυντικού της ΑΕΚ.

Για την εκδήλωση στη Λάρισα:

«Έγινε η παρουσίαση του σωματείου Save Moras στη Λάρισα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν. Σιγά-σιγά πιάνουμε δουλειά. Στόχος μας είναι απλώς να κάνουμε κάτι για να ενημερώσουμε τον κόσμο. Πως η διαδικασία δεν πονάει και δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στο άτομο που θα αποφασίσει να το κάνει. Και εμείς το περάσαμε και το ζήσαμε στην οικογένεια μου. Ξέρουμε τι σημαίνει να κάνεις μεταμόσχευση. Η εκδήλωση πήγε πολύ καλά. Περάσαμε το μήνυμα που θέλαμε με πολύ καλό και ξεκάθαρο τρόπο. Δώσαμε στον κόσμο να καταλάβει τι σημαίνει να είσαι δότης μυελού των οστών. Την ημέρα της εκδήλωσης έγιναν 80 άτομα δότες».

Για τη διαδικασία:

«Ο καθένας συμπληρώνει σε ένα χαρτί τα στοιχεία του και κάνει μια διαδικασία με τη λήψη σάλιου με μπατονέτα. Εάν είσαι συμβατός δότης και σε επιλέξουν τότε, αφού υποβληθείς στις ιατρικές εξετάσεις, προχωρά η διαδικασία. Απλώς είναι μικρές οι πιθανότητες για να βρεθεί συμβατότητα. Και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι. Στη συνέχεια, ακολουθείς μια διαδικασία με ενέσεις και στο τέλος γίνεται η μεταμόσχευση. Συνδέεσε με ένα μηχάνημα για πέντε ώρες και δίνεις βλαστοκύτταρα».

Εάν υπάρχει ανταπόκριση:

«Υπάρχει ανταπόκριση και αυτό οφείλεται καθαρά στην ενημέρωση. Εάν διαδοθεί σωστά τότε θα είναι μεγαλύτερη. Είναι δύσκολοι καιροί και γι’ αυτό δεν είναι εύκολο να φέρεις τον Έλληνα κοντά. Δυστυχώς με όσα γίνονται απομακρυνόμαστε. Βέβαια, ο Έλληνας έχει αποδείξει στα δύσκολα πως όταν χρειάζεται τότε βοηθά. Χρόνια τώρα προσπαθούν οι υπεύθυνοι να βοηθήσουν και να ενημερώσουν για το πως μπορεί κάποιος να γίνει δότης μυελού των οστών. Όλοι μαζί και με άλλους συλλόγους προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι. Κυρίως να ενημερώσουμε ότι η διαδικασία είναι απλή».

Εάν επιθυμεί να συνεχίσει στην Ελλάς Βερόνα:

«Ο στόχος μου είναι να μείνω εκεί. Είμαι καλά και δεν σκέφτομαι να φύγω. Υπάρχει διάθεση από όλους μας. Σκέφτομαι μόνο να τελειώσει η χρονιά καλά, να σωθεί η ομάδα και μετά θα μιλήσω με τη διοίκηση. Θα προσπαθήσω να μείνω στη Βερόνα. Δεν ξέρω τι θα συμβεί βέβαια. Αλλά στόχος μου είναι να παραμείνω. Αν δεν συμφωνήσουμε τότε θα ψάξω κάτι άλλο. Έχω πει πως θα ήθελα και μια εμπειρία κάπου αλλού. Πάντως, δεν πρόκειται να γυρίσω να παίξω ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Είμαστε τελευταίοι αλλά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εύχομαι σύντομα να ξεκινήσουμε να παίρνουμε βαθμούς. Να κάνουμε ένα καλό δεύτερο γύρο, όπως και τα τελευταία χρόνια. Δεν έχουν αλλάξει οι ποδοσφαιριστές. Ο βασικός κορμός παραμένει ο ίδιος. Άρα δεν έχουμε ξεχάσει να παίζουμε. Ούτε η νοοτροπία της ομάδας έχει αλλάξει. Απλώς, η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά. Είχαμε και αρκετούς τραυματισμούς. Μια ομάδα όπως η Βερόνα δεν μπορεί να καλύψει το κενό 4-5 βασικών παικτών. Ήταν λογικό μετά από το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα να αλλάξει ο προπονητής».

Για την καριέρα του:

«Στόχος μου είναι να παίζω άλλα τρία χρόνια. Θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό στις ημέρες μας να παίζει ένας ποδοσφαιριστής σε τέτοια ηλικία από την στιγμή βέβαια που έχει σταθερή πορεία στην καριέρα του και είναι καλά προπονημένος».

Για την Εθνική ομάδα:

«Ας τα αφήσουμε όλα πίσω. Θα φανεί από τον Μάρτιο αν υπάρχει διάθεση να αλλάξει η κατάσταση. Δεν σημαίνει πως αυτό συμβαίνει μόνο με τα θετικά αποτελέσματα. Απλώς τότε θα έρθουν οι νίκες γρηγορότερα. Είναι συνδυασμός πραγμάτων για να αντιστραφεί το κλίμα. Πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές που καλούνται στην Εθνική να παίζουν μέσα στο γήπεδο για την ομάδα και τους συμπαίκτες τους. Έγιναν πολλές αλλαγές απότομα. Αυτό το κλειστό γκρουπ ήταν εκείνο που έφερνε αποτελέσματα. Έτσι πρέπει να είναι και πάλι. Εμείς για να πάμε στην Εθνική περιμέναμε τη σειρά μας. Κάναμε καλές σεζόν, αλλά δεν ερχόταν η κλήση. Απλώς περιμέναμε τη σειρά μας. Ελπίζοντας ότι θα έρθει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X