Καλοκαιρινές αφίξεις σε χειμερινό έλεγχο

Καλοκαιρινές αφίξεις σε χειμερινό έλεγχο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πρώτο μισό της φετινής σεζόν έχει περάσει. Και το enwsi.gr βάζει στο μικροσκόπιο του, τα πεπραγμένα των δέκα μεταγρααφών που έκανε η ΑΕΚ, το περασμένο καλοκαίρι.

Αλάιν Μπαρόχα: Ο Βενεζουελάνος τερματοφύλακας αμά τη αφίξει του, κέρδισε και την θέση του βασικού κάτω από τα δοκάρια. Και την έχασε μόνο στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου, λόγω του τραυματισμού του. Έχει δείξει εξαιρετική εικόνα σ’ αυτό τον πρώτο γύρο και σ’ ορισμένα ματς είχε καταλυτική παρουσία. Ίσως με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα. Τερματοφύλακας με εντυπωσιακά ρεφλέξ και με εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Ροντρίγκο Γκάλο: Από τους λίγους παίκτες που έχουν παίξει στην βασική ενδεκάδα και στα 15 παιχνίδια του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Έχει δείξει πως είναι ένα δεξί μπακ με πολλές επιθετικές αρετές. Άλλωστε μετρά ήδη στο πρωτάθλημα ένα γκολ και τρεις ασίστ. Στα περισσότερα ματς έχει βοηθήσει εξαιρετικά την επιθετική λειτουργία της ομάδας, καθώς έχει και πολύ καλά κτυπήματα στις στημένες φάσεις. Έδειξε πάντως πως έχει και αδυναμίες ως προς τα αμυντικά του καθήκοντα.

Θέσαρ Άρθο: Περίμενε μέχρι τις 22 Νοεμβρίου για να κάνει το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, στο ματς με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Είναι ένα στόπερ με συγκεκριμένες αρετές και δεδομένες αδυναμίες. Ο Πογέτ τον έχει μονιμοποιήσει ως παρτενέρ του Κολοβέτσιου στο κέντρο της άμυνας. Στα τρια πρώτα παιχνίδια που έπαιξε είχε θετική παρουσία, δεν συνέβη όμως το ίδιο με Πανιώνιο και με Λεβαδειακό.

Ντίντακ Βιλά: Χρειάστηκε χρόνο στο ξεκίνημα της σεζόν ο Ισπανός μπακ για να μπορέσει να φτάσει σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Ενώ στην συνέχεια ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς. Έχει παίξει σε εννέα ματς πρωταθλήματος και έχει δώσει και μια ασίστ. Είναι ποδοσφαιριστής με ποιότητα και στις καλές του μέρες, βοηθά πολύ την ομάδα. Του λείπει η σταθερότητα.

Αντρέ Σιμόες: Από τους κορυφαίους παίκτες της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Ο Πορτογάλος μέσος χρειάστηκε κάποιο διάστημα να προσαρμοστεί, αλλά ως δεύτερο αμυντικό χαφ είχε δείξει την αξία του. Μάλιστ η αντικατάσταση του στο Καραϊσκάκη, έφερε την… καταστροφή. Όταν πάντως ο Πογέτ τον μετέτρεψε σε μοναδικό “κόφτη”, ο Σιμόες βρήκε πραγματικά τον αγωνιστικό του εαυτό. Ένα “μηχανάκι” στην μεσαία γραμμή της ΑΕΚ και μπροστά στα στόπερ. Έπαιξε στα 14 από τα 15 ματς του πρώτου γύρου και έβγαλε και μια ασιστ.

Ρόναλντ Βάργκας: Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών, ο Βενεζουελάνος είχε σημαντική προσφορά στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Πέτυχε τέσσερα γκολ και έδωσε και δυο ασίστ, σε 11 συμμετοχές. Όμως στην ουσία, ο Βάργκας έδωσε πολύ λιγότερα στην ομάδα, απ’ όσα θα μπορούσε. Άλλωστε το τελευταίο καλό του παιχνίδι, ήταν στα τέλη Οκτωβρίου απέναντι στον Ηρακλή. Από τότε είναι χαμένος.

Ντιέγκο Μπουονανότε: Ήταν η κορυφαία μεταγραφή του περασμένου καλοκαιριού. Και ως τέτοια θα πρέπει να αξιολογηθεί. Ο Αργεντινός έχει πάρει χρόνο συμμετοχής στα 14 από τα 15 ματς του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Μόλις όμως στα μισά, έχει ξεκινήσει ως βασικό.  Έχει πετύχει πέντε γκολ, έχει κερδίσει ένα πέναλτι, αλλά δεν έχει δώσει ούτε μια ασιστ. Ο Δέλλας τον άλλαξε πολλές θέσεις μέσα στο γήπεδο. Ο Πογέτ προσπαθεί να τον μονιμοποιήσει ως αριστερό εξτρέμ με ρόλο πιο ελεύθερο. Ο Μπουονανότε έχει κάνει κάποια καλά ματς, αλλά ηγετικό προφίλ δεν έχει βγάλει μέχρι τώρα στο γήπεδο.

Κυριάκος Ανδρεόπουλος: Τον νεαρό μέσο δεν τον εμπιστεύτηκε καθόλου ο Δέλλας και δεν του έδωσε καμία ευκαιρία. Επί Πογέτ εκείνο που αποφασίστηκε, είναι να παραχωρηθεί με την μορφή δανεισμού, προκειμένου να πάρει ματς στα πόδια του και να επιστρέψει.

Ράφικ Τζεμπούρ: Μετά την πρεμιέρα με τον Πλατανιά τραυματίστηκε και έχασε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Πλέον έχει επιστρέψει, έχει προλάβει να παίξει σε πέντε ματς και να πετύχει ένα γκολ, να δώσει μια ασίστ και να κερδίσει και ένα πέναλτι. Έχει αρχίσει να βρίσκει τον ρυθμό του και ψάχνει και μια μόνιμη ανοικτή γραμμή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος: Δεν έχει “γράψει” καθόλου αγωνιστικά λεπτά στο πρωτάθλημα ο νεαρός ακραίος. Λίγα λεπτά στο κύπελλο απέναντι στην Λάρισα έχει παίξει. Ο Πογέτ πάντως εκτιμά τα προσόντα του και την ταχύτητα του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X