Σάκοτα: «Δεν έχεις δικαίωμα να αποτύχεις στην ΑΕΚ»

«Τρέλα» για τον Αγγελόπουλο από τον κόσμο και ενθουσιασμός για τη «Βασίλισσα»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την απόφαση του να φύγει από τους πάγκους και να συνεχίσει από άλλο πόστο στην ΑΕΚ μίλησε στον OTE TV ο Ντράγκαν Σάκοτα. Ο Σέρβος πρώην προπονητής της ΑΕΚ και νυν τζένεραλ μάνατζερ τόνισε μάλιστα ότι δεν… διψά πια τόσο πολύ για να συνεχίσει την προπονητική και μίλησε για τους στόχους της Ενωσης.

Αναλυτικά, ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε μεταξύ άλλων για τα εξής:

Για τον νέο του ρόλο, ως τζένεραλ μάνατζερ: «Υπήρχε αυτό το σχέδιο για το 2016. Όμως, ο Ντούσαν μου είπε να σκεφτώ αν πρέπει να συνεχίσω στο πόστο του προπονητή. Το πόστο του προπονητή είναι πιο δύσκολο από αυτό του τζένεραλ μάνατζερ. Κρίνεσαι από κάθε άνθρωπο. Οι ευθύνες είναι τεράστιες. Στην ΑΕΚ δεν έχεις το δικαίωμα να αποτύχεις».

Για το αν θα μπορούσε να γίνει προπονητής σε άλλη ομάδα: «Σιγά-σιγά τώρα το προσπαθώ να αλλάξω ρόλο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Υπάρχουν άλλοι μεγαλύτεροι ηλικιακά προπονητές από εμένα, αλλά εγώ ξεκίνησα από πολύ νωρίς σαν πρώτος προπονητής, αφού σαν παίκτης είχα τραυματισμό. Δεν… διψάω τόσο πολύ. Αν μου τύχει να είμαι προπονητής στους… Λέικερς, το συζητάμε. Στην ΑΕΚ υπάρχει ένα σχέδιο, που το δουλεύουμε. Πάμε καλά, βάσει σχεδίου. Μην ξεχνάμε ότι μέχρι δύο χρόνια πριν, παίζαμε ντέρμπι με το Ψυχικό και το Λαύριο. Τώρα μεγάλωσαν αρκετά οι φιλοδοξίες μας».

Για το αν έδωσε κάποια ιδιαίτερη συμβουλή στον Ζντοβτς, για τον ερχομό του στην ΑΕΚ, συμπλήρωσε: «Δεν του είπα κάτι καινούριο. Ξέρει τα πάντα από την Ελλάδα. Ήταν έξι χρόνια εδώ. Αφήνει ένα καλύτερο πρωτάθλημα θεωρητικά, όπως είναι το τουρκικό, για να έρθει στην ΑΕΚ. Αυτό τα λέει όλα».

Για το αν η ΑΕΚ θα μείνει στην Ευρωλίγκα, ή θα πάει στο νέο Champions League της FIBA, ο Σάκοτα τόνισε: «Συζητάμε για όλα τα ενδεχόμενα. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό στην Ευρώπη».

Για το αν η Γαλατάσαραϊ έπαιξε… περίεργο παιχνίδι, με την ήττα της τελευταίας αγωνιστικής από τη Νίζνι, ξεκαθάρισε: «Είμαι σίγουρος. Δεν είναι ώρα για κλάματα. Έγινε όμως μια αλλοίωση στον όμιλο μας και εμείς είχαμε ζημιά. Η Γαλατάσαραϊ έχασε ανέλπιστα. Είναι περίεργο, ένας έμπειρος προπονητής και μια ομάδα με την ποιότητα της Γαλατάσαραϊ, να χάσει έτσι».

Για το τι έχει αλλάξει στο μπάσκετ, εν συγκρίσει με τα παλαιότερα χρόνια: «Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από εκείνη την εποχή. Η φιλοσοφία δεν έχει αλλάξει όμως. Οι συνθήκες αλλάζουν. Από εκεί και πέρα, παίζει ρόλο και τι ταλέντο έχεις στα χέρια σου».

Για την επιλογή του Ντάνιελ Όρτον στην αρχή της χρονιάς: «Το ξέραμε από την αρχή, ότι ήταν δύσκολος χαρακτήρας. Ποτέ όμως δεν το καταλαβαίνεις πραγματικά, αν δεν το δεις από κοντά».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ έμεινε εκτός του Last-32 του Eurocup, αν και έκανε πέντε νίκες: «Είναι σαφές ότι έπρεπε να περάσει η ΑΕΚ. Έμεινε έξω με πέντε νίκες. Τώρα αν έκανε λάθος ο Καλαμπόκης, σε μια φάση στο τέλος, αυτό συμβαίνει».

Για το θέμα με τον Άγγελο Κορωνιό: «Είναι παρεξήγηση κατά 99%. Δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω».

Για τα όσα συνέβησαν με τον Ντούσαν Σάκοτα και μερίδα του κόσμου: «Ήταν πολύ άδικο αυτό που είχε γίνει με τον Ντούσαν. Το κατάλαβε και ο κόσμος. Είναι σουτέρ, δεν είχε καθόλου ψυχολογία. Λίγοι άνθρωποι πήγαν στον… θάνατο και γύρισαν. Έχει μια εμπειρία, που δεν την έχουν ζήσει οι άλλοι. Μάλιστα, για να πειστεί να παίξει ξανά στην ΑΕΚ, ήρθαν στο σπίτι μας πολλοί άνθρωποι. Είτε απλοί οπαδοί, είτε μέλη της ομάδας του 68’».

Για τις πολλές μαζεμένες ήττες που υπήρχαν πριν από λίγο καιρό: «Οι συνεχόμενες ήττες ήρθαν με πολλές ατυχίες, όπως του ότι ο καλύτερος παίκτης μας, χτυπούσε στο… λεωφορείο. Παλεύαμε όλα τα ματς και χάναμε στις λεπτομέρειες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X