Κουμάντο κάνει αυτός

Διπλή κίνηση ενίσχυσης για τη «Βασίλισσα»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δικαίωμα στην κριτική έχει ο κάθε οπαδός. Αναφαίρετο. Αδιαμφισβήτητο. Αλλά δεν δέχομαι πως στο γήπεδο ισχύει το ρητό, πως ο πελάτης έχει πάντα δίκιο. Αφ’ ενός, επειδή εγώ δεν πιστεύω πως ο οπαδός (και ειδικά ο Ενωσίτης) είναι πελάτης και αφ’ ετέρου, επειδή στις οργανωμένες ομάδες τις αποφάσεις δεν λαμβάνει ο κόσμος, αλλά η διοίκηση. Και είναι τυχερή η ΑΕΚ στη σημερινή συγκυρία, που σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ διαθέτει ισχυρές διοικήσεις που δεν άγονται και φέρονται από τα θέλω του καθενός (μας).
Για το θέμα του Σάκοτα έχω εκφραστεί επανειλημμένως. Θεωρώ μεγάλο λάθος όσα συνέβησαν χθες. Θεωρώ απαράδεκτο την αποδοκιμασία της ομάδας κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Θεωρώ τραγικές τις δηλώσεις του Σάκοτα περί «στημένων». Στημένοι από ποιον και γιατί. Προκατειλημμένοι πιθανότατα, ακόμα και εμπαθείς μπορεί να ειπωθεί για κάποιους, αλλά «στημένοι» είναι βαριά λέξη. Και θα πρέπει να αναιρεθεί, για να κλείσει η διορθωτική δήλωση που έγινε χθες.
Βέβαια, δεν ψάχνω αθλητικό πολιτισμό και πολυτέλειες. Ο οπαδός φρικάρει, τρελαίνεται, ανεβάζει σφυγμούς, ξεσπά. Δεν μπορεί να ελεγχθεί. Ειδικά, όταν δημιουργείται περιρρέουσα ατμόσφαιρα και κλίμα που συντηρεί την αρρώστια. Επί εβδομάδες, η σπέκουλα λειτουργεί. «Δεν κάνει, είναι παρωχημένος, είναι συνταξιούχος, προσπαθεί να βολέψει τον γιο του» και άλλες φαιδρές ιστορίες. Φαιδρές, γιατί χάνεται η πραγματική κριτική που πρέπει να ασκηθεί στον Σάκοτα.
Για να ξέρουμε τι λέμε, με τις φτωχές μπασκετικές γνώσεις που διαθέτω. Δεν ξέρω τα πικ εν ρολ και τα άλλα κόλπα, αλλά βλέπω μια ομάδα που στις πιο βασικές της θέσεις (πλέι μέικερ και σέντερ) έκανε λανθασμένες επιλογές. Και αν ο Ορτον ήταν ένα στοίχημα που χάθηκε, οι επιλογές των Γουόρεν (κυρίως) και του Ανοσίκε, υπήρξαν πλήρως αποτυχημένες. Και αυτές πληρώνει εν πολλοίς η ΑΕΚ, τόσο στην ήττα από τον Αρη, όσο και στον ευρωπαϊκό αποκλεισμό.
Αλλά ας δούμε και λίγο την πραγματικότητα. Οσοι παρακολουθούν γραφόμενα μου, ξέρουν πως δεν θέτω κανένα ταβάνι 3ης θέσης. Δεν μπορώ να περιορίζω την ΑΕΚ σε τέτοιες ιστορίες. Αλλά ενώ δεν έχουμε φτάσει στα μισά της σεζόν, η μοναδική αποτυχία της ΑΕΚ είναι η ήττα από τον Αρη. Δεν λησμονώ τον κυπελλικό αποκλεισμό, αλλά ήταν ειδικών συνθηκών. Οσον αφορά την Ευρώπη, η ΑΕΚ είχε την ατυχία να πέσει σε έναν ευρωλιγκάτο όμιλο, όπου υπήρξαν και πολλά περίεργα στα οποία δεν συμμετείχε.
Ωστόσο, τώρα δεν είναι ώρα για απολογισμούς. Το θέμα είναι αν ο Σάκοτα θα συνεχίσει στην ΑΕΚ. Για να μην τρελαθούμε, επειδή αυτός ο σύλλογος πρέπει να έχει συνέχεια. Και επίσης πρέπει να αναγνωρίζει και να τιμά τις αξίες του. Ο Σάκοτα είναι εκείνος που έχει φέρει το πρωτάθλημα, εκείνος που βγήκε μπροστά στην προσπάθεια αναγέννησης, εκείνος που ό,τι και αν γίνει, θα πρέπει να αναλάβει ρόλο αθλητικού διευθυντή στον σύλλογο, όπως έχει συμφωνηθεί με τον Αγγελόπουλο.
Προβλέψεις για το μέλλον δεν κάνω. Ρεπορτάζ καταγράφω και την άποψη μου. Πιστεύω πως ο Αγγελόπουλος θα επιχειρήσει να αποφασίσει με ηρεμία και έπειτα από συζήτηση με τον Σάκοτα. Ο Μανωλόπουλος μπορεί να προσφέρει προσωρινή διέξοδο. Αν ο Σάκοτα εκτιμά πως φθείρεται και θα χαθεί τελείως η μπάλα, τότε είναι προτιμότερο να φύγει από την άκρη του πάγκου. Αλλά αυτό θα πρέπει να αφορά τους δύο και την ειδική σχέση εκτίμησης και εμπιστοσύνης που έχουν αναπτύξει από πέρυσι.
Σε τέτοιες αποφάσεις, δεν χωρούν εγωισμοί και εμμονές. Αυτό που προέχει είναι το καλό της ομάδας και ο Αγγελόπουλος θα κρίνει σταθμίζοντας όλα τα δεδομένα ποιο είναι το προτιμότερο. Αλλά η απόφαση θα είναι δική του. Αυτήν δεν μπορούν πια να την επηρεάσουν παραγοντίσκοι και διάφορες άλλες γραφικές περιπτώσεις που έκαναν κουμάντο στην ΑΕΚ μέχρι και πριν από λίγους μήνες και δεν έχουν προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X