Όταν οι κακομοίρηδες θα πάρουν τα καλάσνικοφ

Όταν οι κακομοίρηδες θα πάρουν τα καλάσνικοφ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη χούντα, δεν την έζησα. Δεν ήμασταν καν στην Ελλάδα τότε. Διάβασα, έμαθα, άκουσα πολλά. Μεγαλώνοντας, κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να μπορείς να σκέφτεσαι, να μιλάς, να δρας ελεύθερα. Να μην έχεις κανένα δερβέναγα στο κεφάλι σου, καμία λογοκρισία, κανενός είδους έλεγχο. Ακόμα και η ασυδοσία που παρατηρείται αρκετές φορές, είναι προτιμότερη από κάθε μορφή ελέγχου του μυαλού και της ψυχής. Δυστυχώς όμως, έζησα τη σύγχρονη χούντα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Αυτά που έγιναν χθες στον Πειραιά, τα σάλια που πλημμύρισαν τον κόσμο από τον παραγκίσιο Σωκράτη, τον περίφημο Κασκαντέρ όπως είχε καθιερώσει ο ΦΚ στον «Δ» και τον ποδοσφαιρικό «δικτάτορα» Βαγγέλη, τον κατηγορούμενο για την εγκληματική οργάνωση, μόνο με τα καλαματιανά του Παπαδόπουλου και του Παττακού μπορούν να συγκριθούν. Μόνο με εκείνες τις γραφικές στιγμές, όπου οι «επαναστάτες» κορόιδευαν τον κόσμο μπροστά στα μάτια του.
Όπως κάθε δικτάτορας, όπως κάθε χουντικός ηγέτης, έτσι και αυτοί ξεσάλωσαν. Επί ημέρες έχουν βάλει τα όργανα της επικοινωνίας τους να πείσουν πως η ομάδα τους δεν έσκασε έπειτα από τη φάπα της Αρσεναλ. Πως θα έχουν στόχο να κάνουν το 30Χ30, σε ένα πρωτάθλημα ξεφτιλισμένο και κίβδηλο, που κάθε αγωνιστική προσβάλει περισσότερο τη νοημοσύνη. Με το αίμα να στάζει από το χειρουργείο του Στυλιαρά, ήρθε χθες ο Αρετόπουλος να κάνει πάλι τα δικά του στη Λιβαδειά.
Ωστόσο, όση πλύση εγκεφάλου και αν επιχειρούν, ο κόσμος τους αποδοκίμασε. Και ο Σωκράτης, ο αδίστακτος και ελεεινός δημιουργός της παράγκας, αναρωτήθηκε. «Οι κακομοίρηδες φίλαθλοι των άλλων ομάδων που έχουν τόσα χρόνια να πάρουν πρωτάθλημα θα έπρεπε να έρχονται με καλάζνικοφ (γέλια)». Ή αν προτιμάτε, εκείνα τα αηδιαστικά χο, χο, χο, που μόνο η ΑΕΚ είχε τον τρόπο να του βγάζει ξινά.
Και συνέχισε τις ειρωνείες – αφού πρώτα ξιφούλκησαν στην εσωτερική τους κόντρα, για το ποιος είναι ο πιο σκληρός δικτάτορας με τους περισσότερους τίτλους – λέγοντας με στόμφο: «Ελπίζω αν θέλει ο Μαρινάκης να αφήσει και κανέναν άλλο να πάρει πρωτάθλημα (γέλια)». Εμετός. Σιχαμάρα. Αηδία για εκείνους που όχι μόνο ληστεύουν, προκαλούν, λεηλατούν, αλλά με απίστευτο θράσος μιλούν δημόσια και με προσβλητικό τρόπο.
Κακομοίρης είναι ο Κόκκαλης και όλοι οι όμοιοι του. Η κακομοιριά δεν μπορεί να ανήκει και να χαρακτηρίζει ανθρώπους που προέρχονται από την προσφυγιά της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και του Πόντου. Από ανθρώπους που έμαθαν να είναι πάντα περήφανοι και δυνατοί, που έκαναν κουμάντο στους Τούρκους, που είχαν καβαλήσει τους συγκεκριμένους τύπους. Ο ΑΕΚτζής γεννήθηκε, είναι και θα είναι περήφανος. Κακομοίρηδες είναι αυτοί που πανηγυρίζουν σαν χαχόλοι, όταν νικούν σε στημένα παιχνίδια.
Κακομοίρηδες είναι όλοι εκείνοι που πιστεύουν πως μπορούν έστω να νιώσουν λίγη από τη σημασία της έννοιας Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως. Ενδεχομένως θα έλεγε ο Κόκκαλης τα ίδια στον πατέρα και τον γιο του, που υπήρξαν (ειδικά ο πατέρας του), ακραιφνείς Ενωσίτες. Θα τα έλεγε σε όλους εκείνους που δίχως καμία ντροπή, βρίζουν την ΑΕΚ και την προσφυγιά. Που αν δεν είχαν έρθει οι πρόσφυγες, ακόμα θα σαλαγούσαν πρόβατα και θα έτρωγαν φασολάδα.
Ο Κόκκαλης είδε το τέλος. Είδε τους κακομοίρηδες να παίρνουν τα καλάσνικοφ στα χέρια τους και να ξεκινούν την επανάσταση. Οι χούντες, όσο σκληρές και αν είναι, δεν κρατούν για πάντα. Ερχεται η στιγμή που γκρεμίζονται. Η επίσημη ανακοίνωση της ΑΕΚ, μπορεί να είναι και η μπροσούρα, η προκήρυξη της ποδοσφαιρικής επανάστασης. Σε δέκα μήνες, με τα «καλάσνικοφ» στα χέρια, η χούντα θα πέσει. Και τότε, θα δούμε τι κατάληξη θα έχουν και ποιοι θα είναι οι κακομοίρηδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X