Μαγκιά τους

Εκνευρισμός για τη διαιτησία
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να τα βάλουμε σε μια σειρά. Στην Τούμπα και με το ματς στο 1-1, ο διαιτητής δεν δίνει πέναλτι μαρς στον Σιμόες 15 λεπτά πριν από την λήξη. Στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός ανοίγει το σκορ με γκολ που μπαίνει από επιθετικό φάουλ. Και αν συμφωνήσουμε πως του Μποτία δεν ήταν επιθετικό φάουλ, τότε δεν ήταν και του Λαμπρόπουλου στη Νέα Σμύρνη και άρα έπρεπε να μετρήσει το γκολ της ΑΕΚ στις καθυστερήσεις. Πάμε παρακάτω. Στο ματς με τον Αστέρα στο ΟΑΚΑ, ο διαιτητής δεν βγάζει ούτε μισή κίτρινη κάρτα, παρόλο που δέκα φορές, όχι μια ή δυο, τις επιθέσεις της ΑΕΚ τις σταματούν με φάουλ έξω από την περιοχή. Και αποβάλλεται ο Βάργκας που όντως κτυπά εκτός φάσης, αλλά είναι απάντηση σε χειρονομία παίκτη του Αστέρα που δεν τιμωρείται καν. Όσο για το ματς στη Νέα Σμύρνη, έγινε ότι έγινε από τον διαιτητή και δεν χρειάζεται να κουράσω επαναλαμβάνοντάς τα.

Αν δεν σας κάνει κόπο, μετρήστε τους χαμένους βαθμούς. Θα σας εξυπηρετήσω για να μην ταλαιπωρήστε. Έντεκα είναι. Σχεδόν όσο είναι η απόσταση από τον ΟΣΦΠ. Τώρα εσείς θα μου πείτε πως τελικά το ματς στο Καραϊσκάκη έληξε 4-0 και επομένως γιατί στέκομαι στην φάση του Μποτία. Ή μπορεί να μου πείτε πως αν η ΑΕΚ είχε σέντερ φορ ή είχε έναν έμπειρο στόπερ, ενδεχομένως και να είχαν συμβεί άλλα πράγματα. Θα σας απαντήσω πως ο ΟΣΦΠ του Τσάμπιονς Λιγκ και των… επενδύσεων, για να κτίσει αυτή την διαφορά που έχει, όχι μόνο δεν βρήκε μπροστά τους τέτοιες διαιτησίες, αλλά είχε εξασφαλισμένη και την άβαντα τόσο όταν την χρειάστηκε όσο και όταν δεν την χρειάστηκε.

Γι αυτό λοιπόν θα μου επιτρέψετε να πω ότι είναι μαγκιά των παικτών της ΑΕΚ που, για παράδειγμα, είναι πάνω από τον ΠΑΟΚ στην βαθμολογία. Ένας ΠΑΟΚ που το έχει πάρει το σπρώξιμο του σε περισσότερα από ένα ματς και κυρίως σ’ αυτό με την ΑΕΚ. Επίσης είναι πάνω και από τον ΠΑΟ που δεν θυμάμαι ματς που να έχει ζήτημα με την διαιτησία. Μαγκιά των παικτών της ΑΕΚ που μέσα απ’ όλα αυτά που έγιναν στη Νέα Σμύρνη, στάθηκαν όρθιοι και μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων κυνήγησαν (και μπορούσαν) να νικήσουν.

Μαγκιά επίσης των παικτών της ΑΕΚ, που παρά τα όσα έχουν γίνει, εξακολουθούν να μην χαλάνε το μυαλό τους. Δεν τα έκαναν… όπα με ντου στον διαιτητή, ούτε στην Τούμπα όταν δεν δόθηκε το μαρς πέναλτι, ούτε στη Νέα Σμύρνη όταν επίσης δεν δόθηκε μαρς πέναλτι. Μια κουβέντα μόνο είπαν (και όχι όλοι), διότι άνθρωποι είναι οι παίκτες και οι διαιτητές σκάνε και γαϊδαρο και αμέσως γύρισαν στο παιχνίδι τους. Εξακολουθούν να έχουν στο μυαλό τους να παίξουν την μπάλα τους και μόνο. Ή τουλάχιστον να προσπαθήσουν να το κάνουν. Κάτι στο οποίο είχε συμβάλει και πριν ο Δέλλας αλλά και τώρα ο Πογέτ που παρόλο που έχει τρελαθεί μ’ αυτά που βλέπει από τους διαιτητές, έκανε μια σούπερ ντρίμπλα στη συνέντευξη Τύπου για να μην ρίξει λάδι στην φωτιά. Και κυρίως να μην χαλάσει το μυαλό των παικτών του. Το εύκολο για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, θα ήταν να κάνουν ροντέο και τ ματς στην Τούμπα και αυτό στη Νέα Σμύρνη. Το δύσκολο ήταν αυτό που έκαναν. Και στις περιπτώσεις προσπάθησαν μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να σκοράρουν.

Για να μην υπάρξουν τίποτε παρεξηγήσεις, ξεκαθαρίζω πως δεν είναι όλα καλώς καμωμένα στο αγωνιστικό κομμάτι. Αλλά είναι δεδομένο πως αν υπήρχε το 50-50 από την διαιτησία στα φετινά ματς της ΑΕΚ, θα κάναμε τώρα άλλη κουβέντα. Για παράδειγμα, μπορούμε να κουβεντιάζουμε με τις ώρες για το αν έγιναν (που έγιναν) λάθη στο αγωνιστικό κομμάτι του παιχνιδιού στη Νέα Σμύρνη. Αλλά όταν στο 12ο λεπτό, δηλαδή με το καλησπέρα σας, δεν δίνεται ένα πέναλτι που θα το σφύριζε και ο Ουζουνίδης, τότε αντιλαμβάνεστε πως η κουβέντα έχει ήδη χαλάσει. Κυρίως γιατί έχει μπει σ’ άλλες και σε λάθος βάσεις.

Και κάτι τελευταίο για το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Παρόλο που η τετράδα της άμυνας, πλην Κολοβέτσιου βρέθηκε σε κακό φεγγάρι, η ΑΕΚ δέχθηκε μια φάση (αυτή του γκολ) όταν έπαιζε με έντεκα και δυο όταν έμεινε με δέκα. Επίσης, παρόλο το σύστημα δεν είχε ισορροπία με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και… μπάταρε δεξιά, η αίσθηση που υπήρχε ήταν πως το ματς θα γύριζε η ΑΕΚ. Κυρίως διότι ο Μάνταλος είχε αρχίσει να ανεβαίνει και να ανεβάζει και την ομάδα. Αν δεν είχαν αλλάξει οι αριθμητικοί συσχετισμοί, θα είχαν αλλάξει αυτοί του σκορ. Το έχω ξαναγράψει. Η ΑΕΚ του Πογιέτ δεν πρόκειται να είναι θεαματική. Κυνική θα είναι. Δεν με χαλάει. Αρκεί ο κυνισμός να είναι και αποτελεσματικός.

ΥΓ: Η ιστορία της Σουόνσι τραβάει. Και ή πρέπει να πάρει προπονητή να τελειώνουμε ή να σταματήσει ο Πογέτ να κάνει ντρίμπλες σε σχετικές ερωτήσεις και να κλείσει το θέμα. Έχουμε τους Στυλιάρες, μην έχουμε και τους Κύκνους. Παραπάει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X