Το τείχος του Γκουστάβο

Λεπτή «κιτρινόμαυρη» γραμμή
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάθε ομάδα που επιθυμεί να θέτει στόχους και να διεκδικεί διακρίσεις οφείλει πρώτα απ’ όλα να έχει οργάνωση και «σφιχτή» αμυντική λειτουργία. Είναι συνήθως και το πιο εύκολο, δεδομένου πως άπτεται κυρίως της διάθεσης των παικτών να ακολουθήσουν τις εντολές του προπονητή. Ως δεδομένο πάντως είναι πως η ΑΕΚ του Πογιέτ, σε έξι παιχνίδια με τον Ουρουγουανό στον πάγκο, έχει δεχθεί μόνο δύο γκολ. Το ένα από το λάθος του Μπαρόχα με τον Αστέρα και το άλλο από την καραμπόλα της Κομοτηνής.
Αυτό το στοιχείο – έστω και αν αναγνωρίζουν άπαντες πως υπήρχαν και βατοί αντίπαλοι μέσα στην εξάδα – είναι εκείνο που ικανοποιεί τον Γκουστάβο περισσότερο και από το σερί νικών που έχει κάνει σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Γιατί επιθυμεί οι ομάδες του, να βγάζουν στο γήπεδο το πάθος, τον δυναμισμό, την άρνηση της ήττας, που έβγαζε και εκείνος όταν αγωνιζόταν.
Η λέξη που έχουν εμπεδώσει πλέον οι «κιτρινόμαυροι», καθώς την έχουν ακούσει εκατοντάδες φορές από το στόμα του Πογιέτ, είναι το organized. Να οργανωθούν δηλαδή, να κρατήσουν ισορροπία, να πετύχουν το περιβόητο τρανζίσιον από την άμυνα στην επίθεση. Χαρακτηριστική είναι η σκηνή στο φινάλε του ματς με την Καλλονή, όταν ακόμα και στα τελευταία λεπτά ζητούσε επίμονα από τους παίκτες του να είναι συνεπείς στα αμυντικά τους καθήκοντα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X