Να συνεχίσει στο εξωτερικό θέλει ο Παπασταθόπουλος

Στην τριάδα των αρχηγών της εθνικής ο Παπασταθόπουλος
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ, Σωκράτης Παπασταθόπουλος μπορεί να μην αγωνίστηκε με την Ντόρτμουντ στη νίκη του ΠΑΟΚ στο φινάλε των ομίλων του Europa League ωστόσο μετά τη λήξη του μίλησε για τη νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης, τον Ολυμπιακό, την απουσία του από την Ελλάδα και ότι δεν σκέφτεται να επιστρέψει σε αυτήν και την Εθνική μας ομάδα. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός μας που αγωνίζεται από το 2013 στη γερμανική ομάδα που έχει για έδρα της την Βεστφαλία τοποθετήθηκε στην κάμερα του ΟΤΕ TV για το πως είδε τον ΠΑΟΚ σε συνδυασμό και με την παρουσία των φιλάθλων του στην έδρα της Ντόρτμουντ ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Εθνική ομάδα μπορεί και πάλι να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών.
Καταρχήν για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Ντόρτμουντ δήλωσε: “Ο ΠΑΟΚ στάθηκε πάρα πολύ καλά στο γήπεδο. Εμείς δεν παίξαμε καλά και όταν είσαι η καλύτερη ομάδα στα χαρτιά πρέπει να το αποδεικνύεις και στο γήπεδο. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ που του εύχομαι καλή συνέχεια με μας να προχωράμε μπροστά”.
Για το αν ο ΠΑΟΚ άξιζε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League αυτή των 32 μαζί με τη Ντόρτμουντ δεδομένου ότι δεν έχασε σε κανένα από τα δύο παιχνίδια. Αυτό της Τούμπας είχε λήξει ισόπαλο με σκορ 1-1 ενώ σε αυτό στη Γερμανία η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε με 1-0. “Ο ΠΑΟΚ είναι μία καλή ομάδα και ίσως θα έπρεπε να είχε κερδίσει κάποια παιχνίδια παραπάνω για να προκριθεί και αυτός στην επόμενη φάση κάτι όμως που δεν έγινε και έμεινε πίσω στη βαθμολογία”.
Σε ερώτηση για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Γερμανίας και όχι μόνο για να βρεθούν στο πλευρό των ποδοσφαιριστών του Ιγκόρ Τούντορ δήλωσε: “Είναι ευχάριστο ότι δεν έγιναν επεισόδια και είδαμε μία πάρα πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Πιστεύω ότι είναι πολύ όμορφο να βλέπω ελληνικές ομάδες να έρχονται εδώ σαν Έλληνας ποδοσφαιριστής που είμαι και αγωνίζομαι στο εξωτερικό”.
Όσον αφορά το ενδεχόμενο η Ντόρτμουντ να αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση του Europa League τον Ολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό του από τη συνέχεια του Champions League είπε: “Οποιαδήποτε ομάδα και αν βρεθεί στο δρόμο μας όταν θα έρθει η ώρα της κλήρωσης αν είμαστε αυτοί που πρέπει και παίξουμε το ποδόσφαιρό μας μπορούμε να φτάσουμε έχοντας πάρα πολλές πιθανότητες για αυτό”.
Για το αν του λείπει η Ελλάδα όντας ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ τόνισε χωρίς δεύτερη σκέψη. “Η Ελλάδα μου λείπει σαν Ελλάδα. Από εκεί και πέρα στο επάγγελμά μου εδώ που βρίσκομαι τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλά. Μέχρι και πριν από κάποιο καιρό υπήρχε η σκέψη μου να επιστρέψω αλλά τώρα έτσι όπως βλέπω τα πράγματα μπορεί και να μην ξαναγυρίσω και να τελειώσω την καριέρα μου σε ομάδα του εξωτερικού”.
Κι όσο για την Εθνική μας ομάδα μετά τον αποκλεισμό της από το προσεχές Euro αφού είχε βρεθεί κοντά στην πρόκρισή της στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ο Παπασταθόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του. “Έχουμε πει πολλές φορές ότι υπάρχουν προβλήματα. Ήρθε νέος προπονητής και σαν πρώτη φορά που ήταν μαζί μας έδειξε ότι θέλει να αλλάξει κάποια πράγματα. Δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Να θυμηθούμε πως ήμασταν παλιά και να αρχίσουμε να κερδίζουμε παιχνίδια που θα μας δίνουν αυτοπεποίθηση έτσι ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας. Είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά πιστεύω ότι αν κάνουμε όλοι μια μεγάλη προσπάθεια η Εθνική μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της και να έχουμε μια καλή ομάδα για να πάμε σε μια μεγάλη διοργάνωση”.
Σχετικά με τη δική του συμβολή σε αυτή την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης ως μία από τις “παλιοσειρές” του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο Παπασταθόπουλος έδειξε τον δρόμο. “Θέλει υπομονή και δουλειά. Θέλει όλοι οι παίκτες που έρχονται με πρώτους αυτούς που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία να βάλουν το κεφάλι κάτω και να δουλέψουν όλοι μαζί για την Εθνική ομάδα”.
Τέλος για την ευχή του για τη νέα αγωνιστική περίοδο και τι προτιμάει μεταξύ της κατάκτησης της Μπουντεσλίγκα στο κυνήγι της Μπάγερν Μονάχου και αυτής του Europa Leaghe ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ δεν κάνει διάκριση. “Θέλω να κατακτήσω και τη Μπουντεσλίγκα και το Europa League με τη Ντόρμουντ. Από εκεί και πέρα θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο γιατί το να έχουμε την υγεία μας είναι αυτό που μετράει και μετά έρχονται όλα τα άλλα”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X