Το «Νίκος Ρίζος»!

Το «Νίκος Ρίζος»!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Αμερόληπτα», έτσι ονομαζόταν μια από τις πιο αγαπημένες στήλες μου, xristidis-χρηστιδηςτην διάβαζα λαίμαργα και με απόλαυση σαν να έβλεπα, παρέα με τον Άγιο Πέτρο, την τηλεοπτική αναμετάδοση του «ΑΕΚ- Κουήνς Παρκ Ρέϊντζερς 3-0, με Νίκο Χρηστίδη, Μίμη Παπαϊωάννου, Θεωμά Μαύρο». Η μυθική στήλη, που γέννησε κι έθρεψε «κιτρινόμαυρα» ΑΕΚοπατριαρχεία και ΑΕΚομητροπόλεις(!), ήταν στην τελευταία σελίδα, στην ιστορική εφημερίδα «Ένωσις», που κυκλοφορούσε την δεκαετία του ΄60 , με εκδότη-διευθυντής τον αξέχαστο Νίκο Βυζαντινό-Μολυβδά, αρθρογράφο της «Εστίας», πολιτικό και φυσικά σπουδαίο φίλο της Βυζαντινογέννητης ΑΕΚ.

Σε εκείνη την εβδομαδιάτικη, ανά Σάββατο, εφημερίδα ο Φι Κάπα πήρε το πρώτο χαρτζιλίκι του και είχε καταθέσει τα πιο πειστικά δείγματα, για τον μετέπειτα ερχομό του θρυλικού «Δικέφαλος», μέσω και της σχολιογραφικής στήλης του «Ένας Ενωσίτης μονολογεί». Τσάκιζε κόκαλα η στήλη και διαβαζόταν από όλο τον κόσμο, τότε, που το αναγνωστικό κοινό των εφημερίδων ήταν πολυχιλιάριθμο και απεικονιζόταν εκφραστικότατα από τους αναρίθμητους, οι οποίοι συγκεντρωνόντουσαν στην Πλατεία Ομονοίας!

dikefalosΟυρές σχημάτιζαν μπροστά στα κιόσκια των εφημεριδοπωλών, περιμένοντας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, να φτάσουν τα δέματα με τα αθλητικά φύλλα, που «μοσχοβολούσαν» από τα αστέγνωτα ακόμη χρώματα και την βενζίνη του Πιεστηρίου. Η «Ένωσις», ο προπομπός του αθάνατου «Δ», έκανε θραύση, εξαφανιζόταν από τους βιαστικούς, ΑΕΚοντοπαρισμένους, Ενωσιτόθρησκους πιστούς αναγνώστες! Θεέ μου, τι εποχή ήταν εκείνη, πόσο τυχεροί όσοι την έζησαν, για την ακρίβεια αυτοί , που οι ίδιοι την έγραψαν, την δημιούργησαν, την σκυταλοπαρέδωσαν στους τωρινούς-στους σημερινούς, τους κατά πολύ καλύτερους, όπως παραδεχόμαστε εντελώς ακομπλεξάριστα και προπάντων αμερόληπτα!
**************************************************************************************************************************
Αμερόληπτα θα βαδίσουμε σήμερα. Αμερόληπτα θα τα γράψουμε. Αμερόληπτα θα επικοινωνήσουμε. Αμερόληπτα, όπως ταιριάζει στον χαρακτήρα όλων των «κιτρινόμαυρων» και όπως ευαγγελίζονται οι τρεις ΑΕΚομάχοι (Βογιατζάκης- Καζαντζόγλου-Τσίλης), που με «το αίμα τους», με κόπο και μόχθο υπηρετούν τα πιστεύω τους, μέσω αυτού, του ηρωϊκού, σάϊτ, που μας φιλοξενεί.
Που μας δίνει βήμα εξωτερίκευσης «των σπλάχνων μας», έστω κι αν δεν είμαστε, προσωπικά, τίποτε πιο λίγο ή πιο πολύ από ένα απλό «Ενωσίτη» με τις ιδέες , αλλά και τις κουβέντες του να έχουν τις ρίζες στα Γρανιτσοχαλάσματα της «Φωκών και Καππαδοκίας» και την κορυφή της κεφαλής του να τεντώνεται-να τεντώνεται για «να υψωθεί» ως τον τρούλο του «Αγιά Σοφιά»!
*****

 

Γράψαμε μόλις πριν, για τον τρούλο του «Αγιά Σοφιά»…Είναι μερικές φορές, που με τα όσα ακούς ή βλέπεις σε κάνουν να αναρωτιέσαι «Να πέσω, να βουτήξω κάτω, ή όχι;»! tsipras-τσιπραςΓια τον τρούλο, για το ύψος του «Αγιά Σοφιά», ο δημαρχοκλητήρας σκαρφίστηκε «τέχνασμα», για να βγάλει ψεύτη το Νίκο Στράτο, που αποχωρώντας από το ΟΑΚΑ, μετά τη νίκη επί της Καλλονής, δήλωσε, θαρρείς για κέρασμα, που είχε την ονομαστική γιορτή του: «Την Τετάρτη θα έχουμε στα χέρια μας την οικοδομική άδεια»!

Πάει κι αυτή η Τετάρτη, όπως επισημαίνει ο οξυδερκής, δηκτικός, ασυμβίβαστος και οραματιστής «Σπορτς Τριούνφο». Το μόνο, που συνεχίζουμε να έχουμε στα χέρια μας, είναι το πασίγνωστο διαφημιστικό σποτ, ηθελημένα και σατιρικά από μας ολίγον τι παραποιημένο και με όλο το συμπάθιο , αλλά και το χιούμορ (είτε μπλακ, είτε μπλακογέλοου- μαυροκίτρινο)!

Το σποτ «Στου Βασιλόπουλου και με το πουλί στο γάλα»! Γιατί, μήπως είναι ψέματα, ότι πρόκειται για «πουλίσια υπόθεση»; Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια! Και η οποία συνεχίζεται και θα διαιωνίζεται όσο δεν υπάρχει, ούτε στην πράξη, ούτε στην θεωρία, η δυνατότητα, να αντιμετωπιστεί το τολμηρό «Φωκων-Καππαδοκικό» εύρημα: «Μωρέ, ποιος Αλέξης και Τσιπράσινα άλογα;»!
****
461977-souleiman-o-megaloprepis-ant1-726450Ο … «μοραλιστής» (προσέχουμε την ορθογραφία, γιατί άλλο το με ωμέγα, δηλαδή… «Μωραλιστής», που μπορεί να ξεβράζεται ακόμη κι από απόνερα του πειραϊκού λιμανιού!) δημαρχοκλητήρας, απαιτεί να είναι κοντό το ύψος του τρούλου και γενικά της οροφής του Δημητρομελισσανίδειου «Αγιά Σοφιά»! Με ηδονή και χιχιρίζοντας ο «μοραλιστής» (ο έχων ηθικές αξίες), διαπιστώνει κάθε τόσο και λιγάκι, όποτε αυτός αποφασίζει, πως τα καταφέρνει!

Και ότι οι Νικόστρατοι, Ανδρεόπουλοι, Ασλανίδηδες και λοιποί «Ενωσίτες» εκπρόσωποι, αποχωρώντας από την αίθουσα της «κάθε καρυδιάς καρυδοεπιτροπούλας», ακούνε πίσω στην πλάτη τους εν χορώ (αν όχι και με παιάνες από την φιλαρμονική του δήμου Χαλκηδόνας- Νέας Φιλαδέλφειας) την εξεδροεπωδό: «Και τώρα μπορείτε- μπορείτε- να πάτε – να Γρανιτσογκρεμιστείτε»!

Αυτό συμβαίνει σε μόνιμη βάση, οπότε το προχωράει ακόμη πιο βαθιά και μακριά, με θράσος … «5.000 δέντρων» (όσα του τάζει ο Μελισσανίδης, πως θα του φυτέψει αλά-Γιάννα, για να μείνει «αθάνατος» δημαρχοκλητήρας πάσης της Αττικής) , καταθέτοντας το σαδομαζοχιστικό: «Απαιτώ και το να είναι κοντό το γήπεδο, αν, αν, αν , αν , αν,αν…»! Υπονοεί, βέβαια: «…αν πότε = ποτέ(!) δείτε «Αγιά Σοφιά», τότε Ερντογάν-Σουλεϊμάν να με φωνάζετε»!
****

 

Εδώ, που είμαστε κι εκεί, που είναι αυτός, θυμηθείτε τούτο: gipedo-γηπεδοΜε τις πλάτες του τόσο σίγουρα καλυμμένες από τον εκάστοτε Λαφανίζοντα = αφανίζοντα τα σχέδια του «Αγια Σοφιά», ετοιμαστείτε Μελισσανιδονειρευόμενοι όλου του ΑΕΚοπλανήτη, για το εξής: Ο μοραλοφιλόδοξος, που αυτοκαθρεπτίζεται για αυριανός νέος πρωθυπουργός (!), να φτάσει ως και την Βουλή !
Εκεί για να καταθέσει παράλληλα με τα περί ύψους και … για περί την ονομασία του, (κατ’ αυτόν) «Αν γήπεδο πότε=ποτέ»! Δεν ξεδιψάει , ο ΑΕΚόφοβος, με ότι το θέλει κοντό! Η πλήρης ικανοποίηση του, να επιβάλλει και την ονομασία! Κάθεστε σε καρέκλα ή είσαστε ξαπλωμένοι στον καναπέ; Διαβάστε την αποκάλυψη: Σβήσιμο, με μια ασβεστο-ταβανοβουρτσιά το όνομα , που εμπνεύστηκε ο Νικαιωτο-Πειραιώτης ηγέτης της ΑΕΚ!
lefakis-stratos-panagidis-λεφακης-στρατος-παναγιδηςΣε όλους τους τοίχους των κτιρίων εντός, εκτός κι επί ταυτά της Νέας Φιλαδέλφειας και με «την βασιλ(οπουλι)ική σφραγίδα» στην ούγια, το νέο όνομα! Το οποίο , εννοείται, θα έχει εξασφαλίσει και την έγκριση των Κυριακοθωμαίδηδων Δευτεριάτικων κυριών-κυριών, Αυλωνίτη, Μαρουπά! Θα είναι επιλεγμένο, για να θυμίζει κάποιον…κοντό! Με κορυφαία προτίμηση το… «Νίκος Ρίζος»!
Τον πιο ονομαστό κοντό όλων των δεκαετιών του ελληνικού κινηματογράφου, από όσα δε θυμόμαστε, όταν συζητούσαμε με τον συγχωρεμένο ΑΕΚοκρητίκαρο, Γκρεκοφιλμάκια, τον Μιχάλη Λεφάκη, ο Νίκος Ρίζος ήταν οπαδός, αλλά όχι της ΑΕΚ. Ίσως της ίδιας ομάδας με του ξακουστού, ανάμεσα σε Πειραιώτες ομοϊδεάτες, φίλους, συμβούλους και μέντορες του, δημαρχοκλητήρα!
****

Αμ, τι νομίσατε, αναγνώστες του «Φωκών και Καππαδοκίας», 182625-napoleon_bonaparte14Κυριακοχήνες, Δημητροχαλκιάδες, Γιωργοτρόντζηδες, Σταυροδουβήδες, Γρηγοροπαναγόπουλοι, Βασιλογεωργίου, Βουδουροτάκηδες και λοιποί εκλεκτότατοι φίλοι; Πως ο «αλσύλιος», εξασφαλισμένη την καθολική πολιτικο-κομματική ιερόσυλη «ασυλία», δημαρχοκλητήρας, για όνομα κοντού, στο κοντό «Αγιά Σοφιά», θα προτιμούσε ποδοσφαιρικό όνομα, π.χ. του Μπουονανότε ή του Πλατέλλα ή έστω του Δομάζου ή του Νινιάδη ή του Ρομάνο, ακόμη και του Μέσι; Καλά, ακόμη να μάθετε τον… «Ν(απολεονοβλαμμένο).Φιλαδέλφειας», ότι ζει για το «κοντό γήπεδο», ακριβώς στο ύψος, που έχουν τα «Βατερλικά» κατά της ΑΕΚ, εκάστοτε κι ατελείωτα «το κοντό του και το μακρύ του»;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X