Και όμως, είναι (σχεδόν) πλήρης

Τρίμπαλο με σφραγίδα Πογιέτ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επί μήνες, από την περυσινή περίοδο ακόμα, η ίδια βασανιστική κουβέντα. Ποια είναι η ποιότητα των παικτών της ΑΕΚ, ποιο είναι το ταβάνι αυτών των παικτών, που μπορεί να φτάσει η ομάδα δίχως να κάνει και άλλες μεταγραφές. Και έρχονται τα τελευταία παιχνίδια. Οι τελευταίες προπονήσεις. Και ξαφνικά, τώρα που επέστρεψε και ο Τζεμπούρ και ο Μάνταλος και ο Μπακάκης, ξαφνικά οι λύσεις είναι πολλές και οι περισσότερες θέσεις καλυμμένες.
Θυμηθείτε μόνο όσα συνέβησαν στο ματς με την Καλλονή. Η ΑΕΚ στο ρελαντί, δίχως να απαιτηθεί κάποια εκτυφλωτική απόδοση, νίκησε εύκολα και διαδικαστικά με 3-0, χάνοντας ευκαιρίες για υπερδιπλάσιο σκορ. Και όμως, στον πάγκο του Πογιέτ υπήρχαν τρεις διεθνείς παίκτες (Μάνταλος, Βάργκας, Μπακάκης) και ο υπερχρήσιμος Κορδέρο. Εκτός αποστολής ήταν ο Μπαρμπόσα (εκ των πλέον φορμαρισμένων παικτών του πρωταθλήματος) και ο – επίσης διεθνής – Τζανετόπουλος.
Φτάνει η εβδομάδα για το ματς με τον Πανιώνιο και ειδικά μεσοεπιθετικά, φαίνεται πως κάποιοι εκ των Τζεμπούρ, Αραβίδη, Μπουονανότε, Βάργκας, Πλατέλλα, Μάνταλου, Μπαρμπόσα θα είναι ακόμα και εκτός αποστολής. Στο κέντρο, ο Κορδέρο ψάχνει χώρο στην 11άδα και οι Ανάκογλου, Ανδρεόπουλος, Φαγιέ ομάδα για να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Δεξιά η ΑΕΚ είναι σούπερ, αριστερά ο Ντίντακ είναι απλά ο καλύτερος μπακ του πρωταθλήματος.
Πριν υπάρξουν κραυγές διαμαρτυρίας και αντίθεσης, να ξεκαθαρίσω πως με αυτή τη διαπίστωση/σκέψη, δεν υποστηρίζω πως η ΑΕΚ δεν έχει ανάγκη μεταγραφών και ενίσχυσης. Κάθε ομάδα στον κόσμο, από τη Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ, μέχρι την Παρί και τη Μπάγερν, μπορεί να βελτιωθεί, κοιτάζει στην αγορά, παίρνει καλούς παίκτες. Αλλά παράλληλα, δουλεύει, εξελίσσει, βελτιώνει και δεν απαξιώνει αυτούς που έχει στο δυναμικό της.
Κοιτάζοντας πίσω, θεωρώ πως η ΑΕΚ έκανε δύο λάθη σε όλον τον μεταγραφικό σχεδιασμό της. Πρώτο, πως δεν πήρε εκείνο τον ρημάδι επιθετικό που θα έδινε μια λύση ακόμα στα φορ απόντος του Τζεμπούρ (και με δεδομένης της απαξίωσης για τον Κρισάντους, που δεν είναι τυχαίο πως παίζει καλά, όταν δεν υπάρχει κόσμος της ΑΕΚ που μουρμουράει κάθε φορά που ακουμπά τη μπάλα). Και ενδεχομένως, θα έπρεπε να είχε χειριστεί διαφορετικά τον Αρθο (ή να πάρει και κάποιον άλλο στη θέση του), που σίγουρα απέδειξε πως είναι χρήσιμος.
Το θέμα δεν είναι να κοιτάς πίσω. Το ζήτημα είναι πως μπορεί μια ομάδα να προχωρήσει. Ο Πογιέτ έθεσε ως όριο το ντέρμπι του δεύτερου γύρου με τον Ολυμπιακό. Εκεί, έχοντας δουλέψει ικανοποιητικό διάστημα με την ομάδα και έχοντας κάνει τις κατάλληλες κινήσεις ενίσχυσης, θα μετρήσει τις δυνάμεις του. Αλλωστε, πέραν της 2ης θέσης και του κυπέλλου, μια από τις βασικές προτεραιότητες της δουλειάς του Ουρουγουανού, είναι να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα είναι πραγματικά ανταγωνιστική τη νέα σεζόν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X