Ήταν ώρα της, να γίνει κυνική

"Όμορφη ατμόσφαιρα, δίκαιο αποτέλεσμα"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν είμαι απ’ αυτούς που ήθελαν να φύγει ο Σάντος από την ΑΕΚ επειδή έπαιζε, λέει, δυσκοίλιο και όχι επιθετικό ποδόσφαιρο και επειδή, λέει, έβγαζε την ψυχή του κόσμου με τις νίκες με μισό μηδέν. Δεν είμαι επίσης από εκείνους που απόλαυσαν εκείνον τον τελικό με τον ΟΣΦΠ, επειδή είχε οκτώ γκολ και 35 πέναλτι. Είμαι απ’ αυτούς που ακόμα καταριέμαι τον Σάχα για το τριπλό λάθος στις καθυστερήσεις και τον Νταρμπισάιρ για το γκολ με τα μπαμπάκια στη μύτη και την κεφαλιά με κλειστά μάτια σαν αυτή του Κώστα Βουτσά σ’ εκείνη την ελληνική ταινία που (ω τι σύμπτωση) σκόραρε ως παίκτης του ΟΣΦΠ.

Εκείνο που πρώτα και πάνω απ’ όλα μετρά, είναι η νίκη. Μέσα από τις νίκες κτίζονται οι ομάδες και ειδικά οι μεγάλες ομάδες, τρέφονται από τις νίκες. Όποιος είναι λάτρης του θεάματος μπορεί να πάει είτε στο Holiday on ice, είτε στο Μαύρο Θέατρο της Πράγας. Και τα δυο εντυπωσιακά θεάματα και τα συνιστώ. Το ποδόσφαιρο είναι πρωτίστως αποτέλεσμα και όποιος το αρνηθεί, θα πρέπει παράλληλα να παραδεχθεί πως απόλαυσε και το φετινό ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Διότι όταν άρχισε το σκορ να ανοίγει ήταν ένα… θεαματικό ματς. Αλλά μάλλόν ουδείς εξ ημών απόλαυσε το θέαμα.

Ο Πογiέτ βάζει ξεκάθαρα τη νίκη πάνω απ’ όλα. Ακόμα και από την διαδικασία να επιβάλει το δικό του αγωνιστικό μοντέλο στην ομάδα. Αυτό, κατά την ταπεινότητα μου, φανερώνει μεταξύ άλλων πως γνωρίζει καλά σε ποια ομάδα έχει έρθει. Και πόσο ανάγκη έχει τις νίκες. Επίσης αντιλαμβάνεται, πως η ΑΕΚ για να μπορεί να παίρνει τις νίκες θα πρέπει να γίνει, ίσως πολλές φορές, ακόμα και ποδοσφαιρικά κυνική.

Η ΑΕΚ κέρδισε με 2-1 τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή και δεν θα άλλαζε η ζωή κανενός εξ ημών αν η νίκη ήταν με σκορ 3-1. Αλλά αν ισοφάριζε ο Πανθρακικός θα γινόμασταν Συρία. Ο Πογiέτ προνόησε και το κλείδωσε το 2-1, βάζοντας τρίτο στόπερ στο ματς. Παρόλο που ήξερε πως θα βρεθούν και αυτοί που θα πουν πως «είναι ανεπίτρεπτο να παίζει η ΑΕΚ με τρεις στόπερ απέναντι στον ουραγό του πρωταθλήματος». Όμως αυτός ο ουραγός είχε βάλει τρια γκολ στον ΠΑΟΚ πριν το ματς με την ΑΕΚ και εσχάτως έβαλε και άλλα τρια στον Ολυμπιακό. Και σ’ εκείνο το ματς ο Πογιέτ είχε δει πως θα μπορούσε να βάλει και δυο ίσως και τρια ακόμα και στην ΑΕΚ, αλλά αντέδρασε άμεσα (και κυνικά) και έφυγε κύριος με νίκη 2-1.

Επίσης στο παιχνίδι με την Καλλονή, η ΑΕΚ έκλεισε το ημίχρονο με μικρότερα ποσοστά κατοχής της μπάλας από τον αντίπαλο της. Κάποιοι μπορεί να σκέφτηκαν πως είναι ανεπίτρεπτο αυτό για ένα ματς της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ απέναντι σε μια μικρούλα επαρχιακή ομάδα. Η αλήθεια ωστόσο είναι, πως ο Πογιέτ δίνοντας χώρο στην Καλλονή, την έριχνε ντουγρού πάνω στην παγίδα του πρέσινγκ και με τα κλεψίματα της μπάλας βρισκόντουσαν αδειανοί χώροι στην αντίπαλη άμυνα. Απ’ αυτούς τους αδειανούς χώρους, η ΑΕΚ είχε βρει τρόπο να καθαρίσει το ματσάκι με 2-0 από το πρώτο 20άλεπτο. Χωρίς να κινδυνεύσει να μπλέξει σε περιπέτειες και άγχη. Και χωρίς να επιτρέψει στα καμώματα του Τζήλου να την βάλουν σε μπελάδες. Παρεμπιπτόντως, φανταστείτε πόσο μαρς ήταν τα πέναλτι που δεν έδωσε, που τον παρέπεμψε για τιμωρία ακόμα και ο «σφαγέας με τη σημαιάκι» Σαραϊδάρης.

Υποθέτω άλλωστε πως ένας λόγος παραπάνω που ο Πογιέτ θέλει να γίνει η ΑΕΚ κυνική, είναι και όσα έχουν δει τα ματάκια του μέχρι τώρα με την διαιτησία. Δεν είναι μόνο τα όργια του Τζήλου με την Καλλονή. Μην ξεχνάτε πως η μοναδική ήττα του Ουρουγουανού ήρθε σ’ ένα ματς όπου ο Αστέρας Τρίπολης σταμάτησε έξω από την περιοχή με φάουλ μετρημένες δέκα φορές, την επίθεση της ΑΕΚ και τιμωρήθηκε μόλις με μια κίτρινη και αυτή στο 42’. Και που ο Βάργκας αποβλήθηκε όταν βλακωδώς κλώτσησε εκτός φάσεις, αλλά ο παίκτης που τον προκάλεσε και τον έσπρωξε, πήρε μόνο κίτρινη.

Για να μην μακρυγορώ, για όσα έχει κάνει και όσα έχει αλλάξει ο Πογέτ μέχρι τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι της ΑΕΚ, έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά. Στα περισσότερα (όπως τα συστήματα) συμφωνώ διότι θεωρώ πως “κουμπώνουν” με το υλικό της ομάδας και σε κάποια θα περιμένω και τον χρόνο να τα δικαιώσει. Ένα από τα πιο σημαντικά όμως στα δικά μου μάτια, είναι πως θέλει να παίρνει νίκες, ακόμα και αν χρειάζεται να γίνει η ΑΕΚ ποδοσφαιρική κυνική. Και αυτό ήταν κάτι που χρειαζόταν, γιατί την ποδοσφαιρική της αφέλεια, η ΑΕΚ την έχει πληρώσει ακριβά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X